Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyugdíjasok zarándoklata - Dr. Márfi Gyula érsek előadása, előadások, szentmise - ÉLŐ közvteítések

szekes2022. szeptember 18-án, vasárnap délután 15 órától kerül sor a Nyugdíjasok zarándolatára.

Kereszt és áldozat - Zsuffa Tünde író Szombathelyenj szeptember 16-án

meghivo-ferences-estek-szeptember-16A Ferences Esték sorozat keretében szeptember 16-án Zsuffa Tünde író a vendég Szombathelyen. A 18 órakor kezdődő előadásra mindenkit szeretettel várnak. Helyszín a templom oratóriuma. 

Szalay Géza atyára emlékeztek

szalaygeza01A gasztonyi hívek nagy szeretettel őrzik egykori plébánosuk Szalay Géza atya emlékét. Rá emlékezik írásával – halálnak évfordulóján, szeptember 16-án - dr. Takács Gyula csörötneki plébános. Az Ő és testvére László atya papi hivatásában is nagy szerepe volt Szalay atyának. 

Szentségimádás iskolája Zalaegerszegen október 6-tól

a-szentsegimadas-iskolajaA zalaegerszegi Mindszenty-iskolában elindul a szentségimádás iskolája. A 12 alkalmas sorozatot kéthetente csütörtökön tartják 18.00 és 19.30 óra között. Az első alkalom október 6-án lesz. Ez az iskola segít elsajátítani a szentségimádás különféle lehetséges formáit, elmélyít az eucharisztikus lelkiségben. Egy-egy este éneklésből, tanításból és szentségimádásból áll. Aki szívesen csatlakozna a programhoz, jelentkezzen szeptember 25-ig! A plakát letölthető itt.

A népszámláláson valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk! – Kampányt indít az MKPK

katolikus-egyhaz-nepszamlalas-2022-a4-layout-v45-2209122022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) kampányt indít, melynek során arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását.

Szívhang – Szeptember 15-től megváltozik hazánkban az abortusz szabályozása

img1A Pintér Sándor belügyminiszter által kiadott miniszteri rendelet értelmében szeptember 15-étől csak az szakíthatja meg a várandósságát, aki meghallgatta magzata szívhangját. A belügyminiszter döntésével a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtási rendelet 4. számú mellékletét, a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot írta át.

Idén is megrendezik a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciót!

72ora-0115. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos, önkéntes, ifjúsági akciót 2022. október 6-9. között. A kezdeményezés évről évre több ezer magyarországi és a határon túli magyar fiatal számára teszi lehetővé, hogy kipróbálhassák az önkénteskedést. Az akcióban résztvevő fiatalok olyan közhasznú feladatokat kapnak, mint pl. játszóterek, intézmények felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek.

Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián - Jelentkezés

plakat2022. október 20-23. között személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot hirdet a Martineum Felnőttképző Akadémia. A jelentkezési feltételeket közöljük. 

Engesztelő nap Szentgotthárdon

1A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív szeptember 15-én Rábakethelyre és a zsidai Jó Pásztor-kápolnához közös imádságra.

Vár a Püspökvár – Szekeres Adrienn koncert a szabad ég alatt Szombathelyen

szekeres2022. szeptember 14-én, szerdán SZEKERES ADRIENN koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Püspökvárban. Ez a koncert az elmaradt augusztusi koncert pótlása.

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe - dr. Takács Gyula atya gondolatai

szent-kereszt-2022Szeptember 14-e Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe Egyházunkban. Dr. Takács Gyula csörtöneki plébános gondolatait olvashatják az ünnepről. 

Húsz éves az oladi templom

dsc-0185Kisboldogasszony ünnepén 2002. szeptember 8-án szentelte fel Dr. Konkoly István püspök az újonnan épült oladi templomot.

Kiscelli búcsú

dsc-0034Kisboldogasszony ünnepét követő hétvégén ünnepelte Celldömölk a búcsúját. Celldömölk vallási életének kiemelkedő eseménye az évről-évre megrendezett Mária-búcsú. Idén is gazdag lelki programmal várták a híveket szeptember 10-én, és 11-én.

Slachta Margit emlékkonferencia Budapesten szeptember 23-án

slachta-margitA Barankovics István Alapítvány a Szociális Testvérek Társaságával közösen szervezi meg szeptember 23-án a Slachta Margit emlékét és munkásságát ápoló rendezvényét Budapesten. A meghívó letölthető itt. 

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe - A szombathelyi Kálvária-templom búcsúnapja szeptember 14-én

Kálvária-templomA szombathelyi Kálvária-templom közössége mindenkit szeretettel hív szeptember 14-én a templom búcsúi ünnepére. A programot közöljük. 

Ima a békéért! - 5.hét

imanapFolytatódik a békéért végzett ima. Az ötödik héten Európáért imádkozunk. 

Magyarok zarándoklata Mariazell-be október 1-jén

mariazellOktóber 1-jén rendezik a Magyar Zarándoknapot Mariazell-ben. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök lesz. A részletes program letölthető itt. 

KATTÁRS 2022 SZEGED

kattars-logo2022-ben Szeged ad otthont a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénynek. A programfüzet már letölthető itt és ajánljuk figyelmükbe a program honlapját, amelyet elérhetnek itt. 

Ima Magyarországért szeptember 11-én

imadkozzunk-magyarorszagert2022. szeptember 11-én 19 órától országos imaalkalom szerveződik Magyarországért. A részleteket közöljük. 

Nehéz kérdések-világos válaszok - online előadássorozat a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében

nehez-kerdesek-plakat-nyomt

Nehéz kérdések-világos válaszok - online előadássorozat: október 19-től, aktuális hit- és társadalmi kérdésekről. Részletek a mellékelt plakáton.