Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Újra világméretű szentségimádás

urnapjaErdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és az Országos Lelkipásztori Intézet közös imára hívja a világot június 18-án, úrnapja előtti szombaton, immár tizedik alkalommal.

Brenner-iskolás diákok látogatása a Püspöki Palotában

img-20220610-133014Székely János megyéspüspök meghívására június 10-én a szombathelyi Brenner-iskola 6.a. osztálya látogatott el a Püspöki Palotába. Péhm Gellért osztja meg élményeit olvasóinkkal.  

Újfajta gazdasági és jogrendre lenne szükség – Befejeződött az Átfogó ökológia című fórumsorozat

ElőadásA Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia Átfogó ökológia című fórumsorozata utolsó alkalmán, június 9-én a társadalmi igazságosságról tartott előadást Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke és Péti Márton településfejlesztő szakember, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese a budapesti Párbeszéd Házában.

Elhunyt dr. Horváth Lajos atya

Horváth LajosA Szombathelyi Egyházmegye – a családtagok és hozzátartozók nevében is – a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy DR. HORVÁTH LAJOS kanonok, vasmisés áldozópap életének 89. évében 2022. június 12-én a Szombathelyi Kórházban a betegek kenetével megerősítve hazatért a Mennyei Atyához.

Az egység és a közösségépítés példaképe - Szent Kvirinre emlékeztek Szombathelyen

szent-kvirin-unnep-szombathelyen-11Az ókori Savariában, a mai Szombathelyen 303. június 4-én vértanúhalált halt Szent Kvirin püspökre emlékeztek a hétvégén a vasi megyeszékhelyen. A Szent Kvirin-templom búcsúján püspöki szentmisével és az emlékfalnál rövid megemékezéssel ünnepeltek a hívek.

Életforrás Fesztivál és Kirakodóvásár

plakatÉletforrás Családi Fesztivál kerül megrendezésre Szombathelyen 2022. június 16-19 között.

X. Szombathely-Sümeg gyalogos zarándoklat július 20-23. - Információk

plakat-sumegi-zarandoklatA szombathelyi Szent Erzsébet Plébánia szervezésében immár tizedik alkalommal indul gyalogos zarándoklat Szombathelyről Sümegre. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Domonkos nyári egyetem

dnye2022. augusztus 1-4. között kerül megrendezésre Vasváron a Domonkos Nyári Egyetem.

Gondolatok Szentháromság vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szentharomsag-2022„Az Atyát, a Fiút és a Szentlelket dicsérjük, imádjuk, és áldjuk. Szemléljük a Szentháromságot! Őt lássuk meg, ha az égre nézünk, vagy a virágos mezőt látjuk, lássuk meg, ha megértjük Krisztus arcát, a kereszt beszédét, lássuk meg, ha megtudjuk azt a Kincset, aki bennünk, a mi szeretetünk kincseiben lakozik, a teljes Igazságot, aki százszoros, aki végtelen. Ismerjük meg az Atyát, a Fiút és a Szentlelket! És ha megismertük Isten benső életét, akkor mondjuk: Dicsőség Teneked, Te Atya vagy, Te hatalmas, gyengéd Erő, dicsőség Teneked, Te vagy a Testvér, az Irgalom Ura, aki szolgáltál, dicsőség Teneked, ó Lélek, a mi lelkünk Vigasza, dicsőség Teneked most életünk minden órájában, minden hajnalon és minden alkonyon, minden imában és minden könnyben, minden szeretetben és minden türelemben, és dicsőség Teneked a Te dicsőségedben, az Örökben, az Égben, ahol mindörökké Téged dicsérhetünk Tebenned.”

Szent Kvirin búcsú a szombathelyi szaléziaknál június 12-én

szalezi-bucsu-2022Szent Kvirin vértanúra emlékezik június 12-én a Szent Kvirin Plébánia közössége. Búcsúi ünnepükre mindenkit szeretettel hívnak.

