Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hivatástisztázó hétvége március 3-4-én

hivatashetvege-2Hivatástisztázó hétvége a Szombathelyi Egyházmegye kispapjaival 2023. március 3-4-én Szombathelyen. A plakát letölthető itt.

Egy különleges ajándék a körmendi iskolásoktól

kormendi-iskolasok-ajandeka-1-of-4Különleges ajándékkal lepték meg a körmendi Boldog Batthyány László Általános Iskola pedagógusai és diákjai Székely János megyéspüspököt. 

Előadás az otthoni idősgondozás lélektanáról

plakat230128Január 28-án dr. Szecsei-Nagy Klára főorvos tart előadást Szombathelyen a Brenner Kollégium Dísztermében. A plakát letölthető itt. 

Ökumenikus imahét Kőszegen

karacsony-jezus-szive-templom-ohr-tibor-koszeginfo-2022-004Kőszegen január 15-20-a között tartják az ökumenikus imahét programjait. 

Katolikus szentmisék a szombathelyi Kórházban

miserend-korhazVáltozik a katolikus szentmisék rendje a szombathelyi Kórházban. A miserend letölthető itt. 

Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bál február 11-én

323625537-568014858175134-1210528628470693644-n2023. február 11-én Egyházmegyei Ifjúsági Farsangi Bált rendeznek Szombathelyen a Brenner-iskolában. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Legyél Te is a Mária Rádió önkéntese - Felhívás

324931535-1114935912529069-5262714295797574527-nÖnkéntes munkatársak jelentkezését várja a Mária Rádió Szombathely. 

Szinódusi találkozó idősekkel Zalaegerszegen

idosek-szinodusa-1-of-172023-ban is folytatódnak a szinódusi találkozók a Szombathelyi Egyházmegyében. Január 8-án az idősekkel imádkozott és folytatott megbeszélést Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök Zalaegerszegen. 

„Mindenért hálát adjatok…”


maltai-1200600December 30-án  második alkalommal tartották év végi hálaadásukat  a Püspöki Palota  kápolnájában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának tagjai Székely János megyéspüspök atyával. 

Van miért hálát adni - Dr. Székely János megyéspüspöki szolgálatának 5 éve

dr-szekely-janos2017. július 8-án iktatták szombathelyi megyéspüspökké dr. Székely Jánost. Szolgálatának elmúlt 5 éve számos változást hozott egyházmegyénk életébe. Erről készített összegzést Püspök atya. 

Apa-lánya hétvége a Martineumban - Jelentkezési információk

plakat-apalanya23A Martineum Felnőttképző Akadámián január 20-22. között rendezik az Apa-lánya hétvégét. A jelentkezési információkat közöljük.

A doni áttörésre emlékeznek január 12-én Szombathelyen

meghivoSzombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete, a Szombathelyi Egyházmegye kegyeleti megemlékezést tart a doni áttörés évfordulóján 2023. január 12-én. A meghívót letöltheti itt. 

Ifjúsági Világtalálkozó Liszabonban - Jelentkezés

logo2023 nyarán Liszabonban rendezik az Ifjúsági Világtalálkozót. A Szombathelyi Egyházmegye felhívását olvashatják.

Meghívás egy családos életközösség létrehozására

életközösségSzent Ferenc és Charles de Foucauld lelkiségében, egyházi jóváhagyással működő ausztriai életközösség magyarországi meghonosításában szeretne közreműködni a Szombathelyi Egyházmegye. Az erről szóló felhívást olvashatják. 

Urunk megkeresztelkedése - Gondolatok Takács Gyula atyától

urunk-megkeresztelkedese-misejeJanuár 8-án ünnepeljük Urunk megkeresztelkedését. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait az ünnepről. 

Vegyük elő a kincseinket és osszuk meg az emberekkel - XVI. Benedek emeritus pápára emlékeztek Vízkereszt ünnepén Szombathelyen

vizkereszt-19-of-20XVI. Benedek emeritus pápára is emlékeztek január 6-án Szombathelyen a Székesegyházban, Vízkereszt ünnepén bemutatott szentmisén. Akár csak a Napkeleti bölcsek, úgy mi is vegyük elő az Istentől kapott kincseinket és osszuk meg az emberekkel, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. 

Vízkereszt, Urunk megjelenésének ünnepe a Székesegyházban - Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszéde

vizkereszt-9-of-202023. január 6-án ünnepli Egyházunk Vízkeresztet, Jézus megjelenését. A szombathelyi Székesegyházban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be szentmisét, amelyet XVI. Benedek emeritus pápa lelki üdvéért ajánlott fel. Szentbeszédét meghallgathatják itt. 

Vízkereszt ünnepe - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

vizkereszti-misejeJanuuár 6-a, Vízkereszt ünnepe. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait olvashatják.

„Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet” – Eltemették XVI. Benedek emeritus pápát

benedek-papa-temetese2Nem sokkal a szentmise kezdete előtt kivitték a Szent Péter-bazilikából és a szabadtéri oltár elé helyezték a XVI. Benedek emeritus pápa földi maradványait tartalmazó koporsót január 5-én, csütörtökön reggel. A temetési szertartást – amelyre ötvenezres tömeg gyűlt össze – Ferenc pápa vezette, ő mondott homíliát, Giovanni Battista Re bíboros, a Bíborosi Kollégium dékánja mutatta be a szentmisét.

Idősek szinódusa Zalaegerszegen január 8-án

idosek-szinodusa-2023A Szombathelyi Egyházmegye minden idős testvérünket szeretettel hív 2023. január 8-án 15 órára a zalaegerszegi Mindszenty-iskola kápolnájába szinódusi találkozóra.