Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2020. január 19-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban tettek ígéretet a plébánia közösségéhez tartozó lelkipásztori munkatársak.

Lelkipásztori munkatársak ígérettételeNagy ajándék, hogy közösségünk lelki programjait sem kell egyedül koordinálnunk és kísérnünk, hanem vannak plébániánknak tagjai, akik önként vállalkoztak arra, hogy bizonyos feladatokat ellátnak, imaalkalmakat vezetnek, szentmiséken a szentáldozásnál segédkeznek.

Tizenegyen vehették át Püspök atya megbízó levelét és tettek esküt, hogy Krisztus és az Egyház törvényei szerint végzik szolgálataikat közösségünk minden tagjának javára.

 Az ünnepi szentmisében ők vállaltak felolvasói szolgálatot, és oltárszolgálatból is kivették részüket.

Munkatársaink közül egy fő végezte el az akolitusképzési tanfolyamot. Dr. Marx Gyula így már nem kellett, hogy külön ígértet tegyen, megbízatását pedig folyamatosan gyakorolhatja. Neki emléklapot adtunk á.

A szentmisét követően közös ebéden vettünk részt a plébánia közösségi termében, majd ezt követően Isten áldását kértük  a plébánia épületeinek részeire: közi terem, lelkész lakás, plébánia lakás, iroda.

Isten áldása kísérje munkatársaink életét és szolgálatát!