Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 5.hét

imanapFolytatódik a békéért végzett ima. Az ötödik héten Európáért imádkozunk. 

Magyarok zarándoklata Mariazell-be október 1-jén

mariazellOktóber 1-jén rendezik a Magyar Zarándoknapot Mariazell-ben. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök lesz. A részletes program letölthető itt. 

KATTÁRS 2022 SZEGED

kattars-logo2022-ben Szeged ad otthont a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénynek. A programfüzet már letölthető itt és ajánljuk figyelmükbe a program honlapját, amelyet elérhetnek itt. 

Ima Magyarországért szeptember 11-én

imadkozzunk-magyarorszagert2022. szeptember 11-én 19 órától országos imaalkalom szerveződik Magyarországért. A részleteket közöljük. 

Nehéz kérdések-világos válaszok - online előadássorozat a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében

nehez-kerdesek-plakat-nyomt

Nehéz kérdések-világos válaszok - online előadássorozat: október 19-től, aktuális hit- és társadalmi kérdésekről. Részletek a mellékelt plakáton.

Ferences Esték és felújított kereszt megáldása Szombathelyen

keresztmegaldas-szent-erzsebet-ferences-plebania-meghivoA szombathelyi Szent Erzsébet Plébánia közössége mindenkit szerettel hív 2022. szeptember 16-án a Ferences Esték sorozat előadására, valamint szeptember 17-én a Szent Márton utcai felújított keresztjének megáldására. Zsuffa Tünde előadására a meghívó letölthető itt, a felújított kereszt megáldásra szóló meghívó letölthető itt.

Gondolatok Kisboldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

kisboldogasszony-2022„Íme a mi hitünk tanúja Mária, Mária kicsinysége, az önfeledt mosoly, a tündöklő öröm.
Mária szegénysége, akié az Isten, a mi hitünk tanúja ő, és tanító nekünk, megtanítja a reményt, a kicsinyek örömét, megtanít bennünket futni, futni önfeledten a cél felé, mint a gyerek, úgy menni Isten elé, ahogyan a kicsinyek anyjuk ölelő karjaiba sietnek.
Megtanít bennünket Mária hinni és remélni.
S amikor már tudjuk ezt, amikor bátrak vagyunk kicsinyen az Isten elé lépni, a Végtelenhez szegényen, amikor már bátrak vagyunk hópehelynek lenni az izzó Parázs felett, amikor már nem félünk harmatcseppként fölemelkedni az Égig, akkor kitör az öröm, akkor, íme boldogok a kicsinyek.”

KERET 2022 – Augusztus végén rendezték meg Szombathelyen a Keresztény Egyetemisták Nyári Táborát

1„Ti vagytok a világ világossága.” mottóval szervezték meg a KERET 2022 táborát Szombathelyen. A 2022. augusztus 25-e és 28-a között megvalósult tábort a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezte.

Püspöki szentmise a Káld-Hidegkúti kápolna felszentelésének 5 éves évfordulóján

kaldi-kapolnaA Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. mindenkit szeretettel hív szeptember 10-én 10 órára a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony-kápolnához, ahol Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét a kápolna felszentelésének 5 éves évfordulóján.

Katolikus óvoda nyílt Körmenden

ovoda-kormend-19-of-23Egyházmegyei fenntartásban működik ez év szeptemberétől Körmenden a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde Dienes Lajos Utcai Tagóvodája, Dienes Lajos Katolikus Óvoda néven. Szeptember 5-én tartották az új nevelési év első szentmiséjét.

40 napos ima, böjt az életért Budapesten

kepernyokep-2022-08-15-223353Budapesten, a VIII. kerület 78/a., a Hugonnai téren szeptember 28-ától 40 napos imádságos jelenlét kezdődik az ÉLETÉRT. Részletek a plakátokon, amely letölthető itt, illetve letölthető itt. 

Lélek fesztivál - Mi is ott voltunk!

lelekfesztival-724x1024Nagy sikerrel zajlott a Szombathelyi Egyházmegyében első alkalommal megrendezett pünkösdi Lélek fesztivál. Erről készült rövid videós összefoglaló, amelyet ajánlunk mindenki figyelmébe azzal, hogy jövőre is találkozzunk! A videó megtekintető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Ima a békéért! - 4.hét

imanapFolytatódik az Ima a békéért! akció. Ezen a héten nemzetünkért imádkozunk.

Adventi lelkigyakorlat Martineum Felnőttképző Akadémián - Jelentkezés

adventi-lelkigyakorlatk2022A Martineum Felnőttképző Akadémia adventi lelkigyakorlatot hirdet december 2-4. között. A jelentkezésről adunk bővebb tájékoztatást. 

Vasvári búcsú szeptember 10-11-én

bucsu2022A Vasvári Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív Mária neve napi búcsújára szeptember 10-11-én. A plakát letölthető itt. 

Celldömölki búcsú szeptember 10-11-én

299797944-1892298644308213-2545485129631506751-nA celldömölki Nagybologasszony Plébnia közössége mindenkit szeretettel hív szeptember 10-11-én főbúcsú ünnepére. A plakát letölthető itt. 

Veni Sancte a Brenner János Hittudományi Főiskolán

dsc-3612Évnyitó szentmisét mutatott be Molnár Szabolcs szakigazgató a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatóival együtt, 2022. szeptember 3-án szombaton, a szombathelyi Székesegyházban.

Megáldották a felújított kőszegdoroszlói templomot

templommegaldas-koszegdoroszloban-262022. szeptember 3-án Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök megáldotta a felújított kőszegdoroszlói Szent Márton-templomot. 

Vasárnapi gondolatok évközi 23. vasárnapra - dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi23-2022Évközi 23. vasárnap szentírásai szakaszaival kapcsolatban dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Jubileum és óvodamegáldás Zalaegerszegen

ovodamegaldas-1-of-24Dr. Székely János megyéspüspök szeptember 1-jén megáldotta a zalaegerszegi Szent Család Óvoda elkészült új épületszárnyát. Az intézmény nem csak ezt ünnepelte, hanem a 25 évvel ezelőtti indulást is.