Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hitoktatók tavaszi továbbképzési napja Dr. Serfőző Levente atyával

dsc0185Március 17-én pénteken részt vettünk az idei tanév második hitoktatói továbbképzésén. Első körben Dr. Serfőző Levente atya tartott nekünk online ismertetőt, az újonnan megjelent katekézis direktóriumáról. Levente atya a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének vezetője, oktatási püspöki helynöke, valamint kateketikai és ifjúsági referense. Felvázolta a direktórium keletkezését, visszamenőleg Szent Ágostontól egészen napjainkig. Hangsúlyozta, hogy a direktórium legyen a segítőnk abban, hogy vonzóbbá tudjuk tenni a Jézussal való kapcsolatot, amit az emberek felé is ki kell vetítenünk, és, hogy nem maga a fogalom fogja megváltoztatni az életüket, hanem a személyünk, életmódunk, imaéletünk, valamint ha látják rajtunk a lelkesedést és vidámságot.

Stációs szentmise az oladi templomban

stacios-szentmise-oladon-5-of-37Március 22-én az oladi Szentháromság-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 24-én, pénteken, a kámoni Krisztus király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Nagyböjti lelkinap a Martineumban

lelkinap2023. március 18-án, szombaton fiataloknak szóló nagyböjti lelkinapot szervezett  a Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány a Martineum Felnőttképző Akadémián. A programot Óra Krisztián atya és Pontyos Ildikó szociális testvér vezette.

Fiatalok találkozója Ferenc pápával - regisztráció

papa-plakat-1Március 31-ig lehet jelentkezni a Ferenc pápával való ifjúsági találkozóra a 15-25 éves korosztálynak. Információk. 

Nehéz kérdések-világos válaszok Martos Levente Balázs püspök atyával március 22-én

nehez-kerdesek-plakatok-2023-i-onlineMárcius 22-én folytatódik a Nehéz kérdések-világos válaszok sorozat. Ezúttal Martos Levente Balázs püspök atya bezsél a papképzésről. 

Elindult Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárása – Batthyány-Strattmann-ünnep Güssingben

Boldoggá avatási eljárás megindítása A Batthyányak évszázados otthona és nyughelye, Güssing (Németújvár) volt a kismartoni és Szombathelyi Egyházmegye közös ünnepének színhelye március 19-én. A németújvári bazilikában püspöki szentmisében emlékeztek meg Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójáról, és jelentették be felesége, Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárásának megindítását. A közvetítés visszanézhető az ORF weboldalán, ide kattintva. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/Y0xKgzZKMEo

Filmjegyzetek - „Legyetek szeretettel!” 4-5. rész

moziMárcius 13-én vetítették Szombathelyen a „Legyetek szeretettel!” című filmsorozat 4-5. részét. Magyar Sándorné is ott ült a moziban a vetítésen. Gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Stációs szentmise a herényi templomban

stacios-szentmise-herenyben-10-of-11Március 17-én a herényi Szent György-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet, a szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt. Legközelebb március 23-án, szerdán, az olad falui Szentháromság-templomba várják a híveket 6.30-ra. A reggeli szentmisén a felvételeket Hegyi Sándor készítette. 

Gondolatok Nagyböjt 4. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-4-2023Nagyböjt 4. vasárnapjára rendelt szentírási szakaszokról dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.

Március 19-én indul Coreth Mária Terézia a boldoggá avatási eljárása Németújváron

coreth-maria-terezia-sajtotajekoztato-3-of-23Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20 éves évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutat be Ägidius Zsifkovics kismartoni és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök március 19-én, vasárnap Németújváron (Güssing) a bazilikában. Itt jelentik be egyúttal azt is,  hogy megkezdődik a hercegorvos feleségének, Coreth Mária Teréziának a boldoggá avatási eljárása. A szertartást élőben követhetik az ORF2 és a ZDF televíziós csatornákon. 

Családi programok a Martineumban

MartineumA szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia szeretettel hívja programjaira az érdeklődőket. 

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

zalaegerszegKözlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

Fatimai este márciusban

fatimai estMárcius idusához közeledve, március 13-án ismét engesztelő estre gyűltek össze a zalaegerszegi hívek a kertvárosi templomban.

Közlemény a mihályházi Gyermek Jézus Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

gyermek-jezus-oviKözlemény a mihályházi Gyermek Jézus Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre. 

Arra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni – Székely János a tizedik Pálferis nagyböjti lelkinapon

pálferis lelkinapArra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni címmel tartott nagyböjti lelkinapot Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate bizottságának elnöke a Pálferis közösségnek március 11-én Budapesten, a káposztásmegyeri Szentháromság-templomban.

Országos Irgamasság Konferencia

irgalmassag-plakatÁprilis 15-én, szombaton Országos Irgalmasság Konferenciát rendeznek Budapesten a Budai Szent Imre-templomban. A plakát letölthető itt. 

Közlemény a sárvári Szent Piroska Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

sarvar-ovodaKözlemény a sárvári Szent Piroska Katolikus Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre.

Közlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre

brenner-iskolaKözlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2023-2024. nevelési évre. 

Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának megindítása - Hálaadó szentmise Güssingben március 19-én

plakat-ung-batthyany-2023A Szombathelyi Egyházmegye és a Kismartoni Egyházmegye szeretettel hív mindenkit március 19-én Németújvárra. A ferences templomban 9.30-kor kezdődő szentmisén adunk hálát Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. éves évfordulója alkalmából és bejelentik felesége, Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának megindítását. A meghívó letölthető itt.