Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megtanulni a szeretet művészetét - Templomszentelési évforduló Zalabaksán

aldas-10-of-53Településük templomának 30 éves szentelési évfordulóját ünnepelték a zalabaksaiak augusztus 21-én. Az ünnepi szentmise főcelebránsa dr. Székely János püspök, a szombathelyi egyházmegye főpásztora volt, aki prédikációjában köszönetet mondott mindazon személyeknek, akik tevékenyen részt vettek a széles körű társadalmi összefogással létrejött templom építésében.

Igaz szavakra van szüksége a világnak - Közösségi ház megáldása Pákán

aldas-49-of-53Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek augusztus 21-én megáldotta a felújított közösségi házat és kertet Pákán. 

Szentgotthárd város Képviselő-testületének díszoklevelét vehette át Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános

Díszoklevél átadásaA szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban az ünnepi szentmisét követően kitüntetéseket adtak át, Bodorkós Imre atya a Képviselő-testület Díszoklevelét, Merkl Katalin a Testnevelési és Sport Díjat, Molnár Piroska pedig a Városért Díjat vehette át Huszár Gábor polgármestertől.

Hála őseink hitéért, Szent István nemzet alapító munkásságért - Búcsúi szentmise Vát-Szentkúton

kapolnamegaldas-vaton-12-of-34Augusztus 20-án megáldotta Székely János megyéspüspök a külsőleg felújított Szentkúti kápolnát Váton.

Építsük életünket Krisztusra - Szent István ünnepe Szombathelyen

szent-istvan-kiraly-unnepe-szombathelyen-15-of-16Államalapító királyunkra Szent Istvánra emlékezik nemzetünk augusztus 20-án. Szombathelyen a Kálvária-templomban bemutatott püspöki szentmisével kezdődött a városi ünnepség. 

Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

takacs-gyulaNemzeti ünnepünk alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, augusztus 19-én.

Gondolatok Szent István király ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

szt-istvan-2022„Szent István király eszménye, példája emléke és az ő áldott Jobbja mutassa meg nekünk a mindennapjaink tettei válaszútján a jó döntést.

Vajon a gonosz ösvényt választjuk-e, vagy az igaz, az egyenes úton járunk?

Szent István király bölcsessége tanítson bennünket nap mint nap minden döntésünk küszöbén, vajon Krisztusra épülünk rá, a maradandó Sziklára, vagy a pusztulás homokjára építjük önmagunkat?
Szent István király példája, és az Ő áldott Jobbja vezessen bennünket az igaz úton, tanítson a bölcs ember okosságára,  és mutassa meg nekünk Krisztust magunkra ölteni, az új ember boldogságát élni.”

Vas Megye Díszpolgára címet adományoztak Brenner József atyának

20220818115025-csg-6615Ünnepi ülést tartott a Vas Megyei Közgyűlés, amelyen a legmagasabb megyei kitüntetés, a „Vas Megye Díszpolgára” elismerő cím is átadásra került. Az idei év kitüntetettje Brenner József szentszéki bíró, borhi címzetes apát, egyházmegyei spirituális és Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan nagyprépostja. (www.vasmegye.hu)

Medjugorjei Zarándoklakt a Béke Királynőjéhez-2022.09.12-15. - Utolsó helyek!

04050-600-2402022. szeptember 12-15. között hálaadó zarándoklat indul Medjugorjeba a Béke Királynőjéhez. A zarándoklat lelki vezetője Székely János megyéspüspök. 

Nagyboldogasszony búcsú Maria Weinbergben

298986190-2116063658577653-5655444695666225995-nNagyboldogasszony napján sok magyar hívő zarándokolt el a magyar határtól néhány km-re lévő ausztriai Maria Weinbergbe, ahol magyar nyelvű szentmisén vehettek részt. A főcelebráns és szónok Nagy Gábor, körmendi káplán volt. 

Katekumenátus indul Szombathelyen 2022 őszén

szombathely-szent-erzsebet-templom-1000-of-42022 őszén szentségek vételére felkészítő foglalkozás idul Szombathelyen. 

Nardaiak az 1Úton zarándoklaton

img-20220813-083823Augusztus 13-án több ezren vettek részt a Kárpát-medencében az 1Úton zarándoklaton, ahol a békéért imádkoztak a résztvevők. Többek között nardaiak is csatlakoztak a zarándoklathoz, akiknek Vasvárra vezetett az útjuk. 

Könyvvásár a szombathelyi ferenceseknél augusztus 25-28. között

konyvvasarA szombathelyi Szent Erzsébet (Ferences) Plébánia könyvvásárt hirdet a Savaria Karnevál ideje alatt augusztus 25-28. között a ferences rendtagok hagyatékából. További információk a plakáton, ami letölthető itt.

Pusztacsatár búcsúi szentmise

dsc-12852022. augusztus 13-15. között tartották a pusztacsatári kegyhely búcsúját.

Vasárnap Dr. Németh Norbert a pápai magyar intézet rektora volt az ünnepi szentmise főcelebránsa, melyet Mikolás Attila plébánossal mutattak be. Segítségükre volt Bodorkós Áron diakónus és Pongrácz Benedek papnövendék. A szentmisét a helyi kórusok és a vend vidékről érkezett kórus éneke tette még ünnepélyesebbé.

Porciunkula ünnepe a szombathelyi ferenceseknél

119-img-6148Porciunkula ünnepe – augusztus 2-a – a ferences család egyik legkedvesebb búcsúnapja. A szombathelyi ferences templom felszentelése 387 évvel ezelőtt erre a napra esett. 

Tiszta lélekkel egy szebb világot építhetünk - Szobor-és templomkert megáldás Karakóban

szobor-megaldas-25-of-30Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök megáldotta a felújított karakói templomkertet és az újonnan állított Segítő Mária-szobrot.

I. Életforrás Családi fesztivál, és Kirakodóvásár augusztus 23-29.

I. Életforrás Családi fesztivál és kirakodóvásárA nyár utolsó napjaiban az I. Életforrás Családi fesztivál és Kirakodóvásár kínál izgalmas programokat Szombathelyen. 

Ima a békéért! - 1. hét

imanap

Elhunyt Őrgróf Pallavicini Frigyes

398a8344A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége fájdalommal tudatja, hogy augusztus 8-án elhunyt Őrgróf Pallavicini Frigyes. Személyében egy nemes lelkű pátrfogót, támogatót vesztett a Szombathelyi Egyházmegye is. 

Vár a Püspökvár – Koncertek a szabad ég alatt Szombathelyen

puspoki-palota-kertje_fotó whb group2022. augusztus 22-26. között újra megrendezésre kerül a Vár a Püspökvár! című szabadtéri rendezvény Szombathelyen a Püspöki Palota kertjében. A koncertek bevételeiből a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai gyermektáborát támogatják.