Szombathelyi Egyházmegye

Báli hangulat a Brennerben

bál2020. február 1-jén került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye Katolikus Ifjúsági Bálja, mely minden évben a farsangi időszak egy csúcspontja, az Egyetemi Lelkészség, az ESTI8-as, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyházmegyei Ifjúsági iroda közös szervezésében.  

bálAz estét Gaspari Gábor a Szakkollégium igazgatója nyitott meg szavaival, melyet Székely János püspökatya gondolatai követtek. A finom vacsorát Perger Gyula a kollégium spirituálisa nyitott meg imájával. A szakkollégisták hagyományőrző műsora megalapozta a hangulatot, mely moldvai néptánc volt, melyet Péter Petra szakkollégista tanított be és ami mindenkit megmozgatott, hisz a tánc végén a közönség is együtt vonatozott a fellépőkkel. Az est további részében a Tequila zenekar tartotta fenn a hangulatot, mely immár második alkalommal volt bálunk zenei felelőse.

bálA mi bálunk azért különleges, mert mindenki beleteszi a szívét-lelkét és munkáját, hisz a kollégisták nagy része valamilyen formában ott volt a szervezésben, a lebonyolításban, vagy épp az elpakolásban. Ez az, ami számunkra az egyik legfontosabb itt, a Szakkoliban. A közösség ereje.

 

Boncz Dorottya, szakkollégista

Fotó: Márk Martina