Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az Úr szőlőjének új munkásai - Papszentelés a Székesegyházban

Papszentelés2023. június 17-én a szombathelyi Székesegyházban Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vigh Balázs diakónusokat áldozópappá szentelte dr. Székely János megyéspüspök. 

Gondolatok Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepére - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

szuz-maria-szeplotlen-szive-2023„Mária minden vagyona, kincse, gazdagsága Isten. Máriának mindene az Isten.
Isten az ő hazája, Isten az ő háza, Isten az ő reménye, boldogsága, békessége.
Íme, ezt jelenti Mária szeplőtelen szíve. Ilyen szívvel Isten felé fordulni, azt jelenti, hogy az Istenből áradó szeretet fénye tündökölni fog ebben a szívben.
És akkor, ahogy Jézus mondta: ennek a szívnek üdvössége támad.
Isten bejön ebbe a szívbe, abba a szívbe, amelyik így szereti Őt.
Nála lakik, és vele étkezik. És ez az étkezés az örök üdvösség lakomája.”

Vasárnapi Ige - Évközi 11. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/YX1WPfbb27o

Ferences családi nap Szombathelyen

ferences családi napA szombathelyi ferences közösség június 10-én családi napra hívta nem csak aplébánia híveit, hanem mindenkit aki egy vidám, örömteli délutánt szeretett volna eltölteni családjával, más emberek társaságában. 

Háló tábor Ágota falván 2023. augusztus 13-19.

halo-plakat-small2023. augusztus 13-19. között Ágota falván rendezik meg a Kárpát-medencei Háló tábort. A plakát, amiben a jelentkezési információk is megtalálhatók, letölthető itt. 

Gondolatok Jézus Szent Szívének ünnepére

jezus-szent-szive-2023Jézus Szent Szívének főünnepén dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait. 

A jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályosai a Felvidéken

határtalanulA jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul-programnak köszönhetően 3 napot tölthettek a Felvidéken június első napjaiban (június 4-6.). Sajtóközlemény. 

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2023. augusztus 1-jétől

változásokDr. Székely János megyéspüspök 2023. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Brenner Jánosról tartottak előadást a Szent Gotthárd Gimnázium diákjai a Parlamentben

foto1A Szent Gotthárd-gimnázium 10. B osztálya Budapestre, a Parlamentbe kapott meghívást, ahol a diákok Boldog Brenner Jánosról mutattak be prezentációt nagy sikerrel.

Úrnapja ünnepe Zalaegerszegen

15654-urnapja2023. június 11-én Krisztus testének és vérének ünnepén Zalaegerszegen a Kertvárosi templom közössége is tanúságot tett Megváltónkról. 

Martinus Orgonafesztivál június 23.-július 28.

szekesegyhaz2023. június 23.-július 28. között újra Martinus Orgonafesztivál Szombathelyen a Székesegyházban. 

Lezárult a jelentkezés a jubiláns házasok találkozójára

JelentkezésJúnius 9-én lezárult a jelentkezés az idei Jubiláns házaspárok találkozójára. A Szombathelyi Egyházmegye további részvételi kérelmeket  már nem tud fogadni. 

Úrnapja ünnepe egyházmegyénkben

ÚrnapjaA legtöbb templomban május 11-én, vasárnap ünnepltük Úrnapját. Egyházmegyénk több plébániája is működtet Facebook oldalt. Innen válogattunk néhány képet, hogy bemutassuk miként ünnepeltek közösségeink. 

Első ünnepi szentmise diakónusi szolgálattal Zalaegerszegen

15636-protodiakonalt-misePünkösdhétfőn 4 állandó diakónust szentelt szolgálatra Székely János megyéspüspök. Köztük volt dr. Marx Gyula is, aki Zalaegerszegen a Kertvárosi-templom közösségével együtt ünnpelte első alkalommal, hogy 

Plébániai est Zalaegerszegen

Plébániai estMájus a Szűzanya hónapja. Zalaegerszegen, a Kertvárosi templom közössége mindezt összekötötte egy plébiániai találkozóval is. 

Úrnapja a szombathelyi Székesegyházban

urnapjaÚrnapján Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a Székesegyházban

Szentségimádás a Fő téren Úrnapján

dsc5102Június 8-án, Úrnapján, a szombathelyi Fő téren volt szentségimádás egy nyitott rendezvénysátorban.

Gondolatok Úrnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urnapja-2023„Amikor a szentmisén vagyunk, és az Oltáriszentség alászáll az Égből közénk, amikor az Oltáriszentség azt mondja nekünk: Én vagyok.
Jézus szól ezekkel a szavakkal, amikor nyújtja magát nekünk, mint lelkünk táplálékát, mint élő Kenyeret, olyankor ne felejtsük el sohasem: a Golgotán vagyunk, ott állunk Jézus valóságos keresztje tövében, mert az Oltáriszentség valóban a Golgota keresztje, és az Oltáriszentség a Golgota keresztjén feláldozott Krisztus.
Ezzel a megilletődött lélekkel lépjünk mindig a templomba az Oltáriszentség elé, ezzel a megilletődött lélekkel tekintsünk föl minden Úrfelmutatáskor az Oltáriszentségre, és ilyen mélységes szeretettel öleljük magunkhoz minden szentáldozásban Krisztust.
Ő a mi életünkért feláldozott, a kereszten meghalt Szent Test.”

Ülésezett a püspöki konferencia

MKPKA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) június 6-án megtartotta nyári rendes ülését, amelyen Michael Wallace Banach apostoli nuncius is részt vett. Az ülésen elhangzottakról az MKPK Titkársága június 7-én levélben tájékoztatta szerkesztőségünket.

Aki életét adta Jézusért - Szent Kvirinre emlékeztek Szombathelyen

Szent Kvirin búcsúEurópa ma egy dekadens korban van, akárcsak akkor amikor Szent Kvirin életét adta Krisztusért. Akkor a kereszténység jelentette a jövőt, ahogy ma is – mondta szentbeszédében Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek. A búcsúi program az Ópreint utcai hídnál felállított emlékfalnál ért véget.