Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Tanév végi hálaadás Zalaegerszegen

hálaadás2020. június 21-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó templomokban hálát adtak az idei tanévért. 

hálaadásNem bizonyítvány osztásra jöttünk össze. Most nem is a tanuló ifjúság vállát veregettük meg, nem buksit simogattunk, hanem hálát adtunk Istennek minden kegyelmi adományáért, amellyel a tanévben ajándékozott meg minket.

A bazitai szentmisében két tanuló olvasott verset és prózai alkotást, hogy miről is szól most a hála, mennyi mindent kell megköszönni Istennek.

A kertvárosban a szentmise elején vers felolvasásában, a könyörgésekben diákok vállaltak szolgálatot, ifjúsági ének szólalt meg a szentmisében. Ezek valóban apró gesztusok, de bennük a fiatalok őszinte hálája van.A prédikációban a nyári vakációt megkezdő ifjúsághoz szólva próbáltunk buzdítást adni, hogy nyáron se feledkezzenek el építeni az Istennel való kapcsolatukat.

hálaadásHála legyen Istennek a kapott ajándékokért és hála a pedagógusoknak, különösen pedig köreinkben köszönjük a hitoktatók munkáját!

Szentmise végén a jelen lévő gyermekek egy-egy kis szentképet kaptak, valamint süteményekkel kedveskedtek nekik a helyi hívek.