Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Virágvasárnap Pákán

1Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét. Pákán is megtelt a templom a szép ünnepre. 

Pilinszky est Szombathelyen

pilinszky-1978ban-foto-szebeni-andrasMagyar-horvát irodalmi estet szerveznek Szombathelyen április 13-án. 

Stációs szentmise a székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekes-fooltarAz idei nagyböjti stációs szentmisék 2023. április 5-én fejeződik be a székesegyházban a reggel fél 7 órakor kezdődő püspöki szentmisével.

Menjetek el az egész világra! – akolitus képzési hétvége

img-7968A Szombathelyi Egyházmegye akolitusainak Kunszabó Zoltán állandó diakónus tartott képzési hétvégét. 

Nagyheti szertartások rendje a Székesegyházban

szekesegyhazNagyheti szertartások rendje a Székesegyházban.

Virágvasárnap a Székesegyházban

12Dr. Székely János megyéspüspök mutatta be az ünnepi virágvasárnapi szentmisét a szombathelyi Székesegyházban.

Gondolatok Virágvasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

viragvasarnap-2023Virágvasárnaphoz kapcsolódóan Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Stációs szentmise a szalézi templomban

stációs szentmiseMárcius 31-én a szalézi templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet. Dr. Székely János megyéspüspök volt a szentmise főcelebránsa. Április 5-én szerdán a Székesegyházban zárul a stációs szentmisejárás. 6.30-ra várják a híveket.

„E jelben győzni fogsz!” - Nagyböjti lelkigyakorlatát tartotta a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium Celldömölkön

lelki-nap1Március 24-e és 26-a között Celldömölkre utazott a szakkollégium közössége, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony fő ünnepét Kis-Máriacellben a Szűzanya közelségében töltsük el.

Magyarország Passió bemutató Táplánszentkereszetn április 5-én

magyar-passioA Magyarország Passió keretében április 5-én 18 órakor passiójátékot mutatnak be a táplánszentkereszti Szent Lőrinc-templomban. A szervezők mindenkit szeretettel várnak. 

Nők Zarándoklata a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánia szervezésében

15470-nok-zarandoklataGyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén zalaegerszegi nők zarándokoltak Sümegre, Türjére, ahol lelki adpotálást is végeztek. 

A papképzésről őszintén - Martos Levente Balázs atya volt online sorozatunk újabb előadója

11A Nehéz kérdések-világos válaszok online sorozatunkban Martos Levente Balázs esztergomi segédpüspök beszélt a papképzésről, a kihívásokról, a lehetőségekről. Előadását megtekintheti egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva.  

Hóvégi Lélekformáló Szentóra a szombathelyi szaléziaknál március 30-án

plakatPénteken, márc. 31-én az esti szentmise után negyed 7-től Don Bosco lelkisége alapján folytatódik az ifi zenés Hóvégi Lélekformáló Szentóra imádsága a kihelyezett Oltáriszentség előtt. 

Stációs szentmise a szentkirályi templomban

Stációs szentmiseMárcius 29-én a szentkirályi Szent István király-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 31-én, pénteken a Szent Kvirin-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Ministránsavatás Szentpéterfán

335929510-1205262983713239-5365763629590166408-n8 fiatal vált méltóvá Szentpéterfán arra, hogy az idei évben magára öltse a ministránsruhát és ezentúl az oltár közelében teljesítsen szolgálatot. Március 14-én avatták őket a szolgálatra. Gratulálunk! 

Mindannyiunk életében előfordulhat angyali üdvözlet – Kerekasztal-beszélgetés a domonkos nővéreknél

1Március 23-án este Misztika a mindennapokban? – Lehetséges! címmel kerekasztal-beszélgetésre került sor az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek budakeszi rendházában. A vendégek Székely János szombathelyi megyéspüspök, Jakab Szilvia ügyvéd, a Budakeszi Anyaima Közösség vezetője és Pigler Mira domonkos nővér, filozófus voltak.

Az imádság és a gondolkodás útja - Megáldották a rábavidéki szlovének keresztútját Apátistvánfalván

rabavideki-szlovenek-keresztutja-2-of-87Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én áldották meg a rábavidéki szlovének keresztútját. Hét településen - Apátistvánfalván, Orfaluban, Kétvölgyön, Felsőszölnökön, Alsószölnökön, Szakonyfaluban és Szentgotthárd-Rábatótfaluban - állították fel a tizennégy stációt.  

Megemlékező ünnepség Szentpéterfa Magyarországhoz való visszacsatolásának 100. évfordulóján

333373634-3404769419788177-6749600407543862269-nMárcius 12-én emlékeztek meg Szentpéterfán a település hazánkhoz való visszacsatolásának 100 éves évfordulójáról.

Nagyböjti lelkigyakorlat Sárváron

1252023. március 24-26. között Sárváron a Szent László templomban Fekete Szabolcs Benedek püspök atya lelkigyakorlatos szentbeszédekkel vezette a jelenlévő híveket a közelgő húsvét ünnepére.

Gondolatok Nagyböjt 5. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagybojt-5-2023Nagyböjt 5. vasárnapjára rendelt szentírási szakaszokról Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.