Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mindszenty (Pehm) József szülőfalujába várták Dr. Pem Lászlót

Pem László előadása2020. január 10-én, Pem László atya tartott előadást Csehimindszenten. Rendkívül sokrétű és kihívásokkal teli életéről, élettapasztalatairól, munkásságáról beszélt a megjelenteknek a csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola falai között.

Pem László előadásaNagy tisztelettel és szeretettel köszöntötte Déri Péter, esperesplébános, Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere és a helyi közösség dr. Pem László, teológiai doktor, kanonok és karnagy urat, a Szombathelyi Székesegyház jeles képviselőjét, Mindszenty (Pehm) József, bíboros, hercegprímás emlékére 2019. évben is megrendezett gyalogos zarándoklat védnökét.

Interaktív, idézetekkel és mély, magvas gondolatokkal tarkított előadásán mesélt arról, hogy a mindennapi stressz mennyire merészen hat nem csak a testre, a lélekre is. Buzdított, hogy felelősségtudattal kóstoljon mindenki az életbe. Az egészséges gyermek-szülő kapcsolatot pedig úgy jellemezte: „Átadod lelked, és egyszer visszakapod.” Előadását saját, elgondolkodtató és megható verseivel zárta.

Azért a humor sem maradt el mondandója során, hiszen gyakran megnevettette, vicces történetekkel, a közönségét.