Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Családtábor 2022 Velem 1. nap

csaladtabor-142022. július 5-én megkezdődött az Egyházmegyei Családtábor, amelynek helyszíne Velem, központi témája pedig a szinodalitás. Mintegy 200-an töltenek el együtt néhány napot, hogy e téma mentén közösen gondolkodjanak a családról, kapcsolatukról házastársukkal, gyermekeikkel, szüleikkel. A felnőtteket előadások, a gyermekeket játékos foglalkozások várják a következő napokban, de jut idő kirándulásra, beszélgetésekre is.

Családtábor 2022 Velem - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

csaladtabor-29Megkezdődött a 2022-es Egyházmegyei Családtábor, amelyet idén Velemben rendeznek. A tábornyitó szentmisén dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet, amelyet visszahallgatnak itt. 

Ez az a nap! - Különvonat Szombathelyről

kulonvonat-ez-az-a-nap2Ingyenes különvonat indul Szombathelyről július 23-án az Ez az a nap! koncertre Budapestre a Puskás Arénába. Részletek: www.ezazanap.hu/utazas

EKE konferencia Pannonhalmán

EKE KonferenciaA pandémia miatt két egymást követő évben is elmaradt az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének éves konferenciája. Az idén végre sor kerülhetett a személyes találkozóra, melynek ez alkalommal a Pannonhalmi Főapátság adott otthont június 27-29. között. Az egyesülésnek a szombathelyi egyházmegyei könyvtár is tagja, így munkatársai is részt vettek a három napos tanácskozáson. Az eseményen egyúttal tisztújítás is történt, a szavazattal rendelkező tagkönyvtárak az elnökséget, kamarást és a felügyelő bizottság tagjait nyílt szavazással, az elnököt pedig titkos szavazással választották meg. A megválasztott tisztviselők megbízatása három évre szól.

Újmisések szentmiséje a Brenner-kápolnában Zsidán

dsc-9221Szent Péter és Pál apostolfejedelmek ünnepén Majlát Tihamér és Rácz Ágoston a Szombathelyi Egyházmegye újmisései mutattak be hálaadó szentmisét hivatásukért.

Jegyesek és gyermeketvárók megáldása

dsc-9632Sarlós Boldogasszony ünnepén, Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a székesegyházban, melynek végén különáldásban részesültek a jegyespárok és gyermeketvárók.

Sarlós Boldogasszony búcsú a Székesegyházban

dsc-9635A Sarlós Boldogasszony Székesegyházban 2022. július 3-án, vasárnap Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be ünnepi búcsúi szentmisét.

Búcsú Zalaegerszeg Kertvárosban

dsc-8889A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia 2022. június 25-én szombaton ünnepelte templomuk búcsúnapját. A szentmise főcelebránsa Dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök volt.

Templomszentelés Szakonyfaluban

0016Sarlós Boldogasszony ünnepén, örömünnepre gyűltek össze Szakonyfalu lakói.

Sarlós Boldogasszony Székesegyház búcsúi szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekesAz egyházmegye főtemplomának ünnepén Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutat be ünnepi szentmisét 2022. július 3-án, vasárnap délelőtt 9 órakor!

Te Deum és diplomaosztó a Brenner János Hittudományi Főiskolán

dsc-9349Diplomaosztó ünnepséggel egybekötött hálaadó Te Deum szentmisére gyűltek össze a BJHF Szombathelyi Képzési Központjának hallgatói és családtagjaik 2022. június 30-án délután a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

Jegyesek és gyermeketvárók szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekesJegyesek és gyermeketvárók szentmiséjét mutatja be Dr. Székely János megyéspüspök 2022. július 2-án, Sarlós Boldogasszony ünnepén.

Vasárnapi gondolatok dr. Takács Gyula csörötneki plébános atyától

evkozi14-2022Évközi 14. vasárnapon dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait adjuk közre. 

Jézus a Szív embere - búcsúi szentmise Kőszegen

065Jézus Szentséges Szívének ünnepén Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek volt a búcsúi szentmise főcelebránsa Kőszegen. Érsek atya 1973 és 1976 között volt Kőszegen káplán, s ezt követően ment Párizsba tanulmányainak folytatására.

Vasárnapi Ige - Évközi 14. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/JG8Gn5prIQw

Tábor a Farkas-erdőben

288359176-428198989175351-5637762796948076208-nA tanév végével megkezdődtek a táborok. A plébániák, egyházközségi szervezetek igyekeznek tartalmas kikapcsolódást biztosítani a gyerekeknek, hosszabb-rövidebb időre. Majláth Tihamér atya vezetésével diákok egy csoportja a Sárvárhoz közeli Farkas-erdőben verte fel sátrát. Az élményeket igyekeztek néhány mondatban is megfogalmazni. Ezt adjuk most közre. 

Szent Gellért-díjak átadása Szombathelyen

szent-gellert-dij-1-of-1Június 29-én a szombathelyi Brenner-iskola tornatermében gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények dolgozói év végi hálaadásra, találkozóra, kötetlen beszélgetésre. Itt adta át Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozóknak a Szent Gellért-díj arany fokozatát.

Szabó Alajos verbita szerzetes vasmiséjét ünnepelték Kőszegszerdahelyen

lojzi-2022-06-2Szabó Alajos SVD a kőszegszerdahelyi Mindenszentek-templomban mutatta be vasmiséjét. A jubileumi hálaadó szentmisén részt vettek az Isteni Ige Társasága magyarországi rendtartományának tagjai. Juhos Ferenc SVD mondott szentbeszédet mint rendtárs és honfitárs, Tete Remis SVD tartományfőnök pedig méltatta „Lojzi” atya életútját és köszöntötte őt.

Gondolatok Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén dr. Takács Gyula atyától

Máriaújfalu_Szent Péter és Szent Pál apostolok-templomJúnius 29-én ünnepli egyházunk Szent Péter és Szent Pál apostolokat. Dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal e jeles ünnepen. 

Szent Péter és Pál apostolok ünnepe Szentgotthárdon június 28-29-én

1A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia mindenkit szeretettel hív június 28-29-én Szent Péter és Szent Pál apsotolok ünnepénszervezett programjaira. A plakát letölthető itt.