Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közlemény a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium átvételének visszavonásáról

Szombathelyi EgyházmegyeAz alábbiakban a Szombathelyi Egyházmegye közleményét olvashatják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium  átvételének visszavonásáról. 

Közlemény 

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Pedagógusok! 

A Szombathelyi Egyházmegye képviselőjeként 2019. november 26-án kelt levelemben kezdeményeztem a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 200627) Szombathelyi Egyházmegye részére történő fenntartói jogának átadását. 

A koronavírus járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, a ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a kezdeményezést visszavontam. 

A szülői véleménynyilvánítással kapcsolatos eljárásrend, későbbiekben a beiratkozás, osztályok szervezése, tantestület kialakítása stb. olyan feladatokat jelentenek, amelyet szociális érintkezés nélkül, csak elektronikus úton nem lehet megoldani. Mivel nem látható előre a járvány vége, ezért a gyermekek, szüleik és nagyszüleik, valamint egész közösségünk egészségének védelme érdekében döntöttem a visszavonás mellett.

Bízva abban, hogy közös erőfeszítéseink a járvány leküzdésében sikerre vezetnek, az iskolaátvételt a későbbiekben, legkorábban a 2021-2022. tanévtől ismét kezdeményezni fogom. Ennek ismeretében kértem, hogy a Szombathelyi Tankerület a saját hatáskörben tervezett iskolára vonatkozó átszervezést idén – lehetőség szerint – ne hajtson végre.

Kívánok mindannyiuknak, kedves családjuknak jó egészséget, erőt az elkövetkezendő időszakhoz, sok áldást és belső békességet!

 

Szombathely, 2020. március 18. 

Dr. Székely János

szombathelyi megyéspüspök