Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vizitációt záró püspöki szentmise - ÉLŐ közvetítés

szekesDr. Székely János megyéspüspök vizitációt tart 2023. február 1-én, szerdán a főplébánián.

Teológiai előadás Zalaegerszegen

20230130-1804082023. január 30-án Zalaegerszegen Székely János megyéspüspök atya előadásával folytatódott a Szombathelyi Egyházmegye kétéves teológiai sorozata. Püspök atyát ma este, január 31-én Szombathelyen is meghallgathatják a Martineum Felnőttképző Akadémián 18 órától. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk!

Volt időnk egymásra – Apa-lánya hétvége a Martineumban

dscn01082023. január 20-22. között apákat és lányaikat hívták közös hétvégére a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémiára. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak a programról. 

Nehéz kérdések-világos válaszok - Egyházi jogi előadás Ipacs Bence atyával

nehez-kerdesek-plakat-jan18A Szombathelyi Egyházmegye online sorozatának januári előadásán Ipacs Bence atyát hallhatták az érdeklődők, aki az egyházi jog házasággal kapcsolatos kevéssé ismert részleteibe avatta be őket. Az előadást visszanézhetik itt. 

Dr. Székely János: Coreth Mária Terézia, az aranyszívű feleség - Könyvajánló

coreth-maria-borito-cimoldalDr. Székely János megyéspüspök Coreth Mária Terézia – Az aranyszívű feleség című könyve Boldog Batthyány László feleségének életét kívánja bemutatni az olvasóknak, felhívva a figyelmet emberi nagyságára, amely mindeddig kissé háttérbe szorult Boldog Batthyány Strattmann László érdemei mellett. A kiadvány megvásárolható a Martinus Könyvesboltban. 

Filmvetítés a Boldog Salkaházi Sára Technikumban Boldog Batthyány-Strattmann László életéről

batthyanyelete-ut-42022 szeptemberében a Szombathelyi Egyházmegye új szakképző technikumot indított Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában Boldog Salkaházi Sára névadóval. Az iskola kisgyermekek és idősek gondozására készít fel és oktatási szakasszisztenseket képez. Igazi keresztényi, karitatív tett a kicsik, betegek, idősek gondozása, segítése. Ehhez a szeretethez nagyon jól illeszkedik tágabb vármegyénk 2003-ban boldoggá avatott orvosának, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlónak élete. 

A Jézus arcú világ - Székely János előadása a Martineumban február 3-án

jezus-arcu-vilag-2023-02-03-szhelyA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében 2023. február 3-án, pénteken 18 órától dr. Székely János megyéspüspök tart előadást A Jézus arcú világ címmel Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. A plakát letölthető itt. 

Gondolatok Évközi 4. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

evkozi-4-2023Évközi 4. vasárnap szentírási szakaszairól és üzenetükről dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.

Újra családnap a celldömölki katolikus iskolában!

l-20230114csaladnap053Azt, hogy mennyire várták már kicsik és nagyok, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 300-nál is többen gyűltek össze a Szent Benedek iskola családnapjára január 14-én. A Covid óta 3 évet kellett várni, hogy újra együtt legyen az iskola nagy közössége: szülők, tanárok és diákok. Az eddigiektől eltérően az alsós iskola tornatermében voltak az előadások a szülők részére, a gyerekek pedig a felső szinten öt helyszín közül válogathattak az érdekesebbnél érdekesebb kézműves foglalkozások közül, amelyet a város mesterei és az iskola tanítói tartottak. 

Országzászló előtt tisztelgett Pornóapáti népe - A visszatérés 100. évfordulójára emlékeztek

6-ujjaepitett-trianoni-emlekmu100 éve, hogy visszakerült a trianoni elcsatolást követően Pornóapáti, Alsó és Felsőcsatár, Német és Magyarkeresztes, Horvátlövő, Szentpéterfa, Olmód, és Narda. Ezt ünnepelték január 8-án, vasárnap a faluban német és magyar nyelvű hálaadó szentmisével.

Zenés szentóra a szombathelyi szaléziakkal január 31-én

325167081-1161898238023119-8327945778547903978-nJövő kedden, 2023. január 31-én, Bosco Szent János ünnepén és inspirálására, és onnantól minden hó utolsó napján zenés, elmélkedős, imádságos szentóra-sorozat indul a szaléziak szombathelyi Szent Kvirin templomában az esti szentmisét követően. A plakát letölthető itt.

Csesztreg - doni emlékmise - Hősök

dsc-1722Csesztregen a Szent Móric templomban 2023. január 22-én /vasárnap/ a doni áttörés 80. évfordulóján a szentmise előtt emlékező beszédet mondott Illés Ferenc egyházközségi elnök. 

Istenről és a világról - Folytatódik a Szombathelyi Egyházmegye kétéves előadássorozata

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-iJanuár 30-31-én dr. Székely János megyéspüspök bibliai előadását hallgathatják meg az érdeklődők Zalaegerszegen és Szombathelyen. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

Melega Júlia új dala

szentlelek-e1590393788681Már meghallgatható Melega Júlia új dala: Jöjj el! Hallgasd meg itt! 

X-fest - Program a Bárka Pincében

xfestFebruár 3-án újra megszervezzük az x-fest keresztény partyt a Bárka Pincében melyre 8. osztálytól kezdődően várunk minden nyitott fiatalt.

Kovács Mónika főorvos és Szabó Imréné műtősasszisztens kapták idén A test és a lélek orvosa díjat

batthyany-unnep-kormenden-12-of-27Dr. Kovács Mónika, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház I. belgyógyászat és infektológia osztályvezető főorvosa, valamint Szabó Imréné, a szombathelyi Markusovszky Kórház  szemészeti műtősasszisztense vehette át idén A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat január 22-én, a Szegények orvosa emléknapján Körmenden. 

Példa a boldog életre - Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Szepetneken

batthyany-unnep-szepetneken-56-of-79A "Szegények orvosára" Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Szepetneken január 22-én. Levetítették az életéről készült filmet, mellékoltárt szenteltek tiszteletére.

Szent Fábián és Sebestyén fogadalmi ünnep a Székesegyházban - ÉLŐ szentmise közvetítés

szekesSzombathely város fogadalmi ünnepén, 2023. január 22-én, vasárnap, délelőtt 9 órakor Dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét őseink fogadalmának megújításával a Székesegyházban.

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László élete - filmvetítés január 23-án

plakat2023. január 23-án 17 órakor a Boldog Salkaházi Sára Technikumban vetítik Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László élete című dokumentumfilmet. A belépés díjtalan. A vetítés után beszélgetést tartanak a film készítőivel, a Batthyány család tagjaival. A plakát letölthető itt. 

Filmvetítés, mellékoltárszentelés Szepetneken január 21-én

img-c2a6e7f191fa73207b31d4f3bccc7910-vA szepetneki Szent Örzőangyalok Plébánia mindenkit szeretettel hív január 21-én az új Batthyány-Strattmann László herceg mellékoltár felszentelésének ünnepére, filmvetítésre és bálra. A mellékoltárt felszenteli Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. Az esemény plakátja letölthető itt.