Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házasság Hete Zalaegerszegen - Megnyitó február 13-án a Mindszentyneumban

hh-2023-logo-szlogennel-datummal-hatter-nelkul-fekvoZalaegerszegen is kezdetét veszi a Házasság Hete programsorozat. Február 13-án 18 órakor a Mindszentyneumban Kunszabó Zoltán és Kunszabóné Pataki Anna tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők. 

Házasság Hete Szombathely - Afréka és férje tanúságtétele február 13-án a Martineumban

328660761-1412894386147687-8194337618767718186-nA Házasság Hete munkacsoport tagjai minden érdeklődőt szeretettel várnak a Házasság Hete február 13-i, hétfői, szombathelyi programjára. Dr. Fodor Réka és férje, Greguss Sándor tanúságtételét hallgathatják meg a megjelentek a Martineum Felnőttképző Akadémián 17.30-tól.

Házasság Hete - Zarándoklat a házasságokért Gencsapátiban

hazassag-hete-47-of-53Február 12-én megkezdődött a Házasság Hete. A Szombathelyi Egyházmegyében ezen a napon Gencsapátiban hívták zarándoklatra a házaspárokat.

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése Évközi 6. vasárnapon

evkozi-6-2023Évközi 6. vasárnapon dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait a napra rendelt szentírási szakaszokról. 

„Viselj rá gondot!” Az együttérzés mint a gyógyítás szinodális gyakorlata - Ferenc pápa üzenete a Betegek Világnapjára

46687742-ac90bc85fc309312696ddc78c95cb93e-wmA Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapja, február 11-e egyben a betegek világnapja az Egyházban. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Ferenc pápa idei üzenetének témája: „Viselj rá gondot!” Az együttérzés mint a gyógyítás szinodális gyakorlata.

Kórházi beteglátogatók jelentkezését várjuk!

02-07jelentkezes-korhazi-beteglatogatokA Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészségi Szolgálata várja mindazok jelentkezését akik szívesen látogatnának kórházban fekvő betegeket. A plakát letölthető itt.

Teremtésvédelem a Szombathelyi Egyházmegyében

453385e2Dr. Székely János megyéspüspök kezdeményezésére február 7-én a szombathelyi Püspöki Palotába tartottak tanácskozást intézmények, szervezetek képviselői  az Egyházmegye leendő teremtésvédelmi programjáról. 

Egyházközségi elnökök szinodális találkozója

_DSC8565-1Február 4-én Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián találkoztak az egyházmegye plébániáin működő egyházközségi képviselőtestületek elnökei, tagjai. 

A Jézus arcú világ - Székely János előadása

dsc8559Február 3-án, a Keresztény Értelmiségeik Szövetsége Szombathelyi Csoportja felkérésére dr. Székely János megyéspüspök tartott előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián. AArról a világról beszélt amelyet Jézus álmodott és nekünk feladatul hagyott megvalósítani. Előadását visszanézhetik egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva.

Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel 2023. június 30-július 2.

plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia szeretettel hívja a házaspárokat nyári lelkigyakorlatra. Gyermekfelügyeletet biztosítanak. Jelentkezési információk a plakáton, ami letölthető itt. 

Mert mindannyian testvérek vagyunk - Afrika-hét megnyitása Kőszegen

dsc85902023. február 6-án Kőszegen nyitotta meg az idei Afrika-hetet Székely János megyéspüspök. A megnyitóról élő közvetítést adott a Szombathelyi Egyházmegye. 

Ferences Esték február 10-én

Festék_Meghívó_2023 február_10-1A szombathelyi Szent Erzsébet Plébánia közössége minden érdeklődőt szeretettel hív február 10-én a Ferences Esték soron következő előadására. A plakát letölthető itt.

Egyházmegyei ministránsnap Zalaegerszegen február 18-án

plakat-ministransnapA Szombathelyi Egyházmegye minden ministránst szeretettel hív és vár február 18-án Zalaegerszegre, az Egyházmegyei Ministránsnapra. Jelentkezés a plébánosoknál. A plakát letölthető itt. 

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése Évközi 5. vasárnapon

evkozi-5-2023Az Évközi 5. vasárnapra rendelt szentírási szakaszok üzenetéről Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Vasárnapi Ige - Évközi 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/rmk1wWmKLOY

Ferenc pápa Martos Levente Balázst az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki

martos-levente-balazsMiután betöltötte hetvenötödik életévét, 2023. február 3-án, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján Őszentsége Ferenc pápa elfogadta Excellenciás és Főtisztelendő Cserháti Ferenc centuriai címzetes püspök úr lemondását az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöki tisztségéről.

Ezzel egyidőben, Őszentsége Ferenc pápa Főtisztelendő Martos Levente Balázst, a Központi Papnevelő Intézet rektorát trebai címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki.

Híd lenni ég és föld között - Szerzetesek találkozója Szombathelyen

gyertyaszentelo-boldogasszony-unnepe-21-of-36Jézus születése után 40 nappal, az ő jeruzsálemi templomban való bemutatására emlékezett Egyházunk február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén. Hagyományosan ez a nap a megszentelt életet élők: szerzetesrendek, szerzetesi közösségek tagjainak ünnepe is. Számukra a Szombathelyi Egyházmegyében minden évben ezen a napon találkozót is szerveznek. Idén Szombathelyen, a szalézi közösség látta vendégül a tagokat. 

Szent beszélgetés - Kisléghy Nagy Ádám festménye a karmelita kolostorban

kisleghi-szent-beszelgetes-560x320Kisléghy Nagy Ádám festőművész Szent beszélgetés című festménye díszíti a Miniszterelnökség, az egykori karmelita kolostor épületét. A műről alkotója írt honlapunkra cikket. 

Egyházmegyei Ministránsnap Zalaegerszegen

szekesA Szombathelyi Egyházmegye Ministránsnapot szervez Zalaegerszegen a Mindszenty Iskolában 2023. február 18-án szombaton 10.00-16.00 óra.

Férfi lelkigyakorlat a Martineumban

ffi2023-logosszombathely2023. március 23-26. között férfiaknak szóló lelkigyakorlatra hívják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémiára!