Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-5Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 5-én reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Gondolatok Advent 2. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

advent2-2022„Készítsetek utat az Úrnak! Egyengessétek az Ő ösvényeit!
Az Úr maga készíti az utat, Ő maga jön hozzánk, és az Ő útja mennyei út.
De nekünk is kell készítenünk azt, nekünk is kell mennünk Isten felé, készítenünk az Ő hozzánk való elérkezésének az útját.
Erre tanít bennünket az advent. Közel van a mi Üdvösségünk, tehát közeledjünk az Üdvösséghez!
Közeledjünk úgy, hogy emelkedjünk önmagunk fölé, lépjünk ki nap mint nap ebből a világból, minden tettünk legyen több, mint amit kezünk tehet, és járjunk az Isten közelében, az Isten színében, hiszen Ő a mi Üdvösségünk.
S ha így élünk, akkor valóban közel van hozzánk az Üdvösség, akkor az életünk igaz advent.”

Adventi akolitusok

dsc6872Dr. Varga Péter újonnan avatott akolitus gondolatait olvashatják az alábbiakban az akolitus avatásáról!

Advent első vasárnapján az a megtiszteltetés ért négyünket, hogy a Székesegyházban Fekete Szabolcs püspök atya akolitussá avatott minket.

Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó

xix-betlehemes-talalkozo-gencsapati-plak2022. december 10-én, szombaton 17 órai kezdettel 19. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Betlehemes Találkozó gálaműsora a Gencsapáti templom előtti Miszori Zoltán téren.

Találkozás - folytatódik a FESTÉK sorozat

festek-2022-12-09-page-0012022. december 9-én, 18 órakor folytatódik a szombathelyi ferences templomban a FESTÉK előadás sorozat.

Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója a Mindszentyneumban

mindszentyneum-konyvbemutato-kÖvé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója lesz Zalaegerszegen.

Adventi lelkigyakorlatot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

03„Meglátogat minket felkelő napunk a magasságból...” (Lk 1, 78)

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-3Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 3-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Vasárnapi Ige - Advent 2. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/vZLgfFPrpDY

Szent Márton Útján – kerékpárral, kamerával

Szent Márton Kerékpárút_ a stábSzent Márton ünnepére elkészült a Pozsonytól Szombathelyig tartó Szent Márton Zarándokutat ezúttal a kerékpárosok szemszögéből bemutató kisfilm. Az alkotást a cikkben található link alatt Önök is megnézhetik. A film készítéséről, a kerékpárúton szerzett élményekről beszélgettünk az alkotóval Németh Mártonnal. Az interjút teljes terjedelmében egyházmegyénk havilapja a Martinus 2023. januári számában olvashatják.  

Van időm Rád _ Anya fia hétvége

anya-fiaA Martineum Felnőttképző Akadémia programkínálatából évek óta nem hiányozhatnak a „Van időm Rád” címet viselő szülő-gyerek hétvégék. Sok család már jóelőre számít ezekre az alkalmakra.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-2Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 2-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-1Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 1-én reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója Budapesten december 5-én

image001December 5-én Budapesten, a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián mutatják be a  Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyvet. 

Dr. Németh Norbert PMI rektor és Szentmártoni Mihály jezsuita professzor kitüntetése Rómában

nemeth-norbert5Advent első vasárnapján, november 27-én ünnepi szentmisére gyűlt össze a Rómában élő, dolgozó és tanuló magyarok egészen jelentős csoportja, hogy együtt induljanak el az Úr érkezésére felkészítő adventi lelki úton. A szentmise végén nyújtották át Németh Norbert atyának, a PMI rektorának a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést és jelképesen a betegség miatt távollévő Szentmártoni Mihály jezsuita professzornak a Fraknói Vilmos-díjat.

Istenről és a világról - Dr. Németh Norbert atya előadásával folytatódik az ismeretterjesztő sorozat

istenrol-es-vilagrol-plakat-dec5-62022. december 5-én Zalaegerszegen, december 6-án Szombathelyen folytatódik az Istenről és a világról című egyházmegyei előadássorozat. Ezúttal Dr. Németh Norbert atya a dogmatika világába vezeti be a hallgatókat. Helyszín Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola, Szombathelyen a Martineum. Kezdés 18 órakor mindkét helyszínen. A plakát letölthető itt. 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból

hajnali-szentmise-november-30Élő hajnali szentmise közvetítést adunk november 30-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Elsőcsütörtöki Szentségimádás a Székesegyházban

elsocsutortok-december2022. december 1-én, elsőcsütörtökön Dr. Székely János megyéspüspök vezetésével Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért az esti 18 órai szentmise után.

Adventi Esték Szombathelyen

szalezi-koncert-plakat2022. december 17-18-án, 19 órától szombaton és vasárnap, a Szent Kvirin Szalézi Templomban.

Intenzív női önismereti nap a Martineum Felnőttképző Akadémián

onismereti-csoportuj2022. december 3-án intenzív női önismereti napra várjuk azon 30 év feletti érdeklődőket, akik szívesen foglalkoznak csoportos keretek között önismereti kérdésekkel.