Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

ÉLŐ SZÓ - A MAGYAR DOMONKOSOK 800 ÉVE - Filmbemutató Szombathelyen május 18-án

domonkos-800-film-szombatelyA Magyar Domonkos Tartomány minden érdeklődőt szeretettel hív 2022. május 18-án Szombathelyen az Élő Szó – A magyar domonkosok 800 éve című film bemutatójára. Helyszín az Agora-Savaria Filmszínház, kezdés 17.30-kor. A plakát letölthető itt. 

A Justitia et Pax Európa szentmiséje május 15-én - ÉLŐ közvetítés

justitia-et-pax-logo„A béke az igazságosság gyümölcse”- mottóval nemzetközi konferenciát tartanak Szombathelyen.

Vasárnap 9 órakor szentmisét mutat be a székesegyházban Székely János megyéspüspök, szentbeszédet mond Noel Treanor püspök, a Justitia et Pax Europa elnöke. A szentmisén részt vesznek a konferencia tagjai is. Várjuk a híveket is. 

A Vas megyei Lökkös József képeiből nyílt kiállítás a letenyei Kolping-központban

lokkos-jozsefA Rumi Rajki Műpártoló Kör tagja, a Szombathelyen élő Lökkös József alkotásaiból nyílt kiállítás a Kolping Alapszolgáltatási Központ nemrég átadott új épületében.

Volt időnk Egymásra

dscn0012Miután feleségem nagyobbik fiunkkal és lányunkkal ősszel és februárban már részt vett egy ugyanilyen rendezvényen, szívből ajánlotta, hogy töltsek el egy hétvégét fiammal a Martineumban tartott „Van időm Rád” programon. Megragadtuk az alkalmat május 6-8. között, mivel a következő tanévben ő már gimnazista és kollégista lesz, így később biztosan nehezebb lenne egy ilyen hétvégét beiktatni az ottani tanrendbe, most pedig lehetőség adódott a később szükségszerűen lazuló kapcsolatunk megerősítésére.

Bérmálás Zalaegerszegen

esp-0888A „munka ünnepén” – május 1-jén igazi lánglelkű fiatalokra hívták a Szentlélek ajándékait Zalaegerszegen, a Kertvárosi templomban, hogy szüntelenül munkálkodjon bennük és általuk az Isten kegyelme. 27 középiskolás korú fiatal és 5 fiatal felnőtt katekumen részesült szentségekben.

Letenyei plébánia szentmiséje tűzoltókkal

letenye2022. május 8-án, a letenyei plébánia hívei a tűzoltókkal együtt vettek részt a vasárnapi szentmisén, kérve Szent Flórián közbenjárását.

Dicsőítő Sziget 2022

szigetJúnius 19-én Szigetmonostoron kerül megrendezésre a Dicsőítő Sziget, keresztény könnyűzenei fesztivál. A zenei esemény egyszerre bír kulturális és hitbeli jelentőséggel. Kiemelt célja, hogy közösségbe hívja azokat, akik szeretik az igényes zenét, fontosak számukra az alapvető emberi értékek, és keresik, vagy akár már meg is találták a kapcsolatot Istennel.

Szent Flórián fogadalmi ünnep a Székesegyházban

0012Minden évben Szent Flórián napjához közel eső vasárnap a Székesegyházban fogadalmi gyertyafelajánlást tartanak a Tanácsadó Testületek tagjai, a város vezetése és a Katasztrófavédelem képviselői jelenlétével. Az idei évben a környékbeli falvak Önkéntes Tűzoltóegyleteinek a képviselői is részt vettek a fogadalmi szentmisén.

Szent Flórián-szobor megáldása Szepetneken

Szent Flórián szobor megáldása2022. május 8-án Szent Flórián-szobrot áldott meg és adott át Heiter Róbert Gottfried plébános Szepetneken a településen működő önkéntes tűzoltóságnak. 

