Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nehéz kérdések-világos válaszok - Október 19-én online előadássorozat indul a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében

nehez-kerdesek-plakat-okt19A Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának újszerű kezdeményezése az októberben induló online előadássorozat aktuális hit- és társadalmi kérdésekről Nehéz kérdések-világos válaszok címmel.

Gondolatok Évközi 29. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi29-2022„Istentől az igazságot kérjük, azt az Igazságot, amely Igazság Ő maga.
Az Ő igaz voltát, az Ő szentségét, a hibátlan, a tökéletes menyegzős ruhát kell magunkra öltenünk.
De vajon kitől kaphatnánk meg ezt, ha nem az Ő irgalmától?
Ezért állhatatosan és szüntelenül kell kérnünk Tőle, Isten pedig megadja, mert Ő hűséges és megígérte.
Ő felöltöztet bennünket, egészen tisztává, tökéletessé, szentté és hibátlanná tesz minket, hogy ott állhassunk az Ő színében.
Az Ő keze emel föl minket az Égbe, és Ő tesz méltóvá minket, hogy bemehessünk az Ő titokzatos mélyébe, hogy ott állhassunk és Őt magasztaljuk mindörökre.”

Az ökológiai gondolat nem liberális, baloldali, vagy zöld - Beszélgetés Székely Jánossal és Bánlaki Zsanettel a Pécsen megrendezett teremtésvédelmi találkozó alkalmából

pecsAz egyházmegyék teremtésvédelmi munkatársai számára szervezett találkozót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága október 11-én és 12-én Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban. A rendezvényen Székely János püspököt, a Caritas in Veritate Bizottság elnökét és Bánlaki Zsanettet, a bizottság irodavezetőjét a teremtésvédelem tudatosításának és gyakorlatba való átültetésének lehetőségeiről kérdeztük. A találkozóra ellátogatott Felföldi László pécsi megyéspüspök is.

"Tanúim lesztek" - Ferenc pápa üzenete missziós vasárnapra

ferenc-papaA katolikus egyházban 1926 óta hagyomány a missziós gondolat tudatosítása október folyamán, ezért az október a világmisszió hónapja, minden október harmadik vasárnapja pedig II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja. Ferenc pápa missziós vasárnapra írt levelét olvashatják. 

Szentségimádás óvodásokkal

ovodasok-szentsegimadasaA Boldog Brenner János Óvoda Bem József utcai telephelyének nagycsoportos óvodásai október 7-én a szombathelyi Jézus Szíve Zárdatemplomban szentségimádásra gyűltek össze, melyet Dr. Székely János megyéspüspök atya vezetett. 

Hordozzuk a Szűzanya boldogságát – fatimai est Bucsuban

img-23522022. október 13-án a toronyi plébánia Bucsuban tartotta fatimai imaestjét. 

Vasárnapi Ige - Évközi 29. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/B-O99mQI-V4

Mozart Requiem - Kőszegen a Jézus Szíve templomban

mozart22-plakat-a3-koszeg-print-1-12022. november 5-én, szombat este 18 órakor, a kőszegi Jézus Szíve templomban csendül fel Wolfgang Amadeus Mozart híres műve a Requiem.

Terménymegáldás Bazitán és a Kertvárosban

001"Adjunk Hálát az Istennek: Atya, Fiú, Szentléleknek" - ilyen és ehhez hasonló hálaadó énekeink és imáink vannak, amelyek segítik kifejezni mindazt a hálát, ami bennünk van, hiszen "földünk megadta gyümölcsé, megáldott minket, a mi Istenünk" Zsolt 67,7

Biennálé finisszázs - minisztériumi díj átadója, tárlatvezetés a 2 díjazott alkotóval

cifra-biennale-finisszazs-meghivo-2022A Kecskeméti Katona József Múzeumban kortárs keresztény ikonográfiai biennáléra kerül sor „Állatok és növények” címmel.

Lezárult a 2022-es 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció! - sajtóközlemény

zambori-soma-pilisIsmét tömegeket mozgatott meg a 72 óra kompromisszum nélkül!
Közel 9000 fiatal végzett önkéntes munkát az elmúlt hétvégén
.

Turba 150 Emlékév lezárása október 16-án

received-418160530388526Október 16-án vasárnap zárul a Turba 150 Emlékév. 14 órakor litániával kezdődik a program, majd a köszöntők után Az utolsó lehetőség című dokumentumfilmet tekinthetik meg a megjelentek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak Szombathelyre a Zárda-templomba. 

Csesztreg - túra - Cserkészet

fb-img-1665246129025A szombati napon őszi túrát szervezett a Csesztregen működő Boldog Buzád Raj.

Gróf Sigray Antal Emlékhely átadó ünnepség Iváncon

gr-sigray-antal-emlekhely-plakat-page0001Ivánc Község Önkormányzata, az Ivánci Római Katolikus Egyházközség és a faluközösség hívja és várja a Gróf Sigray Antal Emlékhely és kiállítás megnyitó ünnepségére az érdeklődőket.

Kereszt és áldozat - Zsuffa Tünde a ferences esték sorozat vendége október 14-én

festek-2022-oktober-142022. október 14-én Zsuffa Tünde író lesz a szombathelyi Szent Erzsébet Plébánián zajló Ferences esték sorozat következő vendége. Téma: Kereszt és áldozat. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel hív a ferences közösség. A plakát letölthető itt. 

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium műemléki épületének nagytakarítása

0016Az október 6-án és 7-én zajlott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű szociális önkéntes akció.

Jó szomszédok és barátok akarunk lenni – Szlovén-horvát-magyar katolikus találkozó Belatincben

szloven„Három nemzet gyermekei vagyunk, de egy a tejünk, ami táplál és alakít: Krisztus evangéliuma” – fogalmazta meg az egység mélyítését, katolikus hitünk megerősítését célzó találkozón Bože Radoš varasdi megyéspüspök. A három szomszédos nemzet október 8-án tartott liturgikus találkozójára Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével Szent László ereklyéje is eljött a szlovéniai Belatincbe.

Gondolatok Évközi 28. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi28-2022„Isten nemcsak e földi életet ajándékozza nekünk, nemcsak e földi élet perceit és tetteit, Isten olyan ajándékot készít számunkra, amit szív fel nem foghat. Isten az Eget szánja nekünk, önmagát, önmaga életét, a végtelen, örök, boldog üdvösséget. És már nekünk is adta, hiszen odaadta értünk Egyszülött Fiát a kereszten, már elküldte lelkünkbe az Ő Szentlelkét, aki bennünk lakik, és kiárasztotta reánk a kegyelem folyamát.”

Vasárnapi Ige - Évközi 28. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/7MdYispJWGg