25 éve indult újra a Katolikus Iskola Sárváron - Jubileumi ünnepség

25-eves-jubileum-15Újraindulásának 25 éves évfordulóját ünnepelte az idei tanévben a sárvári Szent László Katolikus Iskola. A jubileumi gálaműsort június 10-én tartották az intézmény tornacsarnokában.

Vasárnapi Ige - Szentháromság vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/Plwtev7Hn9o

Szombathelyi egyházmegyei napok a Magyar Katolikus Rádióban

szekesegyhaz2A Magyar Katolikus Rádió egyházmegyei napokat indít azzal a céllal, hogy a hallgatók jobban megismerjék az egyházmegyéket, elöljáróikat, az egyházmegyékhez kötődő személyiségeket, karitatív és közösségi tevékenységet, kulturális eseményeket, épületeket, plébániai munkát. Június 12-én és 13-án a Szombathelyi Egyházmegye életébe nyerhetnek bepillantást a rádió számos műsorán keresztül.

Szent Antal ünnepe a szombathelyi ferenceseknél

plakat-szent-antalA szombathelyi ferences közösség szeretettel hív mindenkit június 13-án Szent Antal ünnepére. A szentmise főcelebránsa Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. A plakát letölthető itt. 

Bérmálás a Székesegyházban

00122Pünkösdvasárnap több mint 200 fiatal kapta meg a bérmálásban a Szentlélek ajándékait a szombathelyi Székesegyházban.

Kecskékkel támogatja a dél-szudáni családokat a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

karitasz-315 kecske megvásárlásával támogatja a dél-szudáni embereket a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A polgárháború sújtotta országban hatalmas segítséget jelent ez a támogatás. Június 8-án adták át az állatok árát a dél-szudáni karitász vezetőjének. 

Isten éltesse Székely János megyéspüspököt!

dr-szekely-janosA mai napon ünnepli születésnapját Székely János megyéspüspök atya. Életére, munkásságára Isten áldását kérjük!

A Szent Korona másolata Szombathelyen

286173002-5105787742833187-8343807499256445642-nJúnius 11-én Szombathelyre érkezik a Szent Korona másolata. A Megyeházán előadás, a Szent Kvirin-templomban szentmisét tartanak. 

I. Életforrás Családi fesztivál, és Kirakodóvásár

plakatA Szombathelyi Egyházmegye és Szombathely Megyei Jogú Városa mindenkit szeretettel hív az I. Életforrás Családi fesztiválra június 16-19, között Szombathelyen. 

Gondolatok Pünkösdhétfőre - Dr. Takács Gyula atyától

punkosdhetfo-2022„Pünkösd van, pünkösd van ma is, meg holnap és minden nap.
És pünkösd lesz az a nap, az a legnagyobb, a leghatalmasabb, amit halálnak hívunk, az Élet az.
Az Élet lesz az a pillanat, amikor átlépsz a küszöbön, és széles lesz az út előtted és egyenes, és fény lesz az út, és tündökletes, mert az út a Lélek, és Ő vezet, és Ő kísér téged.
A Trónhoz fogsz lépni, és nem emészt el téged az emésztő, lobogó Tűz, az Isten, beléphetsz, mert a Lélek az ölében visz, és odatesz az Isten ölébe.
Őt ünnepeljük, a Lelket, aki a mienk lett, a mi Lelkünk, a Szent bennünk.
Őt ünnepeljük, aki a mi Életünk, az Örök Élet a mi életünkben.
Őt ünnepeljük, aki a mi Szeretetünk, a Szeretet, az Igaz a mi tetteinkben, Őt ünnepeljük, a mi üdvösségünk Istenét, a mi Lelkünket.
Ünnepeljük és kérjük: Jöjj el, mert itt vagy, szentelj meg minket, mert nekünk adtad szentségedet!
Imádkozz a mi imánkban, és vigyél el bennünket a Te Atyádhoz és az Úrhoz, aki egy Teveled.”