Búzaszentelés a Szepetneki Plébánia településein

img-8229Május első és második vasárnapján a Szepetneki Plébánia településein – Szepetnek, Eszteregnye, Nagykanizsa-Bajcsa – a jó termésért imádkoztak a hívek Heiter Róbert Gottfried plébános vezetésével. 

Tájékoztató rendkívüli felvételi eljárásról a Boldog Salkaházi Sára Technikumba

salkaha-zi-po-tfelve-teliA Boldog Salkaházi Sára Technikum a 2022./2023. tanévre vonatkozóan oktatási szakasszisztens és kisgyermekgondozó, -nevelő szakokon hirdet férőhelyet rendkívüli pótfelvételi eljárás keretében 2022. május 09. és július 15. között.

Vasárnapi gondolatok Húsvét 4. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-4-2022„Istenből élünk, és Istenért. Istenből merítjük életünket, és életünket Istenhez visszük, vihetjük is valóban bizalommal, és bátran, hiszen amit viszünk, kedves ajándék lesz Istennek, amit viszünk, az a szeretet lesz, a szeretet, amit a Szeretetből, az Istenből merítettünk.
S ha így követjük a Bárányt, engedelmesen és áldozattal, akkor helyünk lesz abban az Akolban, amely Akol a mi Atyánk Háza.
Akkor ott fogunk állni annak a Trónnak a ragyogásában, amely Trón a Szeretetnek, Istennek örökké tündöklő világossága.
Akkor ott fogunk élni úgy, mint bárányok a Bárány Trónja előtt, hiszen a Bárány vezetett minket, és odavezetett az Élő Víz Forrásához, az Örök Szeretethez, az Istenhez.
Mi belőle éltünk, és életünket odaadtuk az Ő kezébe, ezért részünk van az Ő életében, örök részünk az Ő örökké lobogó szeretetében, ez lesz a mi üdvösségünk.”

Mert hiszünk az ima erejében - Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség Körmenden

imaszovetseg-alapitasa-22022. május 7-én Körmenden megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Célja nemcsak Boldog Batthyány-Strattmann László felesége tiszteletének terjesztése, hanem imádság a családokért, feleségek és édesanyák lelki támogatása. Várják a jelentkezéseket. Az ünnepi szentmisén a Batthyány-család tagjai is részt vettek. 

Interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak

ciklus-show-plakat-2022-08-23A „Ciklus-show” a német MFM-Projekt magyarországi adaptációja. A program egy orvostudományi-biológiai alapokon nyugvó, interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak.

Megáldották a felújított magyarszecsődi templomot

templommegaldas-es-megnyito-24A külső felújítási munkálatok befejezését követően 2022. május 6-án Székely János megyéspüspök megáldotta a magyarszecsődi templomot. 

Vasárnapi Ige - Húsvét 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/_AG_aHk1fPc

Coreth Mária Terézia Imaszövetség megalapítása Körmenden május 7-én

corethmtA Szombathelyi Egyházmegye és a körmendi Szent Erzsébet Plébánia mindenkit szeretettel hív május 7-én Körmendre, ahol megalakul az Coreth Mária Terézia Imaszövetség. 

Anyák napi ünnepség a Szepetneki Plébánián

Anyák napja SormásonAnyák napján a Szepetneki Plébániához tartozó településeken sem feledkztek meg az édesanyákról. A szentmiséken egy-egy szál virággal és verssel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. 

Roma képzőművészek kiállítása Szombathelyen

roma-kepzomuvesze-tarlataRoma képzőművészek szakrális alkotásaiból nyílt tárlat Szombathelyen a Sportházban május 4-én.

Elsőcsütörtöki Szentségimádás Boldog Salkaházi Sára szociális testvér emléknapjára készülve

sara-testver22022. május 5-én, csütörtökön, az esti szentmise után 19:30 órai kezdettel Dr. Székely János megyéspüspök és a szociális testvérek Szentségimádást vezetnek Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapjára készülve.