Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vasárnapi Ige - Évközi 23. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/77_7AzrPY2E

Veni Sancte, kápolna és iskolamegáldás a Boldog Salkaházi Sára Technikumban

12022. szeptember 1-én nyitotta meg első tanévét a Boldog Salkaházi Sára Technikum. Az első tanévnyitó szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök mutatta be Császár István helynök az iskola lelkészének koncelebrálásával, melynek keretében került megáldásra a kápolna és az iskolaépület. A szentmisén részt vettek az iskola tanárai, diákjai, a Szociális Testvérek, és az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója.

Hálaadás Miszori Zoltán lelkipásztor életéért

zww-0159Miszori Zoltán atyára emlékeztek hálaadó szentmisével augusztus 31-én, halálának 10. évfordulóján a Szombathelyi Székesegyházban, hívek nagyszámú részvételével.

Emlékmise Miszori Zoltán lelkipásztor halálának 10. évfordulóján - ÉLŐ közvetítés

zww-01592012. augusztus 31-én költözött az Égi hazába Miszori Zoltán atya. Mennyei születésnapjának 10. évfordulóján szentmisével emlékeznek meg róla.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakatA domonkos nővérek mindenkit szeretettel hívnak az elsőcsütörtöki 19 órakor kezdődő püspöki szentmisére, és az azt követő szentségimádásra a Székesegyházba. 

Egyházmegyei Hitoktatók Veni Sancte szentmiséje

dsc-2233Augusztus 29-én, hétfőn tartották a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak évnyitó szentmiséjét.

Az üdvösségre nevelni - Egyházmegyei közoktatási intézmények pedagógusainak Veni Sancte ünnepsége

te-deum-1-of-74A nyári szünet végét jelzi, hogy egymást érik a tanévnyitó ünnepségek, szentmisék. Augusztus 29-én délelőtt az egyházmegyei közoktatási intézmények pedagógusainak Veni Sancte ünnepségét tartották a Székesegyházban. 

Egyházmegyei közoktatási intézmények pedagógusainak Veni Sancte ünnepsége - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

te-deum-29-of-74Augusztus 29-én délelőtt az egyházmegyei közoktatási intézmények pedagógusainak Veni Sancte ünnepségét tartották a Székesegyházban. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

Ima a békéért! - 3.hét

imanapFolytatódik a békéért mondott imahadjárat. A 3. héten közvetlen környezetünk, és közösségeink békéjéért imádkozunk. 

Márfi Gyula nyugalmazott érsek hálaadó szentmiséje

dsc-2010Pénteken augusztus 26-án, az esti szentmisében köszöntötte Dr. Székely János megyéspüspök Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érseket, aki két héttel ezelőtt a szombathelyi Papi Otthonba visszaköltözött.

Vasárnapi Ige - Évközi 22. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gJhQ1cnpORY

Márfi Gyula nyugalmazott érsek atya köszöntése Szombathelyen - ÉLŐ közvetítés

mgyMárfi Gyula nyugalmazott veszprémi érseket, augusztus 26-án, pénteken a 19 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepélyesen köszöntjük körünkben. 

Jegyesoktatók képzése

jegyesoktato-kepzesA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága két alkalomból álló jegyesoktató képzést szervez. Várjuk Egyházmegyénkből azokat a lelkipásztorokat, házaspárokat, akik jegyesképzést tartanak vagy szeretnének tartani plébániájukon.

Márfi Gyula nyugalmazott érsek atya köszöntése Szombathelyen

dsc-3480Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek visszatért Szombathelyre, a Papi Otthon lakója lett. Augusztus 26-án, pénteken a 19 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepélyesen köszöntjük körünkben. Várjuk a Híveket.

„Katolikus svédasztal” – Szegeden ismertették az egy hónap múlva kezdődő KATTÁRS programjait

img1A szeptember 22. és 25. között megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) eseményre már szeptember 19-étől várják az érdeklődőket 10 helyszínen 40 programmal és több mint 100 fellépővel. A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate bizottsága augusztus 22-én a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában tartott sajtótájékoztatót.

20. Jubileumi Szent István - Emléktúra Istenért, hazáért, a magyar családokért!

dsc-04432022. augusztus 20-án egy különleges eseményre gyűltek össze a zarándokok a zalaszentgyörgyi kultúrházban. Ezen az estén került megrendezésre a zalaszentgyörgyi Örömzene Alapítvány és a Nagykutasi Szent Jakab Plébánia szervezésében a 20. Szent István Emléktúra. 

Sormási búcsú

300357547-1571184796632029-7290160299355481595-nA Szepetneki Plébánia fíliája Sormás. A templom védőszentje Szent Rókus. Búcsúünnepét augusztus 21-én tarotta a falu. A szentmise főcelebránsa és szónoka Aigner Géza letenyei plébános volt. 

Elmarad Szekeres Adrien mai koncertje

puspoki-palota-kertjeA Vár a Püspökvár! programsorozat keretében augusztus 22-én, hétfőn 19 órakor adott volna koncertet Szekeres Adrien Szombathelyen a Püspöki Palota kertjében. A szeles, esős időjárás miatt a szervezők a program elhalasztása mellett döntöttek. A koncert új időpontja: 2022. szeptember 14. (szerda). A megváltott jegyek az új időpontra érvényesek.

Ima a békéért! - 2. hét

imanapFolytatódik a békéért mondott imahadjárat. A 2. héten a családokért imádkozunk. 

Plébános beiktatás Gyöngyösfaluban

dsc-1916Vasárnap augusztus 21-én a pösei templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök beiktatta hivatalába Inzsöl Richárd atyát, Gyöngyösfalu új plébánosát.