Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ferenc pápa üzenete 2023 nagyböjtjén

Ferenc pápaHamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ferenc pápa nagyböjti üzenetét adjuk közre. 

Imahadjárat Magyarország és Európa keresztény jövőjéért

imahadjaratSzeretettel szólítunk minden jószándékú embert, hogy imádkozzunk és böjtöljünk közösen a békéért, a nemzetek keresztény hitre ébredéséért, és Egyházunkért Magyarországon és egész Európában!

Nagyböjti stációs szentmisék Szombathelyen

stacios-szentmisek-2023Az idei évben újból a régi rend szerint végzik Szombathelyen a nagyböjti stációs templomjárást, amelynek beosztása a mellékelt plakáton olvasható. A plakát letölthető itt.

Szeretetbe kapaszkodva - A házasságokért adtak hálát Szombathelyen

hazassag-hete-16-of-94Lezárult az idei Házasság Hete programsorozat. A szombathelyi Székesegyházban február 19-én püspöki szentmisén ünnepeltek a házaspárok, akik közül néhányan értékes nyereményeket is átvehettek. 

Házasság Hete zárószentmise - dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Házasság Hete zárószentmise - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédeFebruár 19-én zárult a Házasság Hete rendezvénysorozat. A Székegyházban püspöki szentmisén vettek részt a házaspárok. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

Együtt járni Jézussal - Egyházmegyei ministránstalálkozó Zalaegerszegen

Egyházmegyei ministránstalálkozóFebruár 18-án Zalaegerszegen találkoztak a Szombathelyi Egyházmegye ministránsai, hogy egy játékos, lelkiekben is gazdag napot töltsenek együtt

Afréka előadása Szombathelyen

afreka-szombathelyen-1-of-38A Martineum Felnőttképző Akadémia vendége volt február 13-án dr. Fodor Réka és Greguss Sándor. A házaspár vallott házasságukról, megtérésükről, hitükről, az afrikai misszióban töltött napokról. Az előadás visszanézhető itt. 

Házasság hetét záró püspöki szentmise - ÉLŐ közvetítés

hazassag-heteA Házasság hete programsorozat, a hagyományoknak megfelelően vasárnap 2023. február 19-én délután 4 órakor püspöki szentmisével zárul.

Gondolatok Évközi 7. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

evkozi-7-2023Az Évközi 7. vasárnapra rendelt szentírási szakaszokkal kapcsolatban dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Férfiaknak tartottak Cursillót a hétvégén Nagybányán

cursilloDr. Székely János szombathelyi megyés püspök és munkatársai tartottak Cursillo lelkigyakorlatos hétvégét február 9-12. között a nagybányai Szentháromság-plébánia szervezésében, a festői tájú Forrásligeten (román elnevezése: Izvoare).

Fatimai est Bucsuban

img-24012023. február 13-án Bucsuban gyülekeztek a toronyi plébánia hívei, hogy szentmise és körmenet keretében adjanak hálát és imádkozzanak a Fatimai Szűzanyához.

A szentgotthárdi moziban látható először a Boldog Brenner János életéről szóló tévéfilmsorozat

legyetek-szeretettelAz egykori káplán életét feldolgozó alkotást Legyetek szeretettel! címmel február 24-én és 25-én vetíti először a Csákányi László Filmszínház. 

Nehezebb időkben is figyeljünk oda a szegényre, a betegre, az idősre, a gyöngére!

kéz a kézbenJézus arra tanít minket, hogy akkor válunk felebaráttá, akkor érdemeljük ki az ember nevet, ha nem megyünk el érzéketlenül és közömbösen az útfélen hagyott embertársunk mellett (Lukács evangéliuma 10,25-37). Tegyünk azért mindannyian, hogy egymásra odafigyelő, egymást segíteni akaró emberek közösségévé váljunk! Ne engedjük el egymás kezét a nehéz időkben sem! Dr. Székely János megyéspüspök írását adjuk közre. 

Nagyböjti lelkigyakorlat Kőszegen dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek vezetésével február 22-24.

koszeg-jezus-sziveA Kőszegi Plébánia mindenkit szeretettel hív nagyböjti lelkigyakorlatára, amelyet dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek vezet. 

Jézus házasságunk középpontja - lelkigyakorlat áprilisban Máriabenyőn

jhk-ismertetoSzentségi házasságban élő párok számára szerveznek lelkigyakorlatot Máriabesnyőn április 27-30. között. Részletek. 

Jim Blount atya Szombathelyen

jim-atya-szombathely-1Jim Blount atya a Szeretetláng mozgalom nemzetközileg ismert misszionáriusa február 14-én, kedden a szombathelyi Székesegyházban este bemutatott szentmisén mondott prédikációt. 

Székely János megyéspüspök a máriás nővéreknél

bisch-jsz-vorau-20230205-3Február 5-én dr. Székely János megyéspüspök az ausztriai Vorauba látogatott, az ott élő  Szeplőtelen Fogantatás Nővéreihez. Szentmisét mutatott be, majd megbeszélést folytatott a szerzetesekkel, akik közül Sára nővér Körmenden, a Boldog Batthyány Iskolában tart órákat. 

Az emlékezés hónapja a zalaegerszegi Mindszentyneumban

letoltes2023. februárja Az emlékezés hónapja a zalaegerszegi Mindszentyneumban. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja előtt ismeretterjesztő előadásokkal és új szabadtéri kiállítással is készülnek a hónap folyamán.

Betegek világnapja Zalaegerszegen

Betegek VilágnapjaFebruár 11-én ünnepelte egyházunk a Betegek Világnapját. Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban is összegyűltek a hívek, hogy imádkozzanak testvéreikért, önmagukért.