Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a Szent Márton Köpenye Alapítvány központját

Szent Márton Köpenye Alapítvány2020. június 5-én megáldotta Székely János megyéspüspök a Szent Márton Köpenye Alapítvány központját. Szombathelyen az Annunciáta nővérek egykori rendházában talált otthonra a szervezet.

Szent Márton Köpenye AlapítványA Szent Márton Köpenye Alapítvánnyal kapcsolatban már olvashattak cikkeket weboldalunkon. Legutóbb akkor foglalkoztunk a szervezettel, amikor bemutattuk jótékonysági akciójukat, amelynek keretében rászoruló családoknak szállítanak hétvégente meleg ételt. A szervezet munkatársai és segítői már jó ideje azon is fáradoztak, hogy az alapítvány munkáját megkönnyítve, a célok elérését segítendő egy központot alakítsanak ki. Erre a helyet az Annunciáta nővérek egykori rendházában találták meg.

Szent Márton Köpenye AlapítványMint Székely János megyéspüspök a martinus.hu-nak adott interjújában elmondta: amikor a nővérek elköltöztek Szombathelyről és az épületet az egyházmegyének átadták, az volt a kérésük, hogy olyan tevékenység folytatódjon a falak között ami rendjük szellemiségéhez méltó. Ezért döntött úgy az egyházmegye, hogy idősotthont alakít ki az épületben, de itt működik a Görögkatolikus Szervezőlelkészség, és a Szent Márton Köpenye Alapítvány is. 

Szent Márton Köpenye AlapítványSzékely János áldotta meg azokat a helyiségeket – iroda, közösségi helyek, gyermekfoglalkoztató – amelyek segítik az alapítvány működését. A célunk a rászorulók felkarolása, legyenek azok gyermekek, felnőttek, családok, mondta a martinus.hu-nak Gombos Adrienn, az alapítvány vezetője. A központ és annak helyiségei jó lehetőséget kínálnak a személyes foglalkozásra, beszélgetésre és a közösségi programokra is. Az alapítvány célja ezentúl az is, hogy segítse a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetből szabadultak visszailleszkedését a társadalomba. Sokuknak ugyanis – segítség és lehetőség híján – szinte egyenesút vezet vissza a bűn világába és így a börtönbe.