Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Püspök atya verset mond - Istenes versek Székely János előadásában

csak-ennyi-az-egeszSzámos gyönyörű istenes vagy Istent kereső vers született már és születik ma is legnagyobb magyar költőink és külföldi szerzők tollából egyaránt. Bizonyára mindenkinek van magyar és külföldi kedvence. Talán mindannyian fel tudnánk állítani egy sorrendet, össze tudnánk állítani a hozzánk leginkább közel álló művek listáját.

csak-ennyi-az-egesz-h„Sokak kérésére a Martinus Kiadó a közelmúltban újra megjelentette a Mária Rádióban elhangzó, Csak ennyi az egész című istenes verseket tartalmazó CD-t.

A lemezen a verseket Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mondja, mintegy imádkozza el.

A teremtett világ, a hegyek, a fák, a patakok, a felhők kristálytiszták, hibátlanok. Olyanok, mint egy gyönyörű szimfónia, amelyben egyetlen hamis hang sincsen.

Igen, gyakran úgy tűnik, ebben a gyönyörű szimfóniában az egyetlen hamis hang az ember. A mi zajjal, szeméttel teli városaink, a békétlenségünk és vitáink.

Milyen jó, ha az ember elcsendesedhet, s költőink, íróink alkotásain keresztül meghallja újra a világ tiszta harmóniáját!

szekely-janos-puspok-atyaEzeket a verseket hallgatva talán könnyebb a saját életünk hamis hangjait is észrevenni, kijavítani, mert Istenben a szép, a jó, az igaz, a szent egyaránt jelen van, s ezt tükrözik a felcsendülő alkotások Reményik Sándor, Dsida Jenő, Wass Albert, Sík Sándor, Mécs László, Szent-Gály Kata, Túrmezei Erzsébet sorain keresztül.” (Dr. Perger Gyula plébános, püspöki referens, igazgató)

A kiadvány megvásárolható a Szombathelyi Egyházmegye könyvesboltjában, a Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadóban.

 

Kattintson ide, ha szeretné elolvasni a teljes ajánlót >>>

Kattintson ide, ha szeretne belehallgatni a CD-be >>>