Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Stációs szentmise a szentkirályi templomban

Stációs szentmiseMárcius 29-én a szentkirályi Szent István király-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 31-én, pénteken a Szent Kvirin-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Ministránsavatás Szentpéterfán

335929510-1205262983713239-5365763629590166408-n8 fiatal vált méltóvá Szentpéterfán arra, hogy az idei évben magára öltse a ministránsruhát és ezentúl az oltár közelében teljesítsen szolgálatot. Március 14-én avatták őket a szolgálatra. Gratulálunk! 

Mindannyiunk életében előfordulhat angyali üdvözlet – Kerekasztal-beszélgetés a domonkos nővéreknél

1Március 23-án este Misztika a mindennapokban? – Lehetséges! címmel kerekasztal-beszélgetésre került sor az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek budakeszi rendházában. A vendégek Székely János szombathelyi megyéspüspök, Jakab Szilvia ügyvéd, a Budakeszi Anyaima Közösség vezetője és Pigler Mira domonkos nővér, filozófus voltak.

Az imádság és a gondolkodás útja - Megáldották a rábavidéki szlovének keresztútját Apátistvánfalván

rabavideki-szlovenek-keresztutja-2-of-87Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én áldották meg a rábavidéki szlovének keresztútját. Hét településen - Apátistvánfalván, Orfaluban, Kétvölgyön, Felsőszölnökön, Alsószölnökön, Szakonyfaluban és Szentgotthárd-Rábatótfaluban - állították fel a tizennégy stációt.  

Megemlékező ünnepség Szentpéterfa Magyarországhoz való visszacsatolásának 100. évfordulóján

333373634-3404769419788177-6749600407543862269-nMárcius 12-én emlékeztek meg Szentpéterfán a település hazánkhoz való visszacsatolásának 100 éves évfordulójáról.

Nagyböjti lelkigyakorlat Sárváron

1252023. március 24-26. között Sárváron a Szent László templomban Fekete Szabolcs Benedek püspök atya lelkigyakorlatos szentbeszédekkel vezette a jelenlévő híveket a közelgő húsvét ünnepére.

Gondolatok Nagyböjt 5. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-5-2023Nagyböjt 5. vasárnapjára rendelt szentírási szakaszokról Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Bérmálkozók lelki napja Zalaegerszegen

bermalkozok-napja-zalaegerszeg-31-of-54A Szombathelyi Egyházmegye bérmálkozóinak tartottak találkozót, lelki napot Zalaegerszegen március 24-én. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/PseB9KELg1w

Stációs szentmise Kámonban

stációs szentmise KámonbanMárcius 24-én a kámoni Krisztus király-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 29-én, szerdán a szentkirályi Szent István király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Hálaadó szentmise Batthyány-Strattmann László boldodggá avatásának 20 éves évfordulóján

batthyany-unnep-kormenden-38-of-58Március 23-án emlékezik meg egyházmegyénk arról, hogy 20 éve, 2003-ban avatta boldoggá Rómában Szent II. János Pál pápa Batthyány-Strattmann Lászlót. Körmenden emlékkonferenciát rendeztek a jeles nap kapcsán, amelyet püspöki szentmise zárt a plébániatemplomban. 

Mindszenty József: Az édesanya - Bemutató a Herényiek Házában Szombathelyen március 26-án

mindszenti-plaka-t-here-nyiek-ha-zaMerkli Ferenc vasszécsenyi plébános készített színpadi átiratot Mindszenty József életléről és édesanyjával való kapcsolatáról. Március 26-án Szombathelyen, a Herényiek Házában lesz látható a darab 16 órától. A plakát letölthető itt. 

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél…” - Anya-lánya hétvége a Martineumban

dscn01332023. március 10-12. között édesanyák és lányaik töltöttek vidám, beszélgetős minőségi időt egymással Szombathelyen, a Martineumban. Kőszegről, Sopronból, Budaörsről, Budapestről és Szombathelyről érkeztek a résztvevők.

Legyetek szeretettel! - A Brenner-film harmadik felvonása

legyetek-szeretettelMárcius 20-án mutatták be a szombathelyi Savaria Moziban a Brenner János életéről szóló filmsorozat harmadik részét. Magyar Sándorné is ott volt a vetítésen. Élményeit, benyomásait osztja meg az olvasókkal.

Hitoktatók tavaszi továbbképzési napja Dr. Serfőző Levente atyával

dsc0185Március 17-én pénteken részt vettünk az idei tanév második hitoktatói továbbképzésén. Első körben Dr. Serfőző Levente atya tartott nekünk online ismertetőt, az újonnan megjelent katekézis direktóriumáról. Levente atya a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének vezetője, oktatási püspöki helynöke, valamint kateketikai és ifjúsági referense. Felvázolta a direktórium keletkezését, visszamenőleg Szent Ágostontól egészen napjainkig. Hangsúlyozta, hogy a direktórium legyen a segítőnk abban, hogy vonzóbbá tudjuk tenni a Jézussal való kapcsolatot, amit az emberek felé is ki kell vetítenünk, és, hogy nem maga a fogalom fogja megváltoztatni az életüket, hanem a személyünk, életmódunk, imaéletünk, valamint ha látják rajtunk a lelkesedést és vidámságot.

Stációs szentmise az oladi templomban

stacios-szentmise-oladon-5-of-37Március 22-én az oladi Szentháromság-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 24-én, pénteken, a kámoni Krisztus király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Nagyböjti lelkinap a Martineumban

lelkinap2023. március 18-án, szombaton fiataloknak szóló nagyböjti lelkinapot szervezett  a Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány a Martineum Felnőttképző Akadémián. A programot Óra Krisztián atya és Pontyos Ildikó szociális testvér vezette.

Fiatalok találkozója Ferenc pápával - regisztráció

papa-plakat-1Március 31-ig lehet jelentkezni a Ferenc pápával való ifjúsági találkozóra a 15-25 éves korosztálynak. Információk. 

Nehéz kérdések-világos válaszok Martos Levente Balázs püspök atyával március 22-én

nehez-kerdesek-plakatok-2023-i-onlineMárcius 22-én folytatódik a Nehéz kérdések-világos válaszok sorozat. Ezúttal Martos Levente Balázs püspök atya bezsél a papképzésről. 

Elindult Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárása – Batthyány-Strattmann-ünnep Güssingben

Boldoggá avatási eljárás megindítása A Batthyányak évszázados otthona és nyughelye, Güssing (Németújvár) volt a kismartoni és Szombathelyi Egyházmegye közös ünnepének színhelye március 19-én. A németújvári bazilikában püspöki szentmisében emlékeztek meg Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójáról, és jelentették be felesége, Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárásának megindítását. A közvetítés visszanézhető az ORF weboldalán, ide kattintva.