Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szentmise Miszori Zoltán atya halálának 10. évfordulóján

85-zs-wgyozelem-1600Augusztus 31-én szentmisét mutatnak be a szombathelyi Székesegyházban Miszori Zoltán atya lelki üdvéért halálának 10. évfordulóján.  Szeptember 2-án 19 órakor pedig a szombathelyi Savaria Moziban levetítik a Pásztor című filmet, ahol Székely János megyéspüspök atya mond bevezető gondolatokat. A jegyárakról később közlünk információkat.

6 HETES IMA A BÉKÉÉRT - közbenjárás imával és böjttel

imanapA Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat minden keresztényt hív, hogy 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap imádkozzanak és böjtöljenek a békéért!

Zarándoklat Rőtfalvára

rotfalvaHagyományos Rőtfalvi /Rattersdorf/ Bgl./ magyar Zarándoklatunkat az idén is a Mária út lila jelzésén, Kőszegről a Gyöngyös völgyében, az Andalgón keresztül tartjuk, amely BABAKOCSIVAL is járható!

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Kőszeg-Csepreg útvonal

koszeg-cs-1uton22Az 1Úton zarándoknap Kőszeg-Csepreg útvonalának szervezői mindenkit szeretettel hívnak közös imádságra augusztus 13-án. Indulás Kőszegről. 

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Csénye-Celldömölk útvonal

maria-ut-logo2022. augusztus 13-án a békkért imádkoznak zarándokok az 1Úton Zarándoknap keretében. Csényéből indulva Celldömölkig is haladnak hívek. Az útvonalat, a programot közöljük. A plakát letölthető itt. 

Püspöki szentmise Szombathelyen Szent István király ünnepén

szent-istvan-szobor-szombathelyAugusztus 20-án délelőtt fél 9 órakor Székely János megyéspüspök atya mutatja be az ünnepi szentmisét a Kálvária templomban. A szentmise végén megáldja az új kenyeret, amelyből egy-egy falatot osztanak majd a templom előtt.

Domonkos Nyári Egyetem Vasváron

nyari-egyetem-01-scaledAugusztus 1-4. között került megrendezésre a II. Domonkos Nyári Egyetem Vasváron, Magyarország legrégebbi domonkos kolostorában.

Búcsú Hagyároson

250px-kirche-hagyarosborond-zala2022. augusztus 7-én vasárnap délelőtt került sor Hagyárosbörönd községben a búcsúi ünnepi  szentmisére a katolikus templomban, Urunk színeváltozásának ünnepén. Farkas László bagodi plébános szentbeszédében először arról beszélt, hogy ennek  a napnak nemcsak bibliai, hanem magyar vonatkozása is van.

Férfi lelkigyakorlat Szombathelyen 2023 tavaszán - Információk

ffi2023-szombathelyA Martineum Felnőttképző Akadémia 2023. március 23-26. között férfiak számára hirdet lelkigyakorlatot. 

Add egy napodat a békéért - 1úton nemzetközi zarándoknap a békéért augusztus 13.

1útonA Máriaút sok-sok szakaszán egy napos gyalogos zarándoklás indul a békéért augusztus 13-án. Te is tegyél valamit, hogy béke legyen: áldozd rá ezt a napot, gyere el, zarándokoljunk, imádkozzunk együtt. 

Legyetek a szeretet és a fény apostolai! – Véget ért az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat

lelkigyakorlatAugusztus 5. és 7. között Budapesten, a Patrona Hungariae Gimnáziumban „Virrasszatok és imádkozzatok!” (Mk 14,3) mottóval, Székely János szombathelyi megyéspüspök lelkivezetésével rendezték meg a IV. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot.

Formálódjatok, fehéredjetek – Fekete Szabolcs püspök celebrálta a pécsi havihegyi búcsú nyitómiséjét

püspöki szentmiseAugusztus 4–7. között, négy napon át tartó búcsún ünnepli felszentelése 325. évfordulóját a pécsi Havas Boldogasszony-templom. Ahogy minden évben, ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a az ünnepség. A jubileum előestéjén, augusztus 4-én Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök celebrált szentmisét az egyházmegyei papjaival együtt a templom mellett felállított szabadtéri oltárnál.

Isten nem a származást, a tettet nézi – Megkezdődött az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat

lelkinapokMegkezdődött a IV. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlat, melynek augusztus 5-i nyitó szentmiséjén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt a főcelebráns. A bevezető elmélkedést Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája tartotta.

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ahiGZk6BzqM

Vasárnapi gondolatok évközi 19. vasárnapra - dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi19-2022Évközi 19. vasárnap szentírási szakaszaihoz kapcsoldóva dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

A közéletben való részvétel az ember szolgálatának egyik legnemesebb fomája - Székely János előadása Vasváron

domonkos-nyari-egyetem-3-of-10A Domonkos Nyári Egytem meghívására augusztus 3-án Székely János megyéspüspök tartott előadást Vasváron, amelyben a keresztény ember közéleti felelősségéről, szerepvállalásáról beszélt. 

Körmenden tart találkozót a Coreth Mária Terézia Imaszövetség

hazasokAugusztus 12-én, pénteken Körmenden találkozót tart a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Délután 5 órakor a közösségi házban összejövetel, 6 órakor szentmise a templomban, majd szentségimádás családjainkért. Az Imaszövetség tagjait és minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

Építsünk egy testvéribb országot! - Püspöki szentmise Letenyén

szentmise-11Mindannyian Isten csodálatos teremtményei vagyunk. Ha ezt megértjük, befogadjuk szívünkbe Istent, az életünk lassan átalakul – mondta augusztus 2-án Letenyén Székely János megyéspüspök. A környező települések roma lakosai is részt vettek a szentmisén. 

Egymásnak testvérei vagyunk - Emlékművet avattak a roma holokauszt áldozatainak emlékére Körmenden

roma-holokauszt2022. augusztus 2-án emlékművet avattak Körmenden a roma holokauszt áldozatainak emlékére. 

Iskolatitkári álláslehetőség a Boldog Salkaházi Sára Technikumban

cropped-bsst-logoÚjonnan induló iskolánk munkatársat keres.