Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagypénteki zsolozsma - ÉLŐ közvetítés

nagypentek6Nagypénteken reggel 8 órakor az egyházmegye főpásztora papjaival és papnövendékeivel zsolozsmát imádozik a Székesegyházban.

Székely János: Jézus példabeszédei – Kis történetek a nagy történetről

szekely-janos-kis-tortenetek-a-nagy-tortenetrolA szombathelyi megyéspüspök kötetében lelkigyakorlatokon elhangzott elmélkedéseket olvashatunk, melyek abban szeretnének segítséget nyújtani számunkra, hogy Jézus példabeszédeit újra, mélyebben, értőbb szívvel meghallgassuk.

Gondolatok Nagycsütörtökre - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

nagycsutortok-2023Nagycsütörtök napjára rendelt szentírási szakaszokkal kapcsolatban Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait.  

Nagycsütörtök az Utolsó vacsora emlékezete - ÉLŐ közvetítés

utolso-vacsoraNagycsütörtökön este 18 órakor püspöki szentmisével emlékezünk az utolsó vacsorára, melyen Jézus megalapította az Oltáriszentséget.

Nagycsütörtök - Diakónusok szentelése a Székesegyházban

szekesegyhazA nagycsütörtöki olajszentelési szentmisén a Szombathelyi Egyházmegye kispapjai közül négyet diakónussá szentelt Székely János megyéspüspök. Szeminaristáinkat rövid bemutatkozásra kértük fel. 

Stációs szentmise a szombathelyi Székesegyházban

stacios-szentmise-szekesegyhaz-20-of-37Április 5-én, szerdán tartották az utolsó stációs misét Szombathelyen az idei nagyböjtben. A hagyományoknak megfelelően a Székesegyházban fejeződött be a városi templomokban bemutatott nagyböjti, reggeli szentmisék sorozata. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet, aki egyben a szentmise főcelebránsa is volt. Köszönjük az áldozatos részvételt a szentmiséken, és Hegyi Sándornak az eseményekről készített fotókat. 

Egy különleges ünnep - nagycsütörtöki olaj- és diakónusszentelés a Székesegyházban

0406-diakonusok-szentelese-81-of-81Az idei nagycsütörtöki olajszentelési szentmise  rendhagyó volt a Szombathelyi Egyházmegyében. Ezen az ünnepen került sor 4 kispapunk diakónussá szentelésére. A szentmise visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján. 

Jézus gyógyítja a sebeinket - Püspöki szentmise a szombathelyi kórházban

korhazi-mise-szombathely-10-of-34Április 5-én dr. Székely János megyéspüspök volt a főcelebránsa a szombathelyi Markusovszky Kórház Romhányi-termében bemutatott szentmisének. Betegek, orvosok, ápolók, kórházi beteglátogatók és a beteglátogató képzésre jelentkezettek vettek részt a szentmisén.

Az Öröm útja - Zarándoklat húsvéthétfőn a domonkos nővérekkel

via-lucis-2-1A domonkos nővérek szeretettel hívnak mindenkit április 10-én reggel 8 órára a szombathelyi herényi templomhoz, ahonnan végigjárják az Öröm útját, elmélkedve Jézus feltámadásán. A plakát letölthető itt. 

Via Lucis - Az öröm útja

via-lucis2023. április 10-én, húsvéthétfőn a Domonkos nővérek vezetésével Örömút indul a Herényi templom elől.

Virágvasárnap Pákán

1Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét. Pákán is megtelt a templom a szép ünnepre. 

Pilinszky est Szombathelyen

pilinszky-1978ban-foto-szebeni-andrasMagyar-horvát irodalmi estet szerveznek Szombathelyen április 13-án. 

Stációs szentmise a székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekes-fooltarAz idei nagyböjti stációs szentmisék 2023. április 5-én fejeződik be a székesegyházban a reggel fél 7 órakor kezdődő püspöki szentmisével.

Menjetek el az egész világra! – akolitus képzési hétvége

img-7968A Szombathelyi Egyházmegye akolitusainak Kunszabó Zoltán állandó diakónus tartott képzési hétvégét. 

Nagyheti szertartások rendje a Székesegyházban

szekesegyhazNagyheti szertartások rendje a Székesegyházban.

Virágvasárnap a Székesegyházban

12Dr. Székely János megyéspüspök mutatta be az ünnepi virágvasárnapi szentmisét a szombathelyi Székesegyházban.

Gondolatok Virágvasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

viragvasarnap-2023Virágvasárnaphoz kapcsolódóan Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

Stációs szentmise a szalézi templomban

stációs szentmiseMárcius 31-én a szalézi templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet. Dr. Székely János megyéspüspök volt a szentmise főcelebránsa. Április 5-én szerdán a Székesegyházban zárul a stációs szentmisejárás. 6.30-ra várják a híveket.

„E jelben győzni fogsz!” - Nagyböjti lelkigyakorlatát tartotta a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium Celldömölkön

lelki-nap1Március 24-e és 26-a között Celldömölkre utazott a szakkollégium közössége, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony fő ünnepét Kis-Máriacellben a Szűzanya közelségében töltsük el.

Magyarország Passió bemutató Táplánszentkereszetn április 5-én

magyar-passioA Magyarország Passió keretében április 5-én 18 órakor passiójátékot mutatnak be a táplánszentkereszti Szent Lőrinc-templomban. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.