Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közlemény a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola átvételének visszavonásáról

Szombathelyi EgyházmegyeAz alábbiakban a Szombathelyi Egyházmegye közleményét olvashatják a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola átvételének visszavonásáról. 

 

 

Közlemény 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Pedagógusok!

 

A Szombathelyi Egyházmegye képviselőjeként a 2020. január 13-án kelt levelemben kezdeményeztem a Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola (OM: 036590) Szombathelyi Egyházmegye részére történő fenntartói jogának átadását. 

A koronavírus járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, a ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a kezdeményezést visszavontam. 

A szülői véleménynyilvánítással kapcsolatos eljárásrend, későbbiekben a beiratkozás, osztályok szervezése, tantestület kialakítása stb. olyan feladatokat jelentenek, amelyet szociális érintkezés nélkül, csak elektronikus úton nem lehet megoldani. Mivel nem látható előre a járvány vége, ezért a gyermekek, szüleik és nagyszüleik, valamint egész közösségünk egészségének védelme érdekében döntöttem a visszavonás mellett.

Bízva abban, hogy közös erőfeszítéseink a járvány leküzdésében sikerre vezetnek, az iskolaátvételt a későbbiekben, legkorábban a 2021-2022. tanévtől ismét kezdeményezni fogom. Az átvételi szándék mind az iskola székhelyére (9900 Körmend, Kölcsey Ferenc utca 12.), mind a telephelyére (9900 Körmend, Kölcsey Ferenc utca 1.) vonatkozni fog.

Kívánok mindannyiuknak, kedves családjuknak jó egészséget, erőt az elkövetkezendő időszakhoz, sok áldást és belső békességet! 

Szombathely, 2020. március 18. 

Dr. Székely János

szombathelyi megyéspüspök