Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelki nap a Szent Imre Általános Iskolában

Lelki nap2020. február 28-án lelki napot tartottak Jánosházán a Szent Imre Általános Iskolában. 

Lelki napHamvazószerdával kezdetét vette a negyvennapos nagyböjt. Iskolánkban minden évben tartunk ebben az időszakban egy olyan napot, amely eltér a többi tanítási naptól. Február 28-án vendégünk volt a Rád találtam dicsőítő csoport Zalaegerszegről, melynek tagjai tanúságot tettek hitükről, utat mutattak a gyerekeknek, lelkesen és vidáman foglalkoztak velük az egész nap folyamán.

Lelki napA reggeli szentmisében gitáros kísérettel teljesítettek zenei szolgálatot, a gyerekek érdeklődve hallgatták őket, és szívesen bekapcsolódtak az ünneplésbe. A szentmise után először közösen dalokat tanultunk, sőt, néhányat mozdulatokkal is kísértünk a gyerekek nagy örömére. Sziráki Péter, a dicsőítő csoport vezetője szívesen mesélt a diákoknak az elmúlt tíz évükről, a fontosabb állomásokat videón is láthattuk. A közösség tagjai maguk is fiatalok, így a humor és a játékosság is része volt a programnak.

Lelki nap Ezután kiscsoportos foglalkozások következtek az osztálytermekben, ahol volt játék, beszélgetés, rajzolás, minden osztálynak az életkorának megfelelően. Örülünk, hogy a bérmálkozásra készülők is csatlakoztak a nyolcadikosokhoz.

A nap zárásaként újra együtt voltunk a tornateremben, láthattuk az elkészült rajzokat, együtt énekeltünk, imádkoztunk. Köszönjük vendégeinknek a tanúságtételt, az iránymutatást, amellyel hozzájárultak a húsvétra való készületünkhöz.

 

Szöveg: Horváthné Kulcsár Gyöngyi-Fotó: Bödör Zsolt