Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Templom megáldás Szarvaskenden

dsc9513Sarlós Boldogasszony ünnepén délután Fekete Szabolcs Benedek püspök atya szentmise keretében áldotta meg a felújított szarvaskendi Sarlós Boldogasszony templomot.

Mozgássérültek szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekes2023. július 2-án vasárnap, 12 órakor Dr. Székely János  megyéspüspök mutat be szentmisét a mozgássérülteknek.

Bárkaként mentsük át az életet az erőszak vízözönén – Székely János püspök a Dicsőítő Szigeten

1Második alkalommal rendezték meg Szigetmonostoron a Dicsőítő Sziget elnevezésű keresztény összművészeti fesztivált, mely idén az „Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk” mottó jegyében ölelte fel a színes programokat június 24–25-én. A fellépők és zenei szolgálatot teljesítők felekezeti hovatartozástól függetlenül az ország számos pontjáról, sőt határon túlról is érkeztek.

Gondolatok Évközi 13. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-13-2023„Azért jöttél el, hogy életünkbe lépj be, hogy megoszd velünk a mindennapjainkat, azért jöttél el, hogy megfogd a kezünket és Te vezesd a lépteinket, azért jöttél el, hogy az életünk légy ezen a földön, és akik befogadnak Téged, akik Téged követnek, akik hallják hívó szavadat és mennek utánad, azokat Te befogadod, és ez az Ő jutalmuk, hogy beeléphetnek a Te ajtódon, hogy bemennek a végtelen Égbe, az Örök Életbe lépnek be, ott állnak a Szeretet trónja előtt, akit meg nem közelíthet ember, és teremtmény nem méltó, hogy hozzá érjen, ők azonban, mint önfeledt gyermek ujjonganak és futnak hozzád, a Te öledbe telepszenek le, és Te vagy az áldásuk, a minden vagy Te, a szívük reménye, és az örvendezésük. 
Bizony nem éheznek többet, és nem nélkülöznek, nem égeti őket a nap, a Te árnyékodban pihennek meg, a Te békédben Isten, Te vagy a jutalom.
Akik befogadnak Téged, azok Tebenned részesülnek, Téged nyernek el Örök Élet, végtelen Isten.”

Sarlós Boldogasszony búcsú Szombathelyen - Püspöki szentmise a Székesegyházban

szekesegyhazi-bucsu-puspoki-mise-102Július 1-jén délután - többek között - a Székesegyház idegenvezetéssel történő megtekintésével és Stift Zoltán atyával való találkozással folytatódott a Sarlós Boldogasszony búcsúünnep a Székesegyháznál. Este dr. Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét, amely egyben hálaadás is volt pappá szentelésének 25 éves évfordulóján.

Gyermeket várók, gyermekre vágyók szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekesFekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutat be ünnepi szentmisét a székesegyház búcsúnapján 2023. július 2-án, vasárnap 9 órakor.

Vigh Balázs újmiséje Zalaegerszegen

vigh balázs újmiséjeJúnius 30-án mutatta be újmiséjét Zalaegerszegen, a Mária Magdolna-templomban Vigh Balázs, akit két hete szentelt pappá Székely János megyéspüspök.

Papszentelés a szombathelyi szaléziaknál

szalezi-papszenteles-732023. július 1-jén a szombathelyi Szent Kvirin-templomban pappá szentelte Székely János megyéspüspök a szalézi rend két diakónusát: Kovács Sándort és Ilodigwe Emmánuel Chekwubet. Külön öröm volt a szombathelyi rendházban, hogy Sándor testvér hivatása itt bontakozott ki.

Dr. Martos Levente Balázs püspök ezüstmiséje - ÉLŐ közvetítés

martos-levente-balazs-puspokszentelesSzombaton 2023. július 1-én, este 19 órakor ünnepélyes ezüstmisét mutat be Dr. Martos Levente Balázs az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke.

Kirchknopf Gergely újmiséje a Székesegyházban

dsc8328Június 25-én vasárnap mutatta be első szentmiséjét Kirchknopf Gergely atya a székesegyházban.

Diplomaosztó és Te Deum a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

dsc-0063Diplomaosztót és Te Deumot ünnepeltek június 23-án a Brenner János Hittudományi Főiskola tanárai és hallgatói.

Megkezdődött a Székesegyház búcsúünnepe

szekesegyhazi-bucsu-33Császár István plébános áldásával kezdetét vette a Székesegyház búcsúünnepe. A régi hagyományokat felelevenítve kirakodóvásárral, Élő könyvtárral, gyermekjátékokkal – ringlis, körhinta, ugrálóvár – a cserkészek részvételével és számos lelki programmal várják a híveket és érdeklődőket Sarlós Boldogasszony ünnepén a főplébánia közösségei. 

Közszolgálatban dolgozók szentmiséje

dsc8673Minden évben összegyűlnek a székesegyházban a közszolgálatban dolgozók, hogy közös szentmisében kérjék Isten áldását életükre és munkájukra.

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/DrU_8NmZTsQ

Kirchknopf Gergely újmiséje Csesztregen július 9-én

ujmise-csesztregenA csesztregi Szent Móric Plébánia hívő közössége mindnekit szeretettel hív Kirchknopf Gergely atya újmiséjére július 9-én 16 órára a Szent Móric-templomba.

Kosóczki Tamás orgonahangversenye június 30-án

martinusfeszt2023-724x1024A Martinus Orgonafesztivál szervezői mindenkit szeretettel hívnak június 30-án este 20 órára a szombathelyi Székesegyházba. Kosóczki Tamás orgonaművész hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. A plakát letölthető itt. 

Sarlós Boldogasszony búcsú a Székesegyházban július 1-2-án

plakat-bucsu-kesz3-web-724x1024A szombathelyi Sarlós Boldogasszony Főplébánia közössége mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére július 1-2-án. A plakát letölthető itt. 

Újra gyerekzsivajtól hangos a nardai plébánia kertje – megnyílt a 28. karitász tábor

karitaszÉvről évre töretlen népszerűségnek örvend a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai tábora. Idén immár 28. alkalommal szervezték meg. Ugyan a tábor már a nyári szünet első hetében elindult, a hivatalos, ünnepi megnyitót június 28-án tartották.

Közszolgálatban dolgozók szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

szekes2023. június 29-én csütörtökön reggel fél 8-kor közös szentmisében imádkoznak a közszolgálatban dolgozók.

Egyházi iskolák tanárainak Te Deuma - ÉLŐ közvetítés

szekesÜnnepélyes püspöki szentmisével adnak hálát az egyházi iskolákban dolgozók az elmúlt tanévért 2023. június 28-án szerdán délután 15 órakor.