Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyszülők és unokáik szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

plakat-misere-20232023. július 26-án szerda este 19 órakor, Szent Anna és Joachim ünnepén nagyszülők és unokáik szentmiséje lesz a székesegyházban.

Zarándoklat Frauenkirchenbe a szombathelyi ferencesekkel

frauenkirchen-buszos-zarandoklatA szombathelyi ferencesek mindenit szeretettel hívnak buszos zarándoklatukra augusztus 14-15-én Frauenkirchenbe. A plakát letölthető itt. 

Felejthetetlen napok pünkösdi csodákkal – Nyaralás ukrán gyerekekkel és anyukákkal

ukrán családok a balatonnálJúlius 11. és 16. között a Sant’Egidio közösség nyaralni hívott Gyenesdiásra Ukrajnából menekült gyerekeket és anyukákat. A 8–12 éves gyerekeknek a közösséghez tartozó Fiatalok a békéért mozgalom tagjai szerveztek tábort, a többi korosztály és néhány anyuka külön szállásokon nyaralt. (www.magyarkurir.hu)

Gondolatok Évközi 16. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-16-2023„Úgy megyünk Isten elébe, úgy megyünk törötten, betegen, ahogyan mentek a leprával borítottak, és nem féltek Tőle, könyörögtek, és bizalommal telve kérték, mert tudták: Tisztíts meg minket!
Tudták, hogy a Tiszta, a Szent, az Isten nem űzi el önmagától őket.
Mentek a közelébe, mert szomjazták az Ő tisztaságát, a Szentséget, és elmerültek benne.
Így megyünk a hatalmas Istenhez. Megyünk kicsinyen, megyünk törötten, de nem félve, mert az Ő hatalma ugyanaz, mint a szeretet, amely meggyógyítja a mi félelemmel teli szívünket.
Megyünk feléje, mert hív, mert vonz bennünket, mert üdvözít minket.”

Domonkos Nyári Egyetem

dnye-2023-nyilvanos-eloadasokDomonkos Nyári Egyetem lesz Vasváron 2023. július 24-27 között.

Szentségekre felkészítés indul Szombathelyen

katekumen2023. őszén szentségekre történő felkészítés indul Pigler Míra OP nővér vezetésével.

Keleti kereszt állítás Zalaegerszegen

keleti-kereszt-allitasa2023. július 11-én Zalaegerszeg Zalabesenyő városrész határában a helyi görögkatolikus közösség hívására megáldotta az út mentén magasodó ikonkeresztet Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolita. A keresztmegáldás előtt a közösség Alexandriai Szent Katalinról elnevezett templomban alkonyati istentiszteleten, vecsernyén vett részt. 

Bölcsődét épít a Szombathelyi Egyházmegye

rrf-kedvezmenyezetti-infoblokk-keretes-2Támogatási forrásoknak köszönhetően Szombathelyen épít bölcsődét a Szombathelyi Egyházmegye. A tervek szerint 2025 nyírán fejeződik be a kivitelezés. 

Interjú az Egyházmegye zeneigazgatójával

andrasPéntek esténként orgonaszó szűrődik ki a Sarlós Boldogasszony Székesegyház hűvöséből: már javában tart a Martinus Orgonafesztivál. A hazai és külföldi orgonistákat bemutató program ötletgazdája Lakner-Bognár András – a Szombathelyi Egyházmegye zeneigazgatójával a székesegyházban beszélgettünk. A riportot a Savaria Fórum szerkesztősége készítette. (www.savariaforum.hu)

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe Rönökön

ronokSzent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe 2023. szeptember 17-én vasárnap 10 órakor lesz Rönökön a Szent Imre templomban, az Eisenstadti és a Szombathelyi Egyházmegyék szervezésében.

Horvátok 100 éves jubilumi közös zarándoklata

eisenstadt-oldal-12023. augusztus 25-27. között kerül sor a burgenlandi horvátok 100 éves jubileumi zarándoklatára.

Ferenc pápa üzenete a nagyszülők és az idősek harmadik világnapjára

nagyszulokA nagyszülők és idősek világnapját minden 2021 óta minden évben július negyedik vasárnapján – idén július 23-án tartjuk. Az immár harmadszor megtartott világnapra Ferenc pápa üzenetet írt, melynek magyar fordítását az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.

„Isten közöttetek verte fel sátrát” – Véget ért az egerszalóki találkozó

egerAz idei Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat július 16-án, vasárnap szentmisével ért véget, melyet Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök celebrált, a zenei szolgálatot a Szalók band látta el.

Szentgotthárdiak gyalogos zarándoklata a Mariazelli Szűzanyához

sztgotthardElindultak idén is plébániánk hívei gyalogos zarándoklatukra, Máriazellbe. 

Kinevezések és áthelyezések a Magyar Szalézi Tartományban 2023-ban

szaleziakAndrásfalvy János szalézi tartományfőnök atya az alábbi személyi és szervezeti változásokat rendelte el a 2023. évben a Magyar Szalézi Tartományban:

Érseki áldással görögkatolikus ikonkeresztet állítottak

zaol02023. július 11-én kedden este Kocsis Fülöp, görögkatolikus szerzetes, érsek, metropolita tartott alkonyati istentiszteletet és szent liturgiát a zalabesenyői Alexandriai Szent Katalin kápolnában, majd megáldotta a szabadtéren felállított nagyméretű ikonkeresztet.

Gondolatok Évközi 15. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-15-2023„Ha leborulunk az üdvözítő Irgalom előtt, ha nem engedjük el, ha odaadjuk egészen életünket egészen üdvözítő Kegyelemnek, ha odaadjuk minden percünket, minden tettet, fölkeltünket és pihenésünket, ha odaadjuk örömeinket és könnyeinket, ha engedjük hogy átitasson ez a mennyei Eső, akkor százszoros lesz a termés bennünk, százszoros és végtelen sokszoros, akkor örök lesz, örök és határtalan a mi örömünk, a mi üdvösségünk, hiszen ezt akarja a mi Istenünk, akarja, és meg is teszi, teszi szüntelenül, szünetet nem tart sohasem, szüntelenül munkálja a mi üdvözítésünket.
Boruljunk le az üdvözítő Kegyelem előtt, és adjunk oda az Irgalom kezébe minden percet, minden tettet, életünk minden ízét, adjuk oda önmagunkat egészen, hogy üdvösséget műveljen bennünk a mi Istenünk.”

Tanszergyűjtés a Szent Márton Köpenye Alapítvánnyal

telitaska-2A Szent Márton Köpenye Alapítvány várja minden jószándékú adakozó felajánlását idei tanszergyűjtési akciójában július 24.-augusztus 27. között. Részteltek a plakáton, ami letölthető itt.  

Csesztreg - Újmise - Közösség

Újmise CsesztregenCsesztregen a Szent Móric templomban Molnár Árpád plébános meghívására július 9-én délután szép számú hívő jelenlétében mutatott be szentmisét Kirchknopf Gergely újmisés atya.

Széll Kálmán Időmérleg című könyvének bemutatója július 17-én Szombathelyen

elso-boritoJúlius 17-én mutatják be Szombathelyen a Herényiek Házában 18 órakor prof. dr. Széll Kálmán új könyvét. A meghívó letölthető itt.