Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Dr. Martos Levente Balázs püspök ezüstmiséje - ÉLŐ közvetítés

martos-levente-balazs-puspokszentelesSzombaton 2023. július 1-én, este 19 órakor ünnepélyes ezüstmisét mutat be Dr. Martos Levente Balázs az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke.

Kirchknopf Gergely újmiséje a Székesegyházban

dsc8328Június 25-én vasárnap mutatta be első szentmiséjét Kirchknopf Gergely atya a székesegyházban.

Diplomaosztó és Te Deum a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

dsc-0063Diplomaosztót és Te Deumot ünnepeltek június 23-án a Brenner János Hittudományi Főiskola tanárai és hallgatói.

Megkezdődött a Székesegyház búcsúünnepe

szekesegyhazi-bucsu-33Császár István plébános áldásával kezdetét vette a Székesegyház búcsúünnepe. A régi hagyományokat felelevenítve kirakodóvásárral, Élő könyvtárral, gyermekjátékokkal – ringlis, körhinta, ugrálóvár – a cserkészek részvételével és számos lelki programmal várják a híveket és érdeklődőket Sarlós Boldogasszony ünnepén a főplébánia közösségei. 

Közszolgálatban dolgozók szentmiséje

dsc8673Minden évben összegyűlnek a székesegyházban a közszolgálatban dolgozók, hogy közös szentmisében kérjék Isten áldását életükre és munkájukra.

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/DrU_8NmZTsQ

Kirchknopf Gergely újmiséje Csesztregen július 9-én

ujmise-csesztregenA csesztregi Szent Móric Plébánia hívő közössége mindnekit szeretettel hív Kirchknopf Gergely atya újmiséjére július 9-én 16 órára a Szent Móric-templomba.

Kosóczki Tamás orgonahangversenye június 30-án

martinusfeszt2023-724x1024A Martinus Orgonafesztivál szervezői mindenkit szeretettel hívnak június 30-án este 20 órára a szombathelyi Székesegyházba. Kosóczki Tamás orgonaművész hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. A plakát letölthető itt. 

Sarlós Boldogasszony búcsú a Székesegyházban július 1-2-án

plakat-bucsu-kesz3-web-724x1024A szombathelyi Sarlós Boldogasszony Főplébánia közössége mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére július 1-2-án. A plakát letölthető itt. 

Újra gyerekzsivajtól hangos a nardai plébánia kertje – megnyílt a 28. karitász tábor

karitaszÉvről évre töretlen népszerűségnek örvend a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai tábora. Idén immár 28. alkalommal szervezték meg. Ugyan a tábor már a nyári szünet első hetében elindult, a hivatalos, ünnepi megnyitót június 28-án tartották.

Közszolgálatban dolgozók szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekes2023. június 29-én csütörtökön reggel fél 8-kor közös szentmisében imádkoznak a közszolgálatban dolgozók.

Egyházi iskolák tanárainak Te Deuma - ÉLŐ közvetítés

szekesÜnnepélyes püspöki szentmisével adnak hálát az egyházi iskolákban dolgozók az elmúlt tanévért 2023. június 28-án szerdán délután 15 órakor.

LAUDATO SI’ IFJÚSÁGI ÖKOTÁBOR A MÁRIA RÁDIÓ SZERVEZÉSÉBEN

laudato-si-tabor-2023-plakatFogyasztásközpontú életformánk fenntarthatatlan. Az embert vissza kell vezetni valódi szükségleteihez, az élet valódi teljességéhez. A harmóniához önmagával és környezetével. Ezt leginkább fiatalokkal lehet és érdemes megtenni. Nemcsak fogékonyságuk, környezetükre gyakorolt hatásuk, hanem a jövőt alakító helyzetük miatt is.

Tanév záró Te Deum Zalaegerszegen

15676-tanev-zaro-te-deumA tanévben kapott kegyelmekért adtak hálát Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban június 18-án. 

Gondolatok Évközi 12. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-12-2023„A Mennyei Atya tudása Szeretet, nem egyszerű ismeret csupán.
Nemcsak messziről lát, hanem ott áll mellettünk. Odahajol a sebes fölé, megáll, nem ment tovább. És ez a szeretet erő.
Mint hős harcos, úgy emel föl bennünket, és hordoz a tenyerén minket, amiként az irgalmas szamaritánus föltette teherhordó állatára a sebest. Gondoskodik rólunk, meggyógyít. Igen, a tudása gyógyít meg. Nem megment, nem mentesít a szenvedéstől, hanem kezébe veszi a keresztjeinket, és a szenvedő arcunkról letörli könnyeinket, mert az övé minden szenvedésünk. Minden könnycsepp az Úré. Tud róla, átöleli, és tenyerén hordja.”

A hűség ünnepe - Jubiláns házaspárok ünnepeltek a Székesegyházban

Jubiláns házaspárok találkozójaOtthonaitokban legyen kereszt, bölcső és családi asztal. Ezek segítenek a terhek hordozásában, az örömök megélésében és a családi közösség kialakításában, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek a jubiláns házaspároknak rendezett találkozón Szombathelyen. Június 24-én újra a Székesegyház adott otthont a házassági évfordulójukat ünneplők köszöntésének. 

A papságot senki sem magától választja, hanem a felséges Isten maga hívja meg választottját - Szántó Adrián újmiséje Egyházasrádócon

dsc6989Első szentmiséjét mutatta be június 23-án szülőfalujában Szántó Adrián. Családtagok, barátok, szemináriumi társak, paptestvérek és Egyházasrádóc közössége együtt ünnepelt az újmisés atyával, aki a szentmise végén áldásban részesítette a megjelenteket. 

Kirchnopf Gergely újmiséje - ÉLŐ közvetítés

dsc6188Kirchnopf Gergely újmisés atya 2023. június 25-én vasárnap délután 16 órakor mutatja be ünnepélyes szentmiséjét a szombathelyi Székesegyházban.

Vasárnapi Ige - Évközi 12. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/hzSIy8McDlA

Jubiláns házasok szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

jegyguru2023. június 24-én szombaton délelőtt 10 órakor kerül megrendezésre a jubiláns házasok szentmiséje.