Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nehéz kérdések-világos válaszok - Visszahallgatható Székely János megyéspüspök előadása

nehez-kerdesek-plakat-okt19Október 19-én új előadássorozat vette kezdetét az egyházmegyében Nehéz kérdések-világos válaszok címmel. Elsőként Székely János megyéspüspök atya beszélt a cölibátusról, annak bibliai alapjairól, az Istennek átadott életről, az így megélt hétköznapokról. Az előadás meghallgatható ide kattintva. 

Vendégbabák emlékhelyének alapkőletétele Zalaegerszegen

311973187-115560821326934-748246065902808472-nOktóber 15 nemcsak a bazitai templom védőszentjének emléknapja, hanem a Vendégbabák napja is. Ez alkalomból állított a templomkertben imahelyet a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület.

Van időm Rád! Anya-fia hétvége november 11-13-án - Jelentkezés

plakat-anya-fia22A Martineum Felnőttképző Akadémia november 11-13-án Anya-fia hétvégére hív minden érdeklődőt a Van időm Rád! program keretében. 

Istenről és a világról - Dr. Papp Miklós előadása

https://www.youtube.com/embed/jJKmWx4iSMc

Egyházmegyei családi lelkinap november 26-án Szombathelyen

lelkinap-plakat2022A Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív 2022. november 26-án az Egyházmegyei Családi Lelkinapra. 

Laudato si' animátor program

delegacioA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Veres András püspök találkozott a római központú Laudato si; Movement teremtésvédelmi mozgalom delegációjával, Cecilia Dall Oglioval, az európai programokért felelős igazgatóhelyettessel és Elena Attanasival, az Európáért felelős programkoordinátorral. A szervezet az MKPK Caritas in Veritate Bizottsággal együttműködve azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a teremtett világ megóvására. Idén Magyarországon is útjára indítják a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület koordinálásával a Laudato si’ Animátor Programot. Ennek keretében első ízben szerveznek magyar nyelven Laudato si’-animátorképzést, amelynek célja elősegíteni a helyi katolikus közösségek teremtésvédelmi aktivitását felkészült és elkötelezett animátorok közreműködésével.

Könyvbemutató - Tóth Ferenc: Souvenir français - Magyarok és franciák Szent Márton földjén

meghivo-vegleges-konyvbemutato20221028-page-001-1A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár Tóth Ferenc: Souvenir français - Magyarok és franciák Szent Márton földjén című tanulmánykötetének sajtónyilvános bemutatójára hívja az érdeklődőket.

Magyarországra érkezett Mario Grech bíboros

grech-biborosMagyarországra érkezett Mario Grech bíboros, aki a Püspöki Szinódus főtitkáraként, a Szentatya megbízásából a 2021-ben kezdődött szinódusi folyamatot koordinálja. Mint ismeretes Ferenc pápa múlt vasárnap jelentett be, hogy a téma fontosságára való tekintettel a szinódus záró szakaszát két részletben 2023 és 2024 októberében püspöki szinódus keretében fogják megtartani, Rómában.

Akolitus továbbképzés és lelkinap Szombathelyen

20221008-080805266-ios „(Az akolitusok) rendszeres találkozói ... arra szolgálnak, hogy a tagok a tapasztalataikat megoszthassák egymással. De ez a színtere a közös imának, tanulásnak és munkának is, amelyek a közösség összetartó erejét jelentik.” Imigyen hívta a Szombathelyi Egyházmegye ötven főt megközelítő akolitus közösségének tagjait a meghívó a Székesegyházi Főlébániára az október 8-i szombati találkozóra.

Állj mellé! - Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez - Előadás október 26-án Szombathelyen

nevtelen-1Tapolyai Emőke pszichológus tart előadást Szombathelyen október 26-án Állj mellé! - Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez címmel a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja meghívására. 

Közösségi ház avatása Zalaegerszegen

image000162022. október 9-én áldotta meg Székely János megyéspüspök az új közösségi házat a Kertvárosi-templom mellett. 

Turba 150 Emlékév - Lezárás - Emlékezés

sze-1642A Szent György Lovagrend és a Vitézi Rend által szervezett Turba 150 Emlékév záró eseményére 2022. október 16-án vasárnap került sor Szombathelyen a Jézus Szíve – Zárda-templomban.

A bazitai templom megáldása

15101-bazitai-templom-megaldasa2022. október 8-án áldotta meg Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát a felújított bazitai templomot. 

FERENC PÁPA ÜZENETE A MISSZIÓK 2022. ÉVI VILÁGNAPJÁRA

papai-cimer„Tanúim lesztek” (ApCsel 1,8)

Átadták a Karitász önkénteseinek országos elismerését

karitasz1A Katolikus Karitász több mint tíz éve ismeri el a Caritas Hungarica Díjjal azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Idén 36 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet október 15-én, adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten.

Egymillió gyermek rózsafüzért imádkozik - Szentgotthárd is csatlakozik

image-6483441Október 18-én világszerte csatlakoznak ahhoz a nagyszerű kezdeményezéshez, hogy egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért.

Miszori Zoltán emlékzarándoklat Székely Jánossal a papi hivatásokért október 23-án

297587926-6102480643100723-4077148666900878724-nOktóber 23-án zarándoklatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út Közhasznú Egyesület Szombathelyről Gencsapátiba, Miszori Zoltán atya emlékére. A részvétel regisztrációhoz kötött. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a zarándoklat vezetőjét kérdeztük arról, hogy ki volt Miszori Zoltán, miért övezi ekkora tisztelet az Ő életét.

Nehéz kérdések-világos válaszok - Október 19-én online előadássorozat indul a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében

nehez-kerdesek-plakat-okt19A Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának újszerű kezdeményezése az októberben induló online előadássorozat aktuális hit- és társadalmi kérdésekről Nehéz kérdések-világos válaszok címmel.

Gondolatok Évközi 29. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi29-2022„Istentől az igazságot kérjük, azt az Igazságot, amely Igazság Ő maga.
Az Ő igaz voltát, az Ő szentségét, a hibátlan, a tökéletes menyegzős ruhát kell magunkra öltenünk.
De vajon kitől kaphatnánk meg ezt, ha nem az Ő irgalmától?
Ezért állhatatosan és szüntelenül kell kérnünk Tőle, Isten pedig megadja, mert Ő hűséges és megígérte.
Ő felöltöztet bennünket, egészen tisztává, tökéletessé, szentté és hibátlanná tesz minket, hogy ott állhassunk az Ő színében.
Az Ő keze emel föl minket az Égbe, és Ő tesz méltóvá minket, hogy bemehessünk az Ő titokzatos mélyébe, hogy ott állhassunk és Őt magasztaljuk mindörökre.”