Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gondolatok Urunk Színeváltozásának ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urunk-szinevaltozasa-2023„Építsünk tehát három sátrat!
Építsük Jézus sátorát, építsük a szívet, a szeretetet.
És építsük Mózes sátorát: Mindent a minta szerint csinálj!
Építsétek tetteiteket, az utat, az életeteket, a földet éggé, szentté tegyétek!
És építsétek Illés sátorát: építsétek a halált!
Mint tüzes láng, az Istent nézzétek, az emésztő Tüzet!
Önmagához hív tégedet, és önmagába ölel.
S ha e három sátrat építettétek, akkor Szent Péter apostol szavával kiáltsátok túlcsorduló szívvel: Milyen jó nekünk itt lennünk!
Milyen jó nekünk Téged szeretnünk Szeretet!
Milyen jó nekünk a Te kenyeredet ennünk, és kenyeret adnunk Teneked!
És milyen jó nekünk, ó Szent Isten a Te szentségedet tennünk!
Ó, milyen jó minden szent cselekedet!
Ó, milyen öröm ez!
És milyen jó nekünk a Te öledbe hullanunk Örök Élet, Tebenned egészen elvesznünk emésztő Szeretet.”

Vasárnapi Ige - Urunk színeváltozása

https://www.youtube.com/embed/XIjq7KQpENY

Gencsapáti Szentkúti Esték augusztus 13-án

ke-pernyo-foto-2023-07-20-11-13-40Augusztus 13-án újra Gencsapáti Szentkúti Esték. Ezúttal Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band konccertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.  

Székely János Péliföldszentkereszten: Csak akkor leszünk túlcsordulók, ha az öröklétből töltődünk

Székely János a szalézi táborban„Tölts örökLét”, azaz „a szívedbe tölts az örökkévaló forrásból, engedd, hogy az örökkévaló megtöltsön téged” – kezdte Székely János szombathelyi megyéspüspök az előadását a STÉG Szalézi TóFesztivál különleges címére utalva július 28-án Péliföldszentkereszten. De hogy lehet a szívünk túlcsorduló? Hogyan lehet a szívünk tele? Tanításában ezekre a kérdésekre adott választ. (www.magyarkurir.hu)

Te vagy, Uram, én reményem…

a kőszegfalvi templom felújításaA kőszegi plébániaház szentelése után 1 évvel örömmel gyűltek össze a plébániához tartozó kőszegfalvi hívek templomuk felszentelésére. 

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23augMindenkit szeretettel hívunk a szombathelyi Székesegyházba augusztus 3-án elsőcsütörtöki püspöki szentmisére és az azt követő szentségimádásra. A plakát letölthető itt. 

Hitoktatók lelkigyakorlata Botfán

16A Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak lelkigyakorlata 19 fő részvételével került megrendezésre 2023. július 11. és 14. között Botfán, az Erdődy-Hüvös Kastélyban, ami csodálatos természeti környezetben található. A sétára hívogató árnyas udvar alkalmassá tette lelkünket a nyugalom és a béke befogadására. Az elmélkedések és a közösségi tevékenységek, beszélgetések, étkezések, esti programok a főépületben zajlottak. A sok zöldellő fával, bokorral körülvett kastélyépület mellett egy kis templom bújik meg, ez volt az Úrral való találkozásaink, a szentmisék, közös rózsafüzér-imádságok és a szentségimádás helye. Ezen kívül lehetőségünk volt bármikor betérni a templomba, elcsendesedni és egyénileg imádkozni.

Szombathelyről Győrbe - Búcsú Császár István atyától

csaszar-istvan-atya-bucsuztatasa-27-2A szombathelyi Főplébánia hívő közössége után a Püspöki Hivatal munkatársai is elköszöntek Császár István atyától, aki augusztus 1-jével a győri Brenner János Papnevelő Intézet spirituálisaként folytatja munkáját. 

Szent Anna búcsú Bozsokon

dsc0172Július 30-án vasárnap tartották a bozsoki templom Szent Anna búcsúnapját, a szentmisét Fekete Szabolcs Benedek püspök atya mutatta be.

Gondolatok Évközi 17. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-17-2023„Kinyújtjuk a kezünket, mint a koldus. Kinyújtjuk a kezünket Isten felé. Önmagunkat, az életünket, az egész szívünket odatesszük az Ő lábaihoz. Mindent eladott. Ugyan nem vásárolhatjuk meg a mindenért sem, de eladjuk mindenünket, és Isten önmagáért, az Ő végtelen irgalmáért odaadja nekünk az Igazgyöngyöt, önmagát, nekünk adja örökségül a Földet, azt a Földet, amely Őt rejti, a Végtelen Eget, a mi Örök Boldogságunkat.”

Gépjárművek megáldása Zalaegerszegen

Gépjárművek megáldásaSzent Jakab apostol ünnepéhez közeledve, valamint Kristóf napjához kapcsolódóan ismét gépjárművek megáldását tartották a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó templomokban. 

Nagyszülők és unokáik szentmiséje

dsc0087

Idén már 6. alkalommal volt szentmise a nagyszülőkért és unokáikért Szent Anna és Joachim ünnepén a Székesegyházban.

Vasárnapi Ige - Évközi 17. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/uMZevNGU3IY

Imatábor Bagodban

Imatábor170-en vettek részt az idén Bgodban megrendezett imatáborban.

Cursillok 2023. őszén a Szombathelyi Egyházmegyében

cursilloEgyházmegyénkben ősszel az alábbi cursillos hétvégékre kerül sor.

Vigh Balázs újmiséje a zalaegerszegi Kertvárosi templomban

vigh balázs újmiséjeJúlius 9-én Vigh Balázs a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó templomokban mutatott be újmisét. 

Fatimai est Zalaegerszegen

15716-fatimai-este-juliusbanJúlius 13-án, a fatimai jelenések ünnepén a zalaegerszegi Kertvárosi templomban hálaadó szentmisére gyűltek össze a hívek. 

Egyházmegyei Kántortalálkozóra és szakmai nap Szombathelyen augusztus 11-én

kep-orgonaA Pasztorális Iroda szervezésében Egyházmegyei Kántortalálkozóra és szakmai napra kerül sor 2023. augusztus 11-én, pénteken 10-16 óra között a Martineum Felnőttképző Akadémián (Szombathely, Karmelita utca 1.).

Elhunyt Polgár Béla nyugalmazott plébános

polgar-belaÉletének 93. évében elhunyt Polgár Béla atya.

Nagyszülők és unokáik szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

plakat-misere-20232023. július 26-án szerda este 19 órakor, Szent Anna és Joachim ünnepén nagyszülők és unokáik szentmiséje lesz a székesegyházban.