Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jó szomszédok és barátok akarunk lenni – Szlovén-horvát-magyar katolikus találkozó Belatincben

szloven„Három nemzet gyermekei vagyunk, de egy a tejünk, ami táplál és alakít: Krisztus evangéliuma” – fogalmazta meg az egység mélyítését, katolikus hitünk megerősítését célzó találkozón Bože Radoš varasdi megyéspüspök. A három szomszédos nemzet október 8-án tartott liturgikus találkozójára Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével Szent László ereklyéje is eljött a szlovéniai Belatincbe.

Gondolatok Évközi 28. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi28-2022„Isten nemcsak e földi életet ajándékozza nekünk, nemcsak e földi élet perceit és tetteit, Isten olyan ajándékot készít számunkra, amit szív fel nem foghat. Isten az Eget szánja nekünk, önmagát, önmaga életét, a végtelen, örök, boldog üdvösséget. És már nekünk is adta, hiszen odaadta értünk Egyszülött Fiát a kereszten, már elküldte lelkünkbe az Ő Szentlelkét, aki bennünk lakik, és kiárasztotta reánk a kegyelem folyamát.”

Vasárnapi Ige - Évközi 28. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/7MdYispJWGg

Körmenet Magyarország békéjéért

mkpk-logo-green-hu-e217798211fc67a4f6df41dc8941ad54-1Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén 18.30-tól 19.30-ig gyertyás rózsafüzér-körmenetre hívjuk mindazokat, akik szívükben hordozzák hazánk békéjét és védelmét.

X-fest demó a Brenner Kollégiumban

x-fest-plakat-page-001Különleges program várta október 4-én este a Brenner Kollégium középiskolásait. Három budapesti keresztény dj beszélt a hitéről a fiataloknak, illetve mutatták meg zenei tudásukat a diszkók világában megszokott fény- és hanghatásokkal.

„MÁRIÁT DICSÉRNI HÍVEK JÖJJETEK…”

elo-rozsafuzer-gyalogos-zarandoklat-a-bekeert-2022-page-0012022. október 8-án szombaton, élő Rózsafüzér gyalogos zarándoklat lesz a békéért.

A Hegyi beszéd erkölcse - Dr. Papp Miklós előadásának hanganyaga

papp-miklos-eloadasa-szombathelyen-112022. október 4-én a Hegyi beszéd erkölcse címmel tartott előadást Az Istenről és a világról sorozat keretében. Az előadás meghallgatható itt. 

Amikor Krisztus arcába nézünk - Papp Miklós előadása a Hegyi beszédről

papp-miklos-eloadasa-szombathelyen-11Október 3-4-én folytatódott az Istenről és a világról című előadássorozat Zalaegerszegen és Szombathelyen. Ezúttal dr. Papp Miklós görögkatolikus papot, erkölcsteológust  hallhatta a közönség, aki a Hegyi beszédről, mint keresztény életünk morális középpontjáról beszélt. 

Mária Rádió Savaria 5 éves fennállását ünnepli

mr-kepÖt éve, 2017. október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén szólalt meg először a Mária Rádió Savaria Szombathelyen.

Szepetneki búcsú

310154335-5221888181272102-7957173846746134425-nOktóber 2-án ünnepelte Egyházunk a Szent őrzőangyalokat. Szepetneken szombaton és vasárnap számos kulturális és vallási programmal ünnepelték a templom búcsúnapját.

Egy szegény ember boldog halála - Szent Ferencre emlékeztek Szombathelyen

310482938-5227045784089675-6724128426169930894-nOktóber 3-án a világ valamennyi ferences templomában a Tranzitus szertartásával emlékeznek a szerzetesek és velük együtt a hívek Assisi Szent Ferenc boldog halálára. Így volt ez Szombathelyen is, a Szent Erzsébet-templomban. 

Gyalogos zarándoklat Csénye-Bögöt-Porpác között október 7-én

zarandoklat-csenyeA csényei közösség mindenkit szeretettel hív október 7-én Csénye és Porpác közötti gyalogos zarándoklatára, amelyet Bokor Zoltán atya vezet. Indulás 13 órakor a csényei templomtól. 18 órakor Székely János atya mutat be szentmisét a porpáci templomban. A plakát letölthető itt. 

A Hegyi beszéd erkölcse - Papp Miklós atya előadása Zalaegerszegen

papp-miklos-eloadasaDr. Papp Miklós atya előadásával folytatódott az Istenről és a világról című sorozat október 3-án Zalaegerszegen, a Mindszenty-iskolában. Miklós atya előadását élőben október 4-én, kedden 18 órakor Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián is meghallgathatják. Ezt követően pedig egyházmegyénk honlapján lesz visszanézhető.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-oktA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív október 6-án elsőcsütörtöki püspöki szentmisére és az azt követő szentségimádásra a szombathelyi Székesegyházba. A szentmise 18 órakor kezdődik. A zenei szolgálatot a Kapisztrán Szent János Közösség látja el. 

Igazi békét csak Isten adhat – Székely János vezette a magyar zarándoklatot Mariazellben

Magyarok zarándoklata mariazellbeTöbb mint ezer ember gyűlt össze a magyarok zarándoklatán október 1-jén az ausztriai Mariazell kegyhelyén, hogy a koronavírus-járvány miatti kétéves kihagyás után ismét együtt ünnepeljen. A zarándoklatot Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke vezette.

Egervölgyön megújult a templom külseje

dsc-0364Dr. Székely János megyéspüspök 2022. október 2-án, vasárnap megáldotta a külsőleg is megújult Szent Mihály-templomot Egervölgyön. 

Lektorokat avattak a szombathelyi Székesegyházban

dsc-0448A vasárnapi esti szentmise keretében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök új lektorokat avatott a Székesegyházban.

Imádkoztak a békéért a szombathelyi Székesegyházban

dsc-03122022. szeptember 29-e és október 1-e között, három este a Mária Rádió felhívására a békéért imádkoztak az országban.

Istenről és a világról - Előadás erkölcstani kérdésekről október 3-4-én

2-alkalom-plakatA Szombathelyi Egyházmegye minden érdeklődőt szeretettel hív az Istenről és a világról című sorozat második előadására, amelyen dr. Papp Miklós erkölcstani kérdésekről beszél majd. Október 3-án, hétfőn 18 órakor Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában, míg október 4-én, kedden 18 órakor Szombathelyen a Martineumban kerül megrendezésre a program. A belépés díjtalan! 

Nyílt nap a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnáziumban október 10-én

arpadhaziA kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium 2022. október 10-én regisztrációhoz kötött nyílt napot tart.