Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Batthyány mise Zalaegerszegen

MiseA Szombathelyi Egyházmegye területén működő Kórházlelkészi Koordinációs Iroda és a zalaegerszegi Szent Rafael kórház közös ünnepe került megrendezésre 2020. január 19-én, vasárnap, 16:30 kezdettel a kórház kápolnájában.

MiseA szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök celebrálta, de jelen volt az újonnan kinevezett kórházlelkész, Nyisztor Krisztián atya, valamint Fliszár Károly volt zalaszentbalázsi plébános, Molnár János zalaegerszegi plébános és Nagy Tamás atya is, aki kántorként szolgált a szentmisén. A szentmisén velünk ünnepelt a kórház főigazgatója Dr. Halász Gabriella, és a vezetőség több tagja.

            A szép kórházkápolna kicsinek bizonyult, a hívek egy része kivetítőn követte a szertartást. Püspök úr beszédében megemlékezett Boldog Battyhány-Strattman Lászlóról, aki „Orvos volt a hercegek között és herceg az orvosok között”. Áldozatos segítő szeretete, ragyogó családi élete követendő a hívek számára. Püspök úr emellett megemlékezett Árpád-házi Szent Margitról, aki Isten Bárányának követője, életét áldozatos szeretetben és alázatban szentelte Magyarországért.

            A szentmise után agapé várta az egybegyűlteket, ahol sor kerülhetett kötetlen beszélgetésekre, jövőbe tekintésre is.

         Mise   Hálásak vagyunk Istennek, hogy a test gyógyításáért fáradozók között ilyen csodás kis kápolnában helyet kaphat a lélek Orvosa, az Úr Krisztus is. Hálásan emlékezhetünk meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Takács András atyáról, aki olyan sokat tett a kórház lelkipásztoraként. Nyisztor Krisztián atya elkötelezett lelki emberként áll bele ebbe a szolgálatba – a Jóisten segítse!

            A Zalaegerszegi kórházban is jelen lesznek majd beteglátogatók, akik számára képzést indít az egyházmegye kórházlelkészi koordinációs irodája. Érdeklődők megkeresését szeretettel várja Frikk József a e-mail címre.