Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szeretetre születni - Házasság Hete zárószentmise Szombathelyen

Házasság Hete2020. február 16-án zárult a Házasság Hete programsorozat. Szombathelyen a Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét és kérte Isten áldását a házaspárokra.

Házasság HeteSzentbeszédében Székely János kiemelte: lehetséges a hűség egy életen át férfi és nő között. Ez nem parancs, hanem örömhír, akár az evangélium. Van valaki aki gyengeségeinkkel, hibáinkkal együtt, feltétel nélkül szeret: aki ezt megkapja az megrendülten éli át ezt a titkot, mondta Székely János. Arra kérte a házaspárokat, hogy ezért adjanak hálát Istennek, aki a szeretet önátadására teremtette az embert.

Gary Chapmat idézve 5 dolgot ajánlott a házaspárok figyelmébe, amivel erősíthetik kapcsolatukat. Az egyik a remény: kell abban hinni, hogy lehet szeretetben élni. A második: szembenézés a múlt sebeivel, tanulni a múltból és megbocsátani, gyógyítani. A harmadik: pozitívan állni az élethez és egymáshoz.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.  

 

A szentmise végén a Házas-Társas Játék résztvevői között sorsoltak nyereményeket. Itt köszöntötték Hamza Istvánt és feleségét Erzsébetet, akik tegnap ünnepelték 45. házassági évfordulójukat. A nap a Püspöki Palota pincéjében agapéval és fotózással zárult.