Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megemlékező ünnepség Szentpéterfa Magyarországhoz való visszacsatolásának 100. évfordulóján

333373634-3404769419788177-6749600407543862269-nMárcius 12-én emlékeztek meg Szentpéterfán a település hazánkhoz való visszacsatolásának 100 éves évfordulójáról.

Nagyböjti lelkigyakorlat Sárváron

1252023. március 24-26. között Sárváron a Szent László templomban Fekete Szabolcs Benedek püspök atya lelkigyakorlatos szentbeszédekkel vezette a jelenlévő híveket a közelgő húsvét ünnepére.

Gondolatok Nagyböjt 5. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-5-2023Nagyböjt 5. vasárnapjára rendelt szentírási szakaszokról Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Bérmálkozók lelki napja Zalaegerszegen

bermalkozok-napja-zalaegerszeg-31-of-54A Szombathelyi Egyházmegye bérmálkozóinak tartottak találkozót, lelki napot Zalaegerszegen március 24-én. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/PseB9KELg1w

Stációs szentmise Kámonban

stációs szentmise KámonbanMárcius 24-én a kámoni Krisztus király-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 29-én, szerdán a szentkirályi Szent István király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Hálaadó szentmise Batthyány-Strattmann László boldodggá avatásának 20 éves évfordulóján

batthyany-unnep-kormenden-38-of-58Március 23-án emlékezik meg egyházmegyénk arról, hogy 20 éve, 2003-ban avatta boldoggá Rómában Szent II. János Pál pápa Batthyány-Strattmann Lászlót. Körmenden emlékkonferenciát rendeztek a jeles nap kapcsán, amelyet püspöki szentmise zárt a plébániatemplomban. 

Mindszenty József: Az édesanya - Bemutató a Herényiek Házában Szombathelyen március 26-án

mindszenti-plaka-t-here-nyiek-ha-zaMerkli Ferenc vasszécsenyi plébános készített színpadi átiratot Mindszenty József életléről és édesanyjával való kapcsolatáról. Március 26-án Szombathelyen, a Herényiek Házában lesz látható a darab 16 órától. A plakát letölthető itt. 

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél…” - Anya-lánya hétvége a Martineumban

dscn01332023. március 10-12. között édesanyák és lányaik töltöttek vidám, beszélgetős minőségi időt egymással Szombathelyen, a Martineumban. Kőszegről, Sopronból, Budaörsről, Budapestről és Szombathelyről érkeztek a résztvevők.

Legyetek szeretettel! - A Brenner-film harmadik felvonása

legyetek-szeretettelMárcius 20-án mutatták be a szombathelyi Savaria Moziban a Brenner János életéről szóló filmsorozat harmadik részét. Magyar Sándorné is ott volt a vetítésen. Élményeit, benyomásait osztja meg az olvasókkal.

Hitoktatók tavaszi továbbképzési napja Dr. Serfőző Levente atyával

dsc0185Március 17-én pénteken részt vettünk az idei tanév második hitoktatói továbbképzésén. Első körben Dr. Serfőző Levente atya tartott nekünk online ismertetőt, az újonnan megjelent katekézis direktóriumáról. Levente atya a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének vezetője, oktatási püspöki helynöke, valamint kateketikai és ifjúsági referense. Felvázolta a direktórium keletkezését, visszamenőleg Szent Ágostontól egészen napjainkig. Hangsúlyozta, hogy a direktórium legyen a segítőnk abban, hogy vonzóbbá tudjuk tenni a Jézussal való kapcsolatot, amit az emberek felé is ki kell vetítenünk, és, hogy nem maga a fogalom fogja megváltoztatni az életüket, hanem a személyünk, életmódunk, imaéletünk, valamint ha látják rajtunk a lelkesedést és vidámságot.

Stációs szentmise az oladi templomban

stacios-szentmise-oladon-5-of-37Március 22-én az oladi Szentháromság-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 24-én, pénteken, a kámoni Krisztus király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Nagyböjti lelkinap a Martineumban

lelkinap2023. március 18-án, szombaton fiataloknak szóló nagyböjti lelkinapot szervezett  a Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány a Martineum Felnőttképző Akadémián. A programot Óra Krisztián atya és Pontyos Ildikó szociális testvér vezette.

Fiatalok találkozója Ferenc pápával - regisztráció

papa-plakat-1Március 31-ig lehet jelentkezni a Ferenc pápával való ifjúsági találkozóra a 15-25 éves korosztálynak. Információk. 

Nehéz kérdések-világos válaszok Martos Levente Balázs püspök atyával március 22-én

nehez-kerdesek-plakatok-2023-i-onlineMárcius 22-én folytatódik a Nehéz kérdések-világos válaszok sorozat. Ezúttal Martos Levente Balázs püspök atya bezsél a papképzésről. 

Elindult Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárása – Batthyány-Strattmann-ünnep Güssingben

Boldoggá avatási eljárás megindítása A Batthyányak évszázados otthona és nyughelye, Güssing (Németújvár) volt a kismartoni és Szombathelyi Egyházmegye közös ünnepének színhelye március 19-én. A németújvári bazilikában püspöki szentmisében emlékeztek meg Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójáról, és jelentették be felesége, Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárásának megindítását. A közvetítés visszanézhető az ORF weboldalán, ide kattintva. 

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/Y0xKgzZKMEo

Filmjegyzetek - „Legyetek szeretettel!” 4-5. rész

moziMárcius 13-én vetítették Szombathelyen a „Legyetek szeretettel!” című filmsorozat 4-5. részét. Magyar Sándorné is ott ült a moziban a vetítésen. Gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Stációs szentmise a herényi templomban

stacios-szentmise-herenyben-10-of-11Március 17-én a herényi Szent György-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet, a szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt. Legközelebb március 23-án, szerdán, az olad falui Szentháromság-templomba várják a híveket 6.30-ra. A reggeli szentmisén a felvételeket Hegyi Sándor készítette. 

Gondolatok Nagyböjt 4. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-4-2023Nagyböjt 4. vasárnapjára rendelt szentírási szakaszokról dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.