Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Katekumenek befogadása Zalaegerszegen

Katekumenek befogadásaKrisztus Urunk megkeresztelkedésének ünnepén a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közösségével együtt ünnepelt az a két felnőtt hittanuló (katekumen), akik ebben az esztendőben szeretnének részesülni beavató szentségekben.

Katekumenek befogadásaMarianna és Tibor ősztől fogva folyamatosan ismerkedik katolikus hitünkkel és bepillantást nyertek már közösségünk egy-egy ünnepi pillanatába. Ám most őértük imádkoztunk, hogy a Szentírást tovább olvasva hallják meg Istennek hozzánk szóló üzenetét, továbbra is keressék Istent és az ő akaratát, és haladjanak azon az úton, amely majd az üdvösségre vezeti őket. A szentségek felvételéhez vezető útnak szép állomása ez, amelyen egész plébániai közösségünk megismerhette életük történetét.

Tanúságot tettek életük alakulásáról, hitük útjáról, hogy miként érintette meg őket Isten és ki azok, akik mellettük állnak.

Katekumenek befogadásaA szertartás keretében megkentük őket a katekumenek olajával, átadtuk a Szentírást és aláírásukkal ellenjegyezték felvételüket a katekumenek közé.

Isten áldása kísérje életük további útját!