Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

"Van másik út" - Elindult az első magyar nyelvű FEMM Health oktatói képzés Budapesten

fmhhOktóber 21-én, szombaton került sor az első magyarországi FEMM Health oktatói képzésre a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti központjában.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

sandor-palota2022. október 24-25. között Budapesten rendezték a Közép-Kelet Európai Püspöki Konferenciák elnökeinek találkozóját. Az eseményen részt vett többek között Gintaras Grušas Vilnius érseke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnöke, Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Mario Grech bíboros a Püspöki Szinódus főtitkára, Michael Wallace Banach apostoli nuncius, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagjai: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Udvardy György veszprémi érsek és Székely János szombathelyi püspök, valamint a szlovák, a lengyel, a román a szlovén, a horvát és a bosznia-hercegovinai, valamint a Szerbiát és más államokat tömörítő Szent Cirill és Metód püspöki konferenciák elnökei és képviselői.

Beavató zarándoklatot szervez a Mária Rádió és a Mária Út minden szombaton

mrOktóber 29-től minden szombaton beavató zarándoklat néven indít rövid, egy napos zarándoklatot a Mária Rádió és a Mária Út Budapesten. 


TalálkozásOn

talalkozason-1Megismerkednél Jézussal, imádkoznál, de még nem tudod hogyan?

Egyéni vezetésű lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

lelkigyakIdén októberben ismét megrendezésre került a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szent Márton Társaság közös szervezésében a Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Zarándoklat Miszori Zoltán lelkipásztor emlékére

20221023-171101Vasárnap október 23-án, gyalogos zarándoklat indult a szombathelyi Székesegyház elől Gencsapátiba a Szentkúthoz, Miszori Zoltán atyára emlékezve.

IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!! - „Színek, imák, kegyelmek” művészetterápiás nap

szinek-imak-kegyelmek„Színek, imák, kegyelmek” művészetterápiás nap lesz a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Nyílt napok a Boldog Salkaházi Sára Technikumban

nyilt-napNyílt napokat tartanak a Boldog Salkaházi Sára Technikumban 2022. október 27-én, 28-án és 2023. január 13-án. Mindhárom alkalom 9 órakor kezdődik.

Gondolatok Évközi 30. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi30-2022„Ezt kérjük Istentől, csak ezt: Szeress engem!
Légy irántam, aki Te vagy, Te, ó Szeretet, Te tiszta Jóság!
Tárd ki önmagad előttem, és én úgy megyek feléd, hogy félelem nem lesz a szívemben, mert a Te szereteted fénye már betöltötte azt.
Úgy megyek feléd, ahogy a gyermek fut az anyja ölébe.
A Te igazságodat kérem Tőled, Te vagy a Győzelem, Te vagy a Koszorú, amely nem hervad el sohasem, add nekem önmagad, ó Isten, ó Örök Élet, én Üdvösségem.”

Vasárnapi Ige - Évközi 30. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/EOv5J5wOUSI

Gyertyagyújtás és közös ima Szent II. János Pál pápa szobránál

00011A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium egyetemistái a szent pápára emlékeztek. 

Ne félj, nem ítéllek el!

angyalokNe félj, nem ítéllek el!  lelkigyakorlatos hétvége 2022. 11. 10-13. között Győrben, a magzatukat elvesztettek számára.

Kísért Imádság Hete a mindennapokban

imaA mindennapokban végezhető lelkigyakorlatos lehetőség!

Ez egy út, melynek során egyénileg kísért lelkigyakorlatot végzünk a mindennapi életben (vagyis a megszokott munkánk mellett).

Nehéz kérdések-világos válaszok - Visszahallgatható Székely János megyéspüspök előadása

nehez-kerdesek-plakat-okt19Október 19-én új előadássorozat vette kezdetét az egyházmegyében Nehéz kérdések-világos válaszok címmel. Elsőként Székely János megyéspüspök atya beszélt a cölibátusról, annak bibliai alapjairól, az Istennek átadott életről, az így megélt hétköznapokról. Az előadás meghallgatható ide kattintva. 

Vendégbabák emlékhelyének alapkőletétele Zalaegerszegen

311973187-115560821326934-748246065902808472-nOktóber 15 nemcsak a bazitai templom védőszentjének emléknapja, hanem a Vendégbabák napja is. Ez alkalomból állított a templomkertben imahelyet a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület.

Van időm Rád! Anya-fia hétvége november 11-13-án - Jelentkezés

plakat-anya-fia22A Martineum Felnőttképző Akadémia november 11-13-án Anya-fia hétvégére hív minden érdeklődőt a Van időm Rád! program keretében. 

Istenről és a világról - Dr. Papp Miklós előadása

https://www.youtube.com/embed/jJKmWx4iSMc

Egyházmegyei családi lelkinap november 26-án Szombathelyen

lelkinap-plakat2022A Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív 2022. november 26-án az Egyházmegyei Családi Lelkinapra. 

Laudato si' animátor program

delegacioA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Veres András püspök találkozott a római központú Laudato si; Movement teremtésvédelmi mozgalom delegációjával, Cecilia Dall Oglioval, az európai programokért felelős igazgatóhelyettessel és Elena Attanasival, az Európáért felelős programkoordinátorral. A szervezet az MKPK Caritas in Veritate Bizottsággal együttműködve azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a teremtett világ megóvására. Idén Magyarországon is útjára indítják a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület koordinálásával a Laudato si’ Animátor Programot. Ennek keretében első ízben szerveznek magyar nyelven Laudato si’-animátorképzést, amelynek célja elősegíteni a helyi katolikus közösségek teremtésvédelmi aktivitását felkészült és elkötelezett animátorok közreműködésével.

Könyvbemutató - Tóth Ferenc: Souvenir français - Magyarok és franciák Szent Márton földjén

meghivo-vegleges-konyvbemutato20221028-page-001-1A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár Tóth Ferenc: Souvenir français - Magyarok és franciák Szent Márton földjén című tanulmánykötetének sajtónyilvános bemutatójára hívja az érdeklődőket.