Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Van időm Rád _ Anya fia hétvége

anya-fiaA Martineum Felnőttképző Akadémia programkínálatából évek óta nem hiányozhatnak a „Van időm Rád” címet viselő szülő-gyerek hétvégék. Sok család már jóelőre számít ezekre az alkalmakra.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-2Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 2-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-1Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 1-én reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója Budapesten december 5-én

image001December 5-én Budapesten, a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián mutatják be a  Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyvet. 

Dr. Németh Norbert PMI rektor és Szentmártoni Mihály jezsuita professzor kitüntetése Rómában

nemeth-norbert5Advent első vasárnapján, november 27-én ünnepi szentmisére gyűlt össze a Rómában élő, dolgozó és tanuló magyarok egészen jelentős csoportja, hogy együtt induljanak el az Úr érkezésére felkészítő adventi lelki úton. A szentmise végén nyújtották át Németh Norbert atyának, a PMI rektorának a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést és jelképesen a betegség miatt távollévő Szentmártoni Mihály jezsuita professzornak a Fraknói Vilmos-díjat.

Istenről és a világról - Dr. Németh Norbert atya előadásával folytatódik az ismeretterjesztő sorozat

istenrol-es-vilagrol-plakat-dec5-62022. december 5-én Zalaegerszegen, december 6-án Szombathelyen folytatódik az Istenről és a világról című egyházmegyei előadássorozat. Ezúttal Dr. Németh Norbert atya a dogmatika világába vezeti be a hallgatókat. Helyszín Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola, Szombathelyen a Martineum. Kezdés 18 órakor mindkét helyszínen. A plakát letölthető itt. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

hajnali-szentmise-november-30Élő hajnali szentmise közvetítést adunk november 30-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Elsőcsütörtöki Szentségimádás a Székesegyházban

elsocsutortok-december2022. december 1-én, elsőcsütörtökön Dr. Székely János megyéspüspök vezetésével Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért az esti 18 órai szentmise után.

Adventi Esték Szombathelyen

szalezi-koncert-plakat2022. december 17-18-án, 19 órától szombaton és vasárnap, a Szent Kvirin Szalézi Templomban.

Intenzív női önismereti nap a Martineum Felnőttképző Akadémián

onismereti-csoportuj2022. december 3-án intenzív női önismereti napra várjuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.

ÁDVENT FÉNYEI

hagyarosNovember 27-én délelőtt szentmise keretében került sor a hagyárosböröndi templomban - ahol egyébként vasárnaponként  jótékonysági adománygyűjtés is zajlik - Ádvent első vasárnapjának megünneplésére.

Csesztreg - Adventi gyertyagyújtás - Meghívó

received-1482864062207322A Szent Móric Plébánia szeretettel hív mindenkit december 3-án adventi gyertyagyújtásra Csesztregre a Kerkai Házba. A gyertyagyújtást Górski Jacek domonkos atya vezeti. A plakát letölthető ott. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

Hajnali szentmise_november 29-1Adventben, hétfőtől szombatig mindennap hajnali szentmisét élőben közvetítünk 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A november 29-ei szentmisébe IDE kattintva kapcsolódhatnak bele!

Hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból november 29-én

hajnali-szentmise-szekesegyhaz-november-29Élő közvetítést adunk november 29-én 6 órától a szombathelyi Székesegyházból. A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Szent Domonkos-rendi szerzetes atya tartotta az osztályfőnöki órát

brennerMa az osztályfőnöki órán Jacek atyát láttuk vendégül, aki osztályfőnökünk, Gabi néni hívására jött hozzánk. Osztálytársam, Simonits Dóra egy lengyel népdallal várta, amit furulyán adott elő.

Az igazságosság műve – A békéről tartott konferenciát a Keresztény–Zsidó Tanács

konferenciaA háború és a béke a Bibliában címmel rendeztek konferenciát november 24-én a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A Keresztény–Zsidó Tanács (KZST), az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága által szervezett esemény előadói a béke megteremtésének és megőrzésének vallási hátteréről beszéltek.

Advent-karácsonyi koncert sorozat Kőszegen

koszeg-plakatAdvent-karácsonyi koncert sorozatot rendeznek a kőszegi Jézus Szíve-templomban. Az első két koncert 2.000 ft adomány felajánláshoz kötött, amelyet a templom előterében a perselybe kell majd elhelyezni. Ebből fizetik az előadó/előadók díját, a fenmaradó összeget a Jézus Szíve-templom javára fordítják. A plakát letölthető itt.

Csesztreg - Kerkai Ház átadása - Közösség

317037591-2969652140004173-7824672037777739216-nCsesztregen 2022. november 26-án délután került sor a felújított egykori iskolaépület átadására. Az épület immár hivatalosan is a falu szülöttének Kerkai Jenő jezsuita szerzetes nevét viseli, mint Kerkai Ház.

Karácsonyi koncert az oladi Fatimai Szűz Mária plébániatemplomban

ujesely2022. december 22-én csütörtökön, 18 órakor tartja karácsonyi koncertjét az Új Esély zenekar.

Várandósok lelkinapja - ONLINE térben

varandosok-lelkinapja2022. december 3-án szombaton, Kismamák Adventi Lelkinapja lesz 10-17 óráig ZOOM felületen Lothringer Éva szociális testvér vezetésével.