Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pünkösd ünnepe a Székesegyházban

szekesegyhazDr. Székely János megyéspüspök május 28-án, Pünkösd vasárnapján 10 órakor mutat be szentmisét a Székesegyházban. Egyúttal hittanuló fiatalokat bérmál. Az élő közvetítést megtekintheti Youtube csatornánkon, ide kattintva. 

Apa-fia hétvége a Martineumban

Apa fia hétvége2023. május 19-21. között édesapák és kamasz fiaik tölthettek együtt egy hétvégét Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Hősök Napi Nemzetközi Találkozó 2023.

hosok-napi-nemzwetkozi-talalkozo-szombathelyA GRÁDICS Egyesület és a Szent György Lovagrend mindenkit szeretettel hív május 27-28-án megrendezésre kerülő Hősök Napi Nemzetközi Találkozóra. 

Bérmálás Celldömölkön

BérmálásMájus 21-én részesültek a bérmálás szentségében a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola és a Városi Iskola diákjai a celldömölki kegytemplomban. Szentmise keretében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szolgáltatta ki a szentséget a fiataloknak. 

Kitüntetés a Szentatyától

Kitüntetések átadása SzombathelyenA magyarországi Boldog Károly-tisztelet előmozdítása terén szerzett, valamint további szaktudományos és közösségi érdemeik elismeréseként a Károly Király Nemzetközi Imaliga a Népek Békéjéért szervezet magyar tagozatának egykori és jelenlegi vezetőjét kitüntetésben részesítette Ferenc pápa. Az érintettek május 23-án Szombathelyen vették át a kitüntetéseket Székely János megyéspüspöktől. 

Búcsú Hagyárosböröndön

búcsú2023.május 21-én, vasárnap déltájban került sor Jézus mennybemenetelének ünnepe alkalmából Hagyárosbörönd község hagyárosi falurészének erre az alkalomra feldíszített régi haranglábjánál a  búcsúi szentmisére, melyre nemcsak gépjárművekkel, de gyalogos zarándoklattal is érkeztek hívek, akiket  sátor is védett a tűző nap sugarai ellen.

Hálaadás, ballagás és szakkollégiumi díjak átadása - Te Deum volt a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban

szakkollegium-te-deum-2023-18Május 17-én, szerdán tartotta Te Deum hálaadó ünnepségét a Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség a szombathelyi Zárdatemplomban. Az ünnepi szentmisét Fekete Szabolcs püspök atya mutatta be, Köbli Tamás atya és Császár István atya koncelebrálásával. A zenei szolgálatot a szakkollégium ének- és zenekara biztosította.

Kerékpáros zarándoklatokat délvidéki Mária kegyhelyeire

logo-mut-320x69Ivancsó Bazil görögkatolikus pap kerékpáros zarándoklatokatot szervez délvidéki Mária kegyhelyekre. 

Beszélgetés dr. Székely János megyéspüspökkel május 23-án az Evangélikus Közösségi Teremben

BeszélgetésA Polgárok a Városért Egyesület minden érdeklődőt szeretettel hív május 23-án 18 órára a szombathelyi Evangélikus Közösségi Terembe a Székely János megyéspüspökkel szervezett beszélgetésre. Ezúttal Coreth Mária Terézia életéről, keresztény hitéről osztja meg gondolatait egyházmegyénk vezetője. A meghívó letölthető itt. 

Így láttam a pápát én - Családi Anita gondolatai

PápalátogatásFerenc pápa látogatása kapcsán megkértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk élményeiket egy-egy program kapcsán, amelyen részt vettek. Családi Anita írását olvashatják. 

Gondolatok Urunk mennybemenetelésre - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urunk-mennybemenetele-2023„Valóban ott van az életünk a Trónon, az Isten jobbján.
Valóban ott vagyunk, nem is elrejtve már, hiszen tudjuk, hiszen reméljük, hiszen hiszünk ebben, hiszen éljük, hiszen a Kegyelem edényei lettünk, hiszen kegyelem az életünk.
Íme, én veletek vagyok. A mennybe fölment Krisztus szavai ezek.
Velünk van úgy, hogy bennünk. Olyan közel hozzánk.
Bennünk van minden tettünkben, egész életünkben, létünk minden ízében, minden nap, a világ végéig és az örökléten át.”

Lélek Fesztivál szombat püspöki szentmise - ÉLŐ közvetítés

lelekfesztival-logoA Lélek Fesztiválon 2023. május 20-án, szombaton 11 órakor Dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét a Székesegyházban. 

Lélek Fesztivál 2023. május 20. szombat - ÉLŐ közvetítés a Székesegyházból

2023-lelekfesztival22023. május 20-án szombaton délelőtt folytatódik a LÉLEK fesztivál a szombathelyi Székesegyházban 9 órától.

Vasárnapi Ige - Urunk mennybemenetele

https://www.youtube.com/embed/1vgoGwig_cg

Krisztus szeret Benneteket! - Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

elsoaldozok-zarandoklata-302023. május 18-án újra Vasvár adott otthont az egyházmegye elsőáldozói számára rendezett találkozónak. Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a programokat. Stift Zoltán atya rajzzal, Kiss László atya bábozással, verbita szerzetesek és segítőik pedig énekkel, zenével igyekeztek a gyermekek szívébe vésni Krisztus szeretetének üzenetét. A programot Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atyával szentmise zárta. 

 

Egyházmegyei zarándoklat Rómában -4. nap

20230518-083908Egyházmegyénk zarándokai május 18-án délelőtt a római Szent Péter Bazilikában vettek részt szentmisén. A főcelebráns dr. Székely János megyéspüspök volt. A zarándokok felkeresték – többek között – a Piazza Navonat, a Trevi kutat, a Spanyol lépcsőt. 

Lélekfesztivál 2023. május 19-20. - ÉLŐ közvetítés a Székesegyházból

2023-lelekfesztival22023. május 19-én pénteken a Székesegyházban kezdődik a LÉLEK Fesztivál 18:30 órai kezdettel.

Tonnányi Igazságot hozott - Festék előadás Szombathelyen

Ferences estékA Ferences Esték sorozat legutóbbi előadásán, május 12-én, Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök előadását hallgathatták meg az érdeklődők. 

Kiállításmegnyitó a peresznyei Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteményében

dan-muzeja-a-muzeum-napja-2023-1A peresznyei Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye szeretettel hív minden érdeklődőt 2023. május 21-én, vasárnap 15 órára a Múzeum napjára. A meghívó letölthető itt. 

Egyházmegyei zarándoklat Rómába - 3. nap

egyházmegyei zarándoklat rómábanEgyházmegyénk hívei dr. Székely János megyéspüspök vezetésével május 15-19. között Rómában zarándokolnak, hálát advas Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulóján. A szerdai napon Ferenc pápa is köszöntötte a zarándokokat szokásos audienciáján.