Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR A MÁRIA RÁDIÓ SZERVEZÉSÉBEN

laudato-si-tabor-2023-plakatFogyasztásközpontú életformánk fenntarthatatlan. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. A harmóniához önmagával és környezetével. Ezt leginkább fiatalokkal lehet és érdemes megtenni. Nemcsak fogékonyságuk, környezetükre gyakorolt hatásuk, hanem a jövőt alakító helyzetük miatt is.

Tanév záró Te Deum Zalaegerszegen

15676-tanev-zaro-te-deumA tanévben kapott kegyelmekért adtak hálát Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban június 18-án. 

Gondolatok Évközi 12. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-12-2023„A Mennyei Atya tudása Szeretet, nem egyszerű ismeret csupán.
Nemcsak messziről lát, hanem ott áll mellettünk. Odahajol a sebes fölé, megáll, nem ment tovább. És ez a szeretet erő.
Mint hős harcos, úgy emel föl bennünket, és hordoz a tenyerén minket, amiként az irgalmas szamaritánus föltette teherhordó állatára a sebest. Gondoskodik rólunk, meggyógyít. Igen, a tudása gyógyít meg. Nem megment, nem mentesít a szenvedéstől, hanem kezébe veszi a keresztjeinket, és a szenvedő arcunkról letörli könnyeinket, mert az övé minden szenvedésünk. Minden könnycsepp az Úré. Tud róla, átöleli, és tenyerén hordja.”

A hűség ünnepe - Jubiláns házaspárok ünnepeltek a Székesegyházban

Jubiláns házaspárok találkozójaOtthonaitokban legyen kereszt, bölcső és családi asztal. Ezek segítenek a terhek hordozásában, az örömök megélésében és a családi közösség kialakításában, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek a jubiláns házaspároknak rendezett találkozón Szombathelyen. Június 24-én újra a Székesegyház adott otthont a házassági évfordulójukat ünneplők köszöntésének. 

A papságot senki sem magától választja, hanem a felséges Isten maga hívja meg választottját - Szántó Adrián újmiséje Egyházasrádócon

dsc6989Első szentmiséjét mutatta be június 23-án szülőfalujában Szántó Adrián. Családtagok, barátok, szemináriumi társak, paptestvérek és Egyházasrádóc közössége együtt ünnepelt az újmisés atyával, aki a szentmise végén áldásban részesítette a megjelenteket. 

Kirchnopf Gergely újmiséje - ÉLŐ közvetítés

dsc6188Kirchnopf Gergely újmisés atya 2023. június 25-én vasárnap délután 16 órakor mutatja be ünnepélyes szentmiséjét a szombathelyi Székesegyházban.

Vasárnapi Ige - Évközi 12. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/hzSIy8McDlA

Jubiláns házasok szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

jegyguru2023. június 24-én szombaton délelőtt 10 órakor kerül megrendezésre a jubiláns házasok szentmiséje.

Templomszentelés Salomváron

dsc6736Dr. Székely János 2023. június 18-án, felszentelte a felújított salomvári plébániatemplomot.

Hittanárok évvégi hálaadása

dsc57492023. június 16-án jöttek össze egyházmegyénk különböző településeiről a hitoktatók Istennek hálát adni a szombathelyi Szent Norbert templomba a 2002/23-as tanévért. 

Domonkos Nyári Egyetem

nyari-egyetem-plakatterv-2023-2-1

Az idei évben július 24-27. között kerül megrendezésre Vasváron a III. Domonkos Nyári Egyetem. A szervezők várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik érdeklődnek a domonkos rend  lelkisége, küldetése és történelme iránt.

Jelentkezés és információ: 

Találkoztunk Isten és én - Könyvbemutató a Martineumban augusztus 5-én

konyvbemutatoMartineum Felnőttképző Akadémia mindenkit szeretettel hív augusztus 5-én 14 órára Vincze Mónika könyvének bemutatójára. 

Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Ünnepe Zalaegerszegen

image00005Június 17-én Szűz Mária Szeplőtelen Szívét ünnepelték Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban.

Szentségimádás és papszentelés az újmisés szemszögéből

dsc5831Az ember életében vannak nagy mérföldkövek, melyek nagyban befolyásolják az életének menetét. A keresztények számára ilyen mérföldkő a szentségek vétele: a keresztelés, az első gyónás és szentáldozás, a bérmálás és utána a házasságkötés vagy éppen a papszentelés.

Véget ért az első tanév a Boldog Salkaházi Sára Technikumban

dsc57342023. június 16-án délben szentmisében adtak hálát a Technikum diákjai és dolgozói az első tanév kegyelmeiért, a sok beléfektetett munka gyümölcseiért.

„Barátaimnak mondalak benneteket” - Papi lelkigyakorlat Szombathelyen

papi lelkigyakorlatPüspöki szentmisében hívták a Szentlelket egyházmegyénk papjai az idei Papi lelkigyakorlat kezdetén, 2023. június 19-én a szombathelyi Kálvária templomban. 

A szexuális nevelés alapjai

kurzusHogyan tanítsuk meg a legkisebbeknek Isten szexualitásról szóló tervét? Erről szól Eberlein Éva online kurzusa, amelyet ajánlunk a keresztény szülők figyelmébe. 

Gondolatok Évközi 11. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-11-2023„Könyörögjünk tehát.
Ne csupán a munkásokért az aratás Urához, hanem az aratás Urától kérjük a vetésünket is, az életünket is, és vigyük is oda az egész szívet, minden erőnket, és tegyük az Ő kezébe az életünket, a szereteteinket, és kérjük Tőle, hogy fogadja el tőlünk.
Éljünk úgy, mint életünk királyi papjai. Éljünk úgy, mint tetteink szent urai.
És vigyük oda életünket üdvözítő Istenünk kezébe.
Az Ő kegyelme üdvözít, üdvözíti az Ő kegyelmével együtt munkálkodó valónkat.”

Császár István a győri Brenner János Papnevelő Intézet új spirituálisa

Császár IstvánA Győri Egyházmegye honlapján közölte, hogy Császár Istvánt, a szombathelyi Székesegyház plébánosát, püspöki helynököt öt évre dr. Veres András győri megyéspüspök kinevezte a Brenner János Papnevelő Intézet spirituálisává. Megbízatása augusztus 1-jével hatályos. Köszönjük István atya szolgálatát és Isten áldást kérjük új feladatához!