Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Csesztreg - Újmise - Közösség

Újmise CsesztregenCsesztregen a Szent Móric templomban Molnár Árpád plébános meghívására július 9-én délután szép számú hívő jelenlétében mutatott be szentmisét Kirchknopf Gergely újmisés atya.

Széll Kálmán Időmérleg című könyvének bemutatója július 17-én Szombathelyen

elso-boritoJúlius 17-én mutatják be Szombathelyen a Herényiek Házában 18 órakor prof. dr. Széll Kálmán új könyvét. A meghívó letölthető itt. 

Akolitusképzés 2023 őszétől

akolitusavatas-csoportkepA Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint ez a képzés után hosszabb ideig nem indul új évfolyam. 

Te Deum az egyházi iskolákban dolgozóknak

dsc85802023. június 28-án szentmisével zárták a 2022/23-as tanévet az egyházmegye katolikus iskoláiban dolgozók. A szentmise végén került sor a Szent Gellért díj átadására is.

A "legnyugatibb keleti kereszt"

besnyoJúlius 11-én, kedden délután 5 órakor Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita végez alkonyati istentiszteletet, - vecsernyét - a zalabesenyői Alexandriai Szent Katalin templomban (temetői kápolna), ezt követően megáldja az új, szabadtéren felállított, nagyméretű ikonkeresztet. (Besenyő u. 41.)

Andocs - országos találkozó a Mária Rádió önkénteseinek

 img-20230610-093437A Mária Rádió feladatait alapvetően önkéntesek látják el, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket.  A promóciót, a magazinok kézbesítését végzik. Felolvasást, imádságokat, riportokat különböző hanganyagokat készítenek. Sőt technikai feladatokat is önkéntesek látják el.  Közel ezer önkéntes segíti így a Mária Rádió, a lélek hangjának, a szeretet hangjának a megszólalását. 

Gondolatok Évközi 14. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-14-2023„Jöjjetek fáradtak, és fáradtan jöjjetek! Jöjjetek elesettek, és elesetten jöjjetek! Jöjjetek úgy, ahogyan vagytok, kicsinyek kicsinyen. Jöjjetek úgy, ahogyan nem tudtok, mert az Atya idejön elétek, és Ő átölel bennetek Jézus kitárt karjával. Itt van a Szeretet, és odaadta önmagát. 

És íme, ismeritek már. Már látjátok Őt szemeitekkel. Csak Jézust ismerjétek. És aki befogadta Őt a szívébe, aki hitt benne, az a teljes igazságot nyerte el, az megismerte az Atyát.
Jézus ezért ad hálát Istennek. Magasztallak téged Atyám, mert kinyilatkoztattad a kicsinyeknek. És ezért adjuk hálát mi is, hogy Jézusban Isten a miénk lett, a mi Istenünk, az Atyánk. Jézusban Isten szeretet nekünk. Szeretett bennünket.
Jézusban mi az Istené vagyunk, Jézusban mi látjuk az Életet, közösségben vagyunk Vele, mert kinyilatkoztatta a kicsinyeknek.

Érseki szentmise a pördeföldei kápolna felszentelésének 30 éves évfordulóján július 15-én

jubileumA Pákai Plébánia és Pördefölde hívő közössége mindenkit szeretettel hív július 15-én a pördeföldei kápolna 30 éves évfordulóján tartott ünnepi szentmisére, melynek főcelebránsa dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek. A plakát letölthető itt. 

Újmise a Jó Pásztor kápolnában

dsc8778Szent Péter és Pál apostolfejedelmek ünnepén a négy frissen szentelt lelkipásztor, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vígh Balázs Zsolt közösen mutatott be szentmisét egyházmegyénk vértanújának helyén épült Jó Pásztor kápolnában.

Nagyszülők és unokák szentmiséje július 26-án a Székesegyházban

plakat-misere-2023Minden nagyszülőt és unokát szeretettel hív a Szombathelyi Egyházmegye július 26-án a Székesegyházba közös szentmisére. A plakát letölthető itt. 

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe Rönökön szeptember 17-én

plakat-232023. szeptember 17-én vasárnap Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén szentmisét mutat be Rönökön Ägidius Zsifkovics kismartoni és Székely János szombathelyi megyéspüspök. A plakát letölthető itt. 

Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Házaspárok lelkigyakorlataJúnius 30. – július 2. között Házaspárok lelkigyakorlatán vettünk részt a Martineum Felnőttképző Akadémián, Szombathelyen.

Tájékoztató a IV. Zalaegerszegi női cursilloról

cursillo-logoA cursillos lelkigyakorlat, a IV. Zalaegerszegi női cursillo 2023. június 1-4. között került megrendezésre a Erdődy-Hüvös kastélyban. A cursillos hétvégén a résztvevők a világi élet problémáit félretéve a hitük, a vallásuk elmélyítésével foglalkoztak. 

 

Zarándoklat Szlovákiába a Vasvári Plébánia szervezésében - Jelentkezési információk

zarandoklat-szlovakiabaJúlius 24-27. között a Vasvári Plébánia buszos zarándoklatot szervez Szlovákiába. A plakát letölthető ide  kattinva. 

Gyermeket várók és gyermekre vágyók szentmiséje

dsc9341Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be szentmisét Sarlós Boldogasszony ünnepén a Székesegyházban, aminek a végén a gyermeket váró és gyermekre vágyó párokat külön áldásban is részesítette.

Mozgássérültek szentmiséje a székesegyházban

dsc9509A székesegyház búcsúnapján Sarlós Boldogasszony ünnepén a régi hagyományokat felelevenítve mozgássérülteknek celebrált szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök.

„Beteg voltam és meglátogattatok!” (Mt 25,36) - Lezárult a beteglátogatók képzése az egyházmegyében

beteglatogatok-kepzese-52023. június 30-án ért véget a Szombathelyi Egyházmegye önkéntes beteglátogatóinak elméleti és gyakorlati képzése. Pénteken délután 3 órakor ünnepi szentmisében adtunk hálát, hogy meghallottuk a hívást a betegek látogatására. A szentmise végén Dr. Székely János megyéspüspök adta át mindenkinek a megbízási szerződését.

Szombathely-Sümeg zarándoklat július 19-22. - Jelentkezési információk

sumegi-zarandoklat-2023A szombathelyi ferencesek mindenkit szeretettel hívnak hagyományos Szombathely-Sümeg gyalogos zarándoklatukra. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Jubileum, aranymise Zalaegerszegen

aranymise2023. június 24-én papi szolgálatának 50 évéért adott hálát szentmisében Sághegyi Gellért söjtöri plébános Zalaegerszegen a Jézus Szíve-templomban. 

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23julA szombathelyi Székesegyház közössége és a domonkos nővérek mindenkit szeretettel hívnak elsőcsütörtöki püpsöki szentmisére és az azt követő szentségimádásra. A szentmise főcelebránsa és a szentségimádást vezeti dr. Székely János megyéspüspök.  A plakát letölthető itt.