Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Építsük életünk Krisztusra - Harangmegáldás Csényében

harangszentelés2023. augusztus 20-án áldotta meg dr. Székely János megyéspüspök Csényében az új harangot. A szentmise keretében megáldotta az új kenyeret is. 

László Attila koncert augusztus 24-én a Székesegyházban

la-plakat-2023-web2023. augusztus 24-én László Attila, a Csillag születik győztese ad koncertet Szombathelyen a Székesegyházban. Jegyek a Szily János Látogatóközpontban vásárolhatók. A plakát letölthető itt. 

Gondolatok Szent István király ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szent-istvan-kiraly-2023„Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása. Ilyen az igaz nemzet élete. Szent István király ennek a példaképe. Szent István király szentsége, dicsősége ennek a bizonysága. Járjunk tehát bátran és derűvel, örömmel és emelkedetten a Fény útján, az alkonyt nem ismerő Örök Hajnal fényében, menjünk a Napfénybe, a mi fölkelt Napunknak, Krisztusnak örök, tündöklő életébe, éljük Őt, az Ő igazságát mindennapi tetteinkben, tudván, hogy megmaradnak ezek a tettek, örökké ragyognak, tudván, hogy az Örökkévalónak, az elmúlhatatlan, a végtelen Istennek az élete felé tartunk, és Őhozzá érkezünk el, Őbenne, az Igazban valóban igazak leszünk és megmaradunk mindörökre.”

Megemlékezés és kiállításmegnyitó Karakón

Megemléezés és kiállításmegnyitóAugusztus 18-án emlékeztek meg Karakón a falu egykori plébánosának Tóka János atya halálnak 20. évfordulójáról. Az egykori plébániaépületben kiállítás nyílt szakrális kincsekből. 

Vasárnapi Ige - Évközi 20. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/QXRwab1kN3U

Sormási búcsú augusztus 19-én

img-d0a9bb6861422e446573b813c23b6d97-vA Szepetneki Plébánia mindenkit szeretettel hív a sormási búcsúra augusztus 19-én. A plakát letölthető itt. 

Püspöki szentmise Zalaegerszegen a Gébárti tónál lévő Boldogasszony kápolnában

nagyboldogasszony búcsúA zalaegerszegi Gébárti-tó parti Boldogasszony kápolnában búcsúi szentmisét mutatott be dr. Székely János megyéspüspök augusztus 15-én.

Emlékút - Nagy Háború - Zala Vármegye

EmlékútA Letenyei Polgári Egylet emlékutat szervezett az első világháború zalai vonatkozású szlovéniai helyszíneire a Komeni-fennsíkra.  Szombati napon – 2023. augusztus 12-én hajnali négy órakor indult el a busz, melyen nagy létszámú fiatal is utazott - dícséretes módon!

Gondolatok Nagyboldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagyboldogasszony-2023„Az alászálló Isten, Ő emelt fel, Ő dicsőít meg, az Ő szegénysége, aki a te életedbe költözött bele.
Igen, Mária ennek példája ragyogóan, tőle született meg az Isten Fia, és a tőle született Fiú megszülte őt örök valóra.
Téged is Ő szül meg, általa élhetsz, Krisztus által mindörökké, aki benned él, mostan, minden nap, minden pillanatban, minden tettben találd meg.”

Nagyboldogasszony búcsú Vasváron

dsc0841Vasárnap augusztus 13-án Vasváron a temetőkápolnában került sor, Nagyboldogasszony főünnepének búcsúnapjára.

Gondolatok Évközi 19. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-19-2023„Isten arca a mi üdvösségünk, a mi örökkévalóságunk igenje, olyan ígéret, amely ígéret teljes, azonos a valósággal.
Illés próféta tüze, a földet megrengető látogatás, a sziklákat tördelő vihar, és a mi életünk minden keresztje, minden sötét, minden nélkülözés, mind az Isten áldott látogatása.
És ez a látogatás visz, vonz bennünket egyre közelebb és közelebb ahhoz a találkozáshoz, amely találkozás valóban ünnep, valóban szelíd szellő, valóban béke az ember szívének, valóban megnyugvás, öröm, végtelen öröm az Istenben, a mi Üdvösségünkben.”

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/cPKtpD2MUdA

Hegymenetben vagyunk – Országos cigánypasztorációs lelkigyakorlatot tartottak Péliföldszentkereszten

cigánypasztorációs lelkigyakorlat„Mester, jó nekünk itt lenni” mottóval szervezték meg az V. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot augusztus 4. és 6. között Péliföldszentkereszten Székely János püspök vezetésével. Urunk színeváltozása ünnepéről Orosz Atanáz püspök tanított. (www.magyarkurir.hu)

Becsehelyi Mustármagok Gyenesdiáson

táborA Becsehelyi Mustármagok ezen a nyáron Gyenesdiáson táboroztak. Erről küldtek beszámolót szerkesztőségünknek. 

Kismáriacelli főbúcsú - 2023. szeptember 9-10.

főbúcsú 2023A celldömölki Nagyboldogasszony Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív Kismáriacelli főbúcsúra, 2023. szeptember 9-10-én. A plakát letölthető itt. 

PÓTFELVÉTELI A BRENNER JÁNOS HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA SZOMBATHELYI KÉPZÉSI KÖZPONTJÁBA

bjhf2A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja pótfelvételi eljárás keretében a 2023/2024-as tanévre várja a jelentkezőket a következő szakokra:

Püspöki szentmise Zalaegerszegen augusztus 15-én

zalaegerszeg2023. augusztus 15-én kedden 18 órától Zalaegerszegen a Gébárti-tó parti Boldogasszony kápolnában búcsúi szentmisét mutat be dr. Székely János megyéspüspök.

Asztalkő Fesztivál Velemben - Püspöki szentmise szeptember 1-jén

44961-perenyeiek-zarandoklata2023. szeptember 1-3. között Asztalkő Fesztivált rendeznek Kőszeghegyalján. 

1Úton Zarándoknap augusztus 12-én - A fiatalokért imádkoznak a zarándokok

head-20232023. augusztus 12-én újra 1Úton Zarándoknap. A Szombathelyi Egyházmegyében is számos szakaszon csatlakozhatnak a zarándoklathoz. 

Titkos küldetés - Interaktív felvilágosító foglalkozás fiataloknak Szombathelyen augusztus 30 és 31-én

titkos-kuldetes-logo-2-300x300Nyár végén két alkalommal is interaktív felvilágosító foglalkozás lesz 10-13 éves fiúknak a Martineum Felnőttképző Akadémián.