Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Akolitus továbbképzés és lelkinap Szombathelyen

20221008-080805266-ios „(Az akolitusok) rendszeres találkozói ... arra szolgálnak, hogy a tagok a tapasztalataikat megoszthassák egymással. De ez a színtere a közös imának, tanulásnak és munkának is, amelyek a közösség összetartó erejét jelentik.” Imigyen hívta a Szombathelyi Egyházmegye ötven főt megközelítő akolitus közösségének tagjait a meghívó a Székesegyházi Főlébániára az október 8-i szombati találkozóra.

Állj mellé! - Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez - Előadás október 26-án Szombathelyen

nevtelen-1Tapolyai Emőke pszichológus tart előadást Szombathelyen október 26-án Állj mellé! - Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez címmel a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja meghívására. 

Közösségi ház avatása Zalaegerszegen

image000162022. október 9-én áldotta meg Székely János megyéspüspök az új közösségi házat a Kertvárosi-templom mellett. 

Turba 150 Emlékév - Lezárás - Emlékezés

sze-1642A Szent György Lovagrend és a Vitézi Rend által szervezett Turba 150 Emlékév záró eseményére 2022. október 16-án vasárnap került sor Szombathelyen a Jézus Szíve – Zárda-templomban.

A bazitai templom megáldása

15101-bazitai-templom-megaldasa2022. október 8-án áldotta meg Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát a felújított bazitai templomot. 

FERENC PÁPA ÜZENETE A MISSZIÓK 2022. ÉVI VILÁGNAPJÁRA

papai-cimer„Tanúim lesztek” (ApCsel 1,8)

Átadták a Karitász önkénteseinek országos elismerését

karitasz1A Katolikus Karitász több mint tíz éve ismeri el a Caritas Hungarica Díjjal azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Idén 36 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet október 15-én, adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten.

Egymillió gyermek rózsafüzért imádkozik - Szentgotthárd is csatlakozik

image-6483441Október 18-én világszerte csatlakoznak ahhoz a nagyszerű kezdeményezéshez, hogy egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért.

Miszori Zoltán emlékzarándoklat Székely Jánossal a papi hivatásokért október 23-án

297587926-6102480643100723-4077148666900878724-nOktóber 23-án zarándoklatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út Közhasznú Egyesület Szombathelyről Gencsapátiba, Miszori Zoltán atya emlékére. A részvétel regisztrációhoz kötött. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a zarándoklat vezetőjét kérdeztük arról, hogy ki volt Miszori Zoltán, miért övezi ekkora tisztelet az Ő életét.

Nehéz kérdések-világos válaszok - Október 19-én online előadássorozat indul a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében

nehez-kerdesek-plakat-okt19A Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának újszerű kezdeményezése az októberben induló online előadássorozat aktuális hit- és társadalmi kérdésekről Nehéz kérdések-világos válaszok címmel.

Gondolatok Évközi 29. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi29-2022„Istentől az igazságot kérjük, azt az Igazságot, amely Igazság Ő maga.
Az Ő igaz voltát, az Ő szentségét, a hibátlan, a tökéletes menyegzős ruhát kell magunkra öltenünk.
De vajon kitől kaphatnánk meg ezt, ha nem az Ő irgalmától?
Ezért állhatatosan és szüntelenül kell kérnünk Tőle, Isten pedig megadja, mert Ő hűséges és megígérte.
Ő felöltöztet bennünket, egészen tisztává, tökéletessé, szentté és hibátlanná tesz minket, hogy ott állhassunk az Ő színében.
Az Ő keze emel föl minket az Égbe, és Ő tesz méltóvá minket, hogy bemehessünk az Ő titokzatos mélyébe, hogy ott állhassunk és Őt magasztaljuk mindörökre.”

Az ökológiai gondolat nem liberális, baloldali, vagy zöld - Beszélgetés Székely Jánossal és Bánlaki Zsanettel a Pécsen megrendezett teremtésvédelmi találkozó alkalmából

pecsAz egyházmegyék teremtésvédelmi munkatársai számára szervezett találkozót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága október 11-én és 12-én Pécsen, a Magtár Látogatóközpontban. A rendezvényen Székely János püspököt, a Caritas in Veritate Bizottság elnökét és Bánlaki Zsanettet, a bizottság irodavezetőjét a teremtésvédelem tudatosításának és gyakorlatba való átültetésének lehetőségeiről kérdeztük. A találkozóra ellátogatott Felföldi László pécsi megyéspüspök is.

"Tanúim lesztek" - Ferenc pápa üzenete missziós vasárnapra

ferenc-papaA katolikus egyházban 1926 óta hagyomány a missziós gondolat tudatosítása október folyamán, ezért az október a világmisszió hónapja, minden október harmadik vasárnapja pedig II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja. Ferenc pápa missziós vasárnapra írt levelét olvashatják. 

Szentségimádás óvodásokkal

ovodasok-szentsegimadasaA Boldog Brenner János Óvoda Bem József utcai telephelyének nagycsoportos óvodásai október 7-én a szombathelyi Jézus Szíve Zárdatemplomban szentségimádásra gyűltek össze, melyet Dr. Székely János megyéspüspök atya vezetett. 

Hordozzuk a Szűzanya boldogságát – fatimai est Bucsuban

img-23522022. október 13-án a toronyi plébánia Bucsuban tartotta fatimai imaestjét. 

Vasárnapi Ige - Évközi 29. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/B-O99mQI-V4

Mozart Requiem - Kőszegen a Jézus Szíve templomban

mozart22-plakat-a3-koszeg-print-1-12022. november 5-én, szombat este 18 órakor, a kőszegi Jézus Szíve templomban csendül fel Wolfgang Amadeus Mozart híres műve a Requiem.

Terménymegáldás Bazitán és a Kertvárosban

001"Adjunk Hálát az Istennek: Atya, Fiú, Szentléleknek" - ilyen és ehhez hasonló hálaadó énekeink és imáink vannak, amelyek segítik kifejezni mindazt a hálát, ami bennünk van, hiszen "földünk megadta gyümölcsé, megáldott minket, a mi Istenünk" Zsolt 67,7

Biennálé finisszázs - minisztériumi díj átadója, tárlatvezetés a 2 díjazott alkotóval

cifra-biennale-finisszazs-meghivo-2022A Kecskeméti Katona József Múzeumban kortárs keresztény ikonográfiai biennáléra kerül sor „Állatok és növények” címmel.