Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-8Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 8-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

ADVENT FÉNYEI 2.

advent-fenyeiDecember 4-én, a hónap első és Advent 2.vasárnapján gitáros  "gyermekmisére" került sor a hagyárosböröndi templomban.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-7Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 7-én reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Ideiglenesen bezár a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár és a Szent Márton Kölcsönkönyvtár

20141021-egyhazmd-0005Az alábbiakban a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár és a Szent Márton Kölcsönkönyvtár közleményét tesszük közzé. 

A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának felvételi hirdetménye

hittudomany-felveteli-hirdetmenyA Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja felvételt hirdet a 2023/2024-es tanévben meghirdetett képzéseire. A felvételi hirdetmény letölthető itt. 

Domonkos programok Vasváron

meghivo-04-2048x1654A Vasvári Népfőiskola, a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány, a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény tisztelettel meghív minden érdeklődőt a kolostorszálló megnyitására és az Advent 3. vasárnapján szervezett programjaikra. 

Németh Norbert atya dogmatikai előadása Zalaegerszegen és Szombathelyen

nemeth-norbert-dogmatika-19-of-17Dr. Németh Norbert atya dogmatikai előadásával folytatódott az Istenről és a világról című egyházmegyei sorozat. Telt ház fogadta Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola kápolnájában Norbert atyát, aki december 6-án, kedden este 18 órakor megismétli előadását Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémán.

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-6Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 6-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Csesztreg - Adventi gyertyagyújtás

adventi-gyertyagyujtas-csesztregen-2Csesztregen a Szent Móric Plébánia meghívására Górski Jacek domonkos atya tartotta az advent gyertyagyújtás.

„Adventi délelőtt a Martineumban”

adventi-plakatEgy tartalmas délelőttre hívjuk az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémiára 2022. december 10-én. Kulcsárné Pántos Nóra óvodapedagógus vezetésével megismerkedünk a nemezangyal készítés titkaival, majd Albert Zsuzsanna mesemondó repít el minket meseország birodalmába meséivel! 

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-5Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 5-én reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Gondolatok Advent 2. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

advent2-2022„Készítsetek utat az Úrnak! Egyengessétek az Ő ösvényeit!
Az Úr maga készíti az utat, Ő maga jön hozzánk, és az Ő útja mennyei út.
De nekünk is kell készítenünk azt, nekünk is kell mennünk Isten felé, készítenünk az Ő hozzánk való elérkezésének az útját.
Erre tanít bennünket az advent. Közel van a mi Üdvösségünk, tehát közeledjünk az Üdvösséghez!
Közeledjünk úgy, hogy emelkedjünk önmagunk fölé, lépjünk ki nap mint nap ebből a világból, minden tettünk legyen több, mint amit kezünk tehet, és járjunk az Isten közelében, az Isten színében, hiszen Ő a mi Üdvösségünk.
S ha így élünk, akkor valóban közel van hozzánk az Üdvösség, akkor az életünk igaz advent.”

Adventi akolitusok

dsc6872Dr. Varga Péter újonnan avatott akolitus gondolatait olvashatják az alábbiakban az akolitus avatásáról!

Advent első vasárnapján az a megtiszteltetés ért négyünket, hogy a Székesegyházban Fekete Szabolcs püspök atya akolitussá avatott minket.

Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó

xix-betlehemes-talalkozo-gencsapati-plak2022. december 10-én, szombaton 17 órai kezdettel 19. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Betlehemes Találkozó gálaműsora a Gencsapáti templom előtti Miszori Zoltán téren.

Találkozás - folytatódik a FESTÉK sorozat

festek-2022-12-09-page-0012022. december 9-én, 18 órakor folytatódik a szombathelyi ferences templomban a FESTÉK előadás sorozat.

Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója a Mindszentyneumban

mindszentyneum-konyvbemutato-kÖvé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyv bemutatója lesz Zalaegerszegen.

Adventi lelkigyakorlatot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

03„Meglátogat minket felkelő napunk a magasságból...” (Lk 1, 78)

Adventi hajnali szentmise-közvetítés a Székesegyházból ÉLŐ-ben

hajnali-szentmise-december-3Élő hajnali szentmise közvetítést adunk december 3-án reggel 6 órától a szombathelyi Székesegyházból.

A közvetítést megtekinthetik ide kattintva. 

Vasárnapi Ige - Advent 2. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/vZLgfFPrpDY

Szent Márton Útján – kerékpárral, kamerával

Szent Márton Kerékpárút_ a stábSzent Márton ünnepére elkészült a Pozsonytól Szombathelyig tartó Szent Márton Zarándokutat ezúttal a kerékpárosok szemszögéből bemutató kisfilm. Az alkotást a cikkben található link alatt Önök is megnézhetik. A film készítéséről, a kerékpárúton szerzett élményekről beszélgettünk az alkotóval Németh Mártonnal. Az interjút teljes terjedelmében egyházmegyénk havilapja a Martinus 2023. januári számában olvashatják.