Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Országos Irgamasság Konferencia

irgalmassag-plakatÁprilis 15-én, szombaton Országos Irgalmasság Konferenciát rendeznek Budapesten a Budai Szent Imre-templomban. A plakát letölthető itt. 

Közlemény a sárvári Szent Piroska Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

sarvar-ovodaKözlemény a sárvári Szent Piroska Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre.

Közlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

brenner-iskolaKözlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre. 

Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának megindítása - Hálaadó szentmise Güssingben március 19-én

plakat-ung-batthyany-2023A Szombathelyi Egyházmegye és a Kismartoni Egyházmegye szeretettel hív mindenkit március 19-én Németújvárra. A ferences templomban 9.30-kor kezdődő szentmisén adunk hálát Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. éves évfordulója alkalmából és bejelentik felesége, Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának megindítását. A meghívó letölthető itt. Egy filmbemutató margójára - A Brenner-filmről egy néző szemével

Brenner film bemutatóMárcius 6-án mutatták be Szombathelyen a Legyetek szeretettel! című, Brenner Jánosról szóló filmsorozat első részeit. Magyar Sándorné is a nézők között volt és megosztotta benyomásait. A filmsorozat 4-5. részét március 13-án, a befejező részeket március 20-án vetítik. 

Elindult a Szombathelyi Egyházmegye Teremtésvédelmi Facebook oldala

Teremtésvédelmi oldalElindult a Facebookon a Szombathelyi Egyházmegye Teremtésvédelmi Oldala. Egyházmegyénk ezen a felületen szeretné megosztani az intézményeiben megvalósuló jógyakorlatokat és a kapcsolódó információkat. Elérhető a Facebookon ide kattintva. 

Közlemény a körmendi Dienes Lajos Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

kormend-dienes-ovodaKözlemény a körmendi Dienes Lajos Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre.

KÉSZ-imalánc a békéért március 25-én

imalanc2023Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is folytatjuk az ünnephez kapcsolódó imaláncunkat, melyre szeretettel hívjuk a KÉSZ-csoportokat, a KÉSZ társzervezeteit és minden lelkes imádkozót!

Istenről és a világról - Németh Norbert atya előadása március 13-14-én

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-iMárcius 13-14-én folytatódik az Istenről és a világról előadássorozat. Németh Norbert atya dogmatikai előadásának 2. részét hallhatjuk. 

Szentségimádási nap Pákán

Szentségimádási nap PákánMárcius 5-én tartotta tavaszi Szentségimádási napját a pákai egyházközség. Az ünnepi szentmise délután 4 órakor kezdődött, melynek főcelebránsa Végi Csaba esperes úr volt. 

Gondolatok Nagyböjt 3. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-3a-2023A Nagyböjt 3. vasárnapjára kijelölt szentírási szakaszokkal kapcsolatban dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.  

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/-TAXMYCTcjQ

Ti vagytok az Egyház kincsei - Bérmálkozók lelki napja Szombathelyen

bermalkozok-lelki-napja-30-of-30Egész napos programmal várta a Szombathelyi Egyházmegye azokat a fiatalokat, akik idén bérmálkoznak.

Stációs szentmise a szombathelyi Szent Márton-templomban

Stációs szentmiseMárcius 10-én a Szent Márton-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet, a szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt. Legközelebb március 15-én, szerdán, a Jézus Szíve (Zárda)-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Idén ismét Lélek Fesztivál Szombathelyen - Megkezdődött a jegyértékesítés

Lélek Fesztivál 20232023. május 19-20-án újra megrendezik a Lélek Fesztivált Szombathelyen. A belépés 18 év alatt ingyenes, egyébként 2.000 ft a napijegy ára. Az értékesítés megkezdődött. 

Ülésezett a püspöki konferencia

mkpk-logo-vonal-magyar-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 7–8. között megtartotta tavaszi rendes ülését, amelyen Michael Wallace Banach apostoli nuncius is részt vett. Az ülésen elhangzottakról az MKPK Titkársága március 9-én levélben tájékoztatta szerkesztőségünket.

Stációs szentmise a Jézus Szíve-templomban Szombathelyen

stacios-szentmise-szolos-11-of-11Március 8-án a szőllősi Jézus Szíve-templomban a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Császár István püspöki helynök volt a szentmise főcelebránsa, aktől lelki útravalót is kaptak a megjelent hívek. Legközelebb március 10-én, pénteken, a Szent Márton-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Ifjúsági vezetőképzés Szombathelyen

Ifjúsági vezetőképzésMárcius 3-4-én mintegy 20 önkéntesnek tartott imádságos alkalmat és képzést az ifjúsági iroda Szombathelyen a "7 lépés" ifjúsági vezetőképző program keretében. 

Tavaszi programok a Martineumban

MartineumA szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia szeretettel ajánlja mindenki figyelmébe tavaszi programjait. 

Szombathelyen is Legyetek szeretettel! - Telt ház fogadta a Brenner-filmet hétfőn este a Savaria moziban

b7c1374f56134cee91ba468d01b8af9aA szentgotthárdi díszbemutató után a szombathelyi Agora - Savaria moziban is műsorra tűzték a Legyetek szeretettel! című filmet, amely a vértanú pap, Brenner János életét mutatja be nyolc részben. Hétfőn este az első három epizód vetítésére került sor telt ház előtt. Háromszázötven nézője volt a Szilágyi Andor rendezte filmnek, amelynek főszereplője Jámbor Nándor, a Weöres Sándor Színház társulatának korábbi tagja.  (www.vaol.hu)