Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lélekfesztivál - Elkezdődött

lelekfesztival-14Több hónapos szervezést követően végre elkezdődött a Lélekfesztivál Szombathelyen június 3-án. 

Lelkigyakorlat óvodásoknak

lelkigyakorlat-41Immár harmadik alkalommal tartottak Benjamin 1. elnevezésű lelkigyakorlatot 2022. május 16-18 között nagycsoportos óvodásoknak Zalaegerszegen, a Szent Család Óvodában.

Tóth Csaba „A mi Sziklás Madonnánk” című kötetének bemutatója Szombathelyen

toth-lorincz-plakatA szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár mindenkit hív Tóth Csaba „A mi Sziklás Madonnánk” és Lőrincz Zoltán „Mi csak visszáját látjuk itt: Gondolatok a Miatyánk-ábrázolásokról és Tóth Csaba Miatyánk-sorozatáról” című kötetek bemutatójára június 8-án 17 órára. 

Megszólalnak a harangok a Nemzeti Összetartozás Napján

trianonA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja felhívást intézett egyházmegyénk plébánosaihoz, hogy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján 16:32 perckor szólaljanak meg a templomok harangjai. 

Bérmálás 16 órakor a Székesegyházban - ÉLŐ közvetítések

szekes2022, június 5-án pünkösdvasárnap részesülnek a bérmálás szentségében a szombathelyi iskolákban hitoktatásra járó fiatalok.

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

mkpk-logo-vonal-lat-transp-549A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) május 31-én és június 1-jén megtartotta nyári rendes ülését.  

Turba 150 Emlékév – Konferencia – Megemlékezés

received-1030207285040688A hétvégén került sor Szombathelyen és Zalaegerszegen az emlékév keretében a Szent György Lovagrend és a Vitézi Rend által tartott megemlékezésekre és a császári és királyi 83. gyalogezred megalakulásának 140. évfordulóján rendezett konferenciára Szombathelyen.

KÉSZ előadás Körmenden: India a magyarok szemével

281292068-1380267315827290-5151246834682540746-nMájus 16-án, hétfőn este 6 órakor a KÉSZ előadás keretében Németh Zoltán celldömölki plébános tartott élménybeszámolót Körmenden a Batthyány Örökségközpont aulájában, India a magyarok szemével címmel. Az előadás során egy "más világba" kaptak betekintést a megjelentek Németh Zoltántól, aki Tete Remis SVD verbita tartományfőnök atyánál tett látogatást .

Jelentkezz a Boldog Salkaházi Sára Technikumba

cropped-bsst-logoHa még bizonytalan vagy a jövőddel kapcsolatban, jelentkezz a Boldog Salkaházi Sára Technikum képzéseire július 15-ig. 

Nyári táborok a Veszprémi Főegyházmegye és a Mária Út szervezésében

2-nyaritabor-promo-1A Veszprémi Főegyházmegye és a Mária Út nyári táborokat szervez, amelyre szeretettel hívják egyházmegyénk fiataljait is. 

Vasárnapi gondolatok Urunk mennybemenetelére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urunk-mennybemenetele-2022„Krisztus fölment az Égbe, fölment a dicsőségben, és fölment a szenvedésben.
Krisztus fölment az Égbe, és ott ül az Isten trónján.
És Krisztus fölment az Égbe a kereszten, és a kereszten ott van Isten lángoló, eleven szeretetében.
És Krisztus az Égbe dicsőségesen és szenvedve fölmenve érettünk könyörög.
Érettünk könyörög a kereszten, és érettünk imádkozik Isten trónján, és az imája meghallgatást talál.
Isten megáldotta a kereszten engedelmes Fiút, Isten megáldotta a trónra fölemelkedett Krisztust, és az Ő áldása a mi üdvösségünk reménye.”

Vasárnapi Ige - Urunk mennybemenetele

https://www.youtube.com/embed/Ix7ezfKaGu0

Perger Gyulát választották az Ecclesia Szövetkezet elnökévé

perger-gyulaAz idén 71 esztendeje alapított Ecclesia Szövetkezet május 24-én tartotta ötévente esedékes tisztújító közgyűlését Budapesten, melyen új vezetőséget választottak.

Justitia et Pax Europa Bizottság előadásai

a-beke-az-igazsagossag-gyumolcse-plakatSzombathelyen tartotta ülését a Justitia et Pax Europa Bizottság. A nyilvános előadások felvételei már megtekinthetők. 

A zalaegerszegi Kertávárosi templom búcsúja június 25-én

bucsu2022A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív a templom búcsúnapjára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Találkozni Jézussal - A Nagykutasi Plébánia elsőáldozói is résztvettek a vasvári zarándoklaton

elsoaldozok-zarandoklata-12Az elsőáldozók számára rendezett vasvári zarándoklaton a Nagykutasi Plébánia hittanosai is részt vettek. Gyöngyös Balázs atya nemcsak szóban, írásban is értékelésre kérte a gyerekeket. Rövid összefoglaló a napról és a néhány vélemény a gyerekek részéről. 

Elsőáldozók zarándoklata - Ahogy a részvevők látták

elsoaldozok-zarandoklata-6Idén is tartalmas programmal várták az elsőáldozókat a számukra szervezett találkozón, zarándoklaton Vasváron. A résztvevők közül néhányan vállalkoztak arra, hogy megosszák élményeiket. 

Ének iskolája Eszteregnyén

Ének iskolája Eszteregnyén2022. május 22-én a MÉCS Zenekar adott zenei szolgálatot Eszteregnyén a templomi szentségimádáson. 

Vasárnapi Ige - Húsvét 6. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/1LxT1vcjcu4

Vasárnapi gondolatok Húsvét 6. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-6-2022„Jézus itt jár a mi életünk útján velünk együtt. Jézus teszi a mi életünket, és ekkor olyan fény ragyog be bennünket, amely nem a nap sugárzása és nem a hold ragyogása.
Ekkor Istennek, az örök és végtelen Szeretetnek a dicsősége tündököl bennünk, és ez a dicsőség halhatatlan és örök élet. Igen, ekkor életünk mennyei, ekkor életünk Isten élete.
Ekkor életünk, tetteink, minden jó cselekedetünk a mennyből szállott alá a földre.
Itt van a földön, de nem ebből a földből sarjadt, hanem az Isten kegyelméből született meg.
S az Isten kegyelméből megszületett életben benne lakik Isten maga.
És akikben Isten lakik, ők Istennél lakást kapnak, örök otthont a mennyben, örök életet a Szeretetben, és mindörökké tündökölnek ők, mert Isten tündöklése ragyog bennünk.”