Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Meglátogattatok - Megkezdte működését a a Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának koordinációs irodája

Találkozó2019. szeptemberével Dr. Székely János megyéspüspök egy új kezdeményezést indított útjára az egyházmegyében: a Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának koordinációs irodáját.

TalálkozóAz iroda feladata többek között, hogy az egyházmegye területén lévő kórházak, idősotthonok lelkipásztori ellátásában segédkezzen, arra alkalmas civilek toborzásával, folyamatos tudásbeli és lelki képzésével, szupervíziójával, valamint a különböző lelkipásztorok, beteglátogatók és az érintett intézmények közötti kapcsolattartásban is tevékenykedjen. A koordinátor feladatai között fontos még a lelki napok, rendezvények szervezése, levezetése és missziós, evangelizációs tevékenység.

            Ilyen lelki program került megszervezésre a Szombathelyi Egyházmegye beteglátogatói számára immár második alkalommal 2020. január 18-án, szombaton a Püspöki Palotában. A szombat délelőtt megrendezésre került program legfontosabb része a szentmise, ahol Székely János megyéspüspök úr tisztelt meg minket jelenlétével és ünnepelte a szentmisét velünk. Beszédében figyelmünket a nap szentjére Árpád-házi Szent Margitra irányította. Történettel bátorított, hogy felismerjük a beteglátogató szolgálat értékességét.

            TalálkozóA szentmise után  Dr. Halász Gyöngyi orvos, mentálhigiénés szakember segített nekünk játékos gyakorlat által szembesülni a segítő élet szépségével. Az érzelmeket megmozgató gyakorlat után a beteglátogatók könyvet, lelki füzetet, megáldott rózsafüzéreket és kereszteket kaptak ajándékba, hogy ezek is segítségükre legyenek életük, szolgálatuk során.

            A minden hónapban megrendezésre kerülő nap a „Meglátogattatok” nevet viseli, ezzel emlékeztetve Jézus szavaira: „beteg voltam, és meglátogattatok,” (Mt 25,36). A következő alkalom február 22-én, szombaton lesz ugyancsak a Püspöki Palotában, 09.00 kezdettel. Ahogy a legutóbbi alkalommal is volt érdeklődő résztvevő, úgy a következő alkalomra is szeretettel várjuk azokat, akik úgy érzik, hogy Jézus őket is várja a betegek, idősek között. Számukra külön képzést tartunk majd.