Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Papi lelkigyakorlat az egyházmegyében

kep-papi-lgyPapi lelkigyakorlatra várjuk a Szombathelyi Egyházmegye lelkipásztorait 2023. június 19-22. között a Martineum Felnőttképző Akadémiára.

Mindennapi zarándoklat

imaösvényMájus 11-én, csütörtökön a zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona (volt József Attila iskola) imatermében imaösvényt szentelt meg Kiss Kornél OFM atya. Az Otthonban hosszú ideje rendszeresek a hitéleti események: hetente zajlanak imaórák, amelyeket a Mária Légió tagjai és egy akolitus vezet, illetve Kornél atya havonta mutat itt be szentmisét.

Egyházmegyei zarándoklat Rómába - 1. nap

egyházmegyei zarándoklat 1. nap2023. május 15-19. között egyházmegyénk hálaadó zarndoklatot hirdetett Rómába, Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójára. Körmenden, püspöki szentmisével vette kezdetét a zarándoklat, amelynek első napján Aquileiaban is jártak.

Lélek fesztivál - Pulay Eszter meghívója

https://www.youtube.com/embed/boY0qhYLSBY

Megszállottság, szellemi harc, exorcizmus – 2023. május 30. - Szakmai nap papok és diakónusok számára

img1-1-1024x698Az Országos Lelkipásztori Intézet szeretettel hívja a papokat, diakónusokat James Blount atya előadására, Budapestre. 

Lélek fesztivál - Gájer László atya meghívása

allo-plakat-2023-2-12023. május 19-20-án rendezik Szombathelyen a Lélek fesztivál programot. Gájer László atya invitál mindenkit, amit ide kattintva tekinthetnek. Információk és regisztráció: www.lelekfesztival.martinus.hu

Elindultak egyházmegyénk zarándokai Rómába

romai-zarandoklatMájus 15-19. között egyázmegyénk hálaadó zarándoklatot szervez Rómába. A hajlani órákban indultak a zarándokok, akik Körmenden szentmisén vettek részt. Az út lelki vezetője dr. Székely János megyéspüspök. 

A Szentlélek szerepéről tartott előadást Orosz Atanáz görögkatolikus püspök Körmenden

Orosz Atanáz előadása2023. május 8-án a körmendi Faludi Ferenc Könyvtár Olvasótermében dr. Orosz Atanáz görög-katolikus püspök tartott előadást, A Szentlélek szerepe az Ősegyházban és ma címmel. 

Lélek fesztivál - Ajánló a Haladás Stadionban megrendezett programokról

lelekfesztivalA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív Lélek fesztivál programjára május 19-20-án. Információk, jegyvásárlás, regisztráció: www.lelekfesztival.martinus.hu. A program egyik helyszíne lesz a Haladás Stadion is.  

Aranybulla 800

aranybulla-vasvarPénteken, május 19-én este 18 órától a vasvári Békeházban (Kossuth u.10.) a Vasvár Népfőiskola "Népfőiskolai Est"-jeinek  sorozatában.

Lélek fesztivál - Ajánló a székesegyházi programról

plakat-2023Mindenkit szeretettel hívunk a Lélek fesztiválra Szombathelyre. A május 19-20-i programról információk illetve a szükséges regisztráció a www.lelekfesztival.martinus.hu oldalon érhető el. 

Elindult az Egyházmegyei zarándoklat Rómába

kormendPüspöki mise után Körmendről elindult az Egyházmegyei zarándoklat Rómába.

Csesztreg - vitéz Ferencz Lajos - Emléktábla

emléktábla avatásMájus 13-án vitéz Ferencz Lajos arany vitézségi éremmel kitüntetett törzsőrmester emléktáblájának átadásra került sor Csesztregen a Kerkai Házban.

Így láttam a pápát én - Fábián András papnövendék gondolatai

Ferenc pápaFerenc pápa látogatása kapcsán megkértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk élményeiket egy-egy program kapcsán, amelyen részt vettek. Fábián András papnövendék gondolatait olvashatják. 

Fatimai est a zalaegerszegi Kertvárosi templomban

fatimai estKülönleges ünnepe volt május 13-a a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közösségének. Mivel idén ünneplik a Plébánia alapításának 10. évfordulóját, erre a fatimai estre dr. Székely János megyéspüspököt látták vendégül.

Gondolatok Húsvét 6. vasárnapján - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-6-2023„Jézus Lelke bennünk lakik, bennünk él, velünk, a mi életünkkel együtt.
És Ő a mi feltámadásunk, Ő támasztja fel a tetteinket, mert Ő felemeli imáinkat az Égig, és Ő felviszi az Isten elé tetteinket.
Jézus maga is velünk marad, itt van minden nap.
Ő, aki fölment a mennybe, mégis visszajön hozzánk, visszajön, és szüntelenül itt van velünk.
Íme tehát, lehetséges az élet feltámadása. Lehetséges az életünk húsvétja.
Lehetséges, hogy felragyogjon és ragyogjon mindennapi apró tetteinkben az a Fény, amely Fény a Szeretet ragyogása, amely Ragyogás legyőzte a halált, az a Fény, amely az Élet, az Örök Élet.
Ezért mondja Krisztus: Aki szeret engem, az élni fog, ahogyan én élek.
Aki szeret engem, az látni fog engem, mert a Szeretet maga Jézus arca, a Szeretet élete Jézus élete.
És ez az élet a miénk, ez az élet a mi mindennapjaink, és ezek a mindennapok a mi húsvétunk örömünnepe, a véget nem érő, a szüntelen húsvét ünneplése.”

Így láttam a pápát én - Járfás Ádám diakónus gondolatai

Ferenc pápaFerenc pápa látogatása kapcsán megkértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk élményeiket egy-egy program kapcsán, amelyen részt vettek. Járfás Ádám diakónusunk gondolatait olvashatják. 

Vasárnapi Ige - Húsvét 6. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/BLJQVRTFIBk

Előadás az Aranybulláról

a-800-eves-aranybulla2023. május 19-én este 18 órától a vasvári Békeházban (Kossuth u.10.) a Vasvár Népfőiskola "Népfőiskolai Est" sorozat keretében Szovák Kornél történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, a Moravcsik Gyula Intézet igazgatója, az Árpád-kori magyar történeti források egyik legkiválóbb ismerője fog előadást tartani A 800 éves aranybulla címmel


 

Köszönet a támogatásért

img-20230511-145005Egyházmegyénk webfelületein még februárban kértünk segítséget egy 8 gyermeket nevelő család számára, lakóingatlan megvásárláshoz. Az összefogásnak köszönhetően a sikerült az ingatlan megvásárlása. Székely János megyéspüspök minden jószándékú adakozónak megköszöni a támogatást egy nyílt levélben, amelyet letölthetnek itt.