Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vasárnapi Ige - Évközi 21. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ji0E8B55-8c

„Örömre hívtál” címmel Adventi lelkigyakorlatot szervez a Martineum 2023. december 15-17. között

adventi-lelkigyakorlat2023martineum2023. december 15-17. között „Örömre hívtál” címmel Adventi lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A plakát letölthető itt. 

„Női mivoltunk kincsei – életünk közepe táján” lelkigyakorlat 40-65 év közötti nőknek

noi-lelkigyakorlat-plakat2023. szeptember 29.-október 1. között 40-65 év közötti nőknek szervez lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémia. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A plakát letölthető itt. 

Kisboldogasszony ünnepi szentmise Káld-Hidegkúton szeptember 9-én

Kisboldogasszony búcsúA Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szeretettel meghív mindenkit Kisboldogasszony búcsúra Káld-Hidegkútra 2023. szeptember 9-én, 10 órára. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

7 lépés ifjúsági képzés a Szombathelyi Egyházmegyében - Információk

plakat2023A Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági irodája a következő tanévben is meghirdeti a 15-25 éves korosztály számára a 7 lépés ifjúsági képzési programot.

Oltárszentelés Eszteregnyén

eszteregnyei-oltarszenteles1Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentelte fel augusztus 12-én az eszteregnyei templom új oltárát, rajta a régi, 1936-os oltárképpel. A templom búcsúnapján az érdeklődők a Nagyboldogasszony-templom régi-új oltérképéről is hallhattak érdekes előadást. 

White Party a Püspöki Palotában szeptember 3-án

meghivo-white-party-2023A Női Vállalkozói Klub Egyesület szeretettel hív mindenkit szeptember 3-án 16 órakor kezdődő jótékonysági estjére, a White Party-ra a Püspöki Palota kertéjbe. A részvétel regisztrációhoz kötött. A meghívó letölthető itt. 

Miszori Zoltán emlékzarándoklat szeptember 8-án

szombathelygencsapati-miszoriszekelyA Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út közös zarándoklatot szervez szeptember 8-án Miszori Zoltán emlékére. 

Kamaszodó kapaszkodó - online előadás augusztus 24-én

kamaszkapaszkodo-1-2048x1365Eberlein Éva augusztus 24-én online előadást tart Kamaszodó kapaszkodó címmel szexuális nevelés témában. A részvétel regisztrációhoz kötött. 

Csesztreg - Emléktábla-avató - Plébánosok

emléktáblaavatásA csesztregi Szent Móric plébániatemplomban államalapításunk ünnepén, Szent István király napján került sor a szentmise keretében a településen egykor szolgált plébánosok emléktáblájának ünnepélyes avatására, megáldására.

Nagyboldogasszony búcsú és kenyéráldás Pusztacsatáron

dsc-0039Nagyboldogasszony búcsút tartottak augusztus 20-án a pusztacsatári Mária kegyhelyen.

Karneváli programok a Püspöki Palotában, a Székesegyházban

savaria karneválA Savaria Karnevál idején egyházi intézmények is kínálnak programokat. 

Építsük életünk Krisztusra - Harangmegáldás Csényében

harangszentelés2023. augusztus 20-án áldotta meg dr. Székely János megyéspüspök Csényében az új harangot. A szentmise keretében megáldotta az új kenyeret is. 

László Attila koncert augusztus 24-én a Székesegyházban

la-plakat-2023-web2023. augusztus 24-én László Attila, a Csillag születik győztese ad koncertet Szombathelyen a Székesegyházban. Jegyek a Szily János Látogatóközpontban vásárolhatók. A plakát letölthető itt. 

Gondolatok Szent István király ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szent-istvan-kiraly-2023„Az igaz ember útja olyan, mint a hajnal pirkadása. Ilyen az igaz nemzet élete. Szent István király ennek a példaképe. Szent István király szentsége, dicsősége ennek a bizonysága. Járjunk tehát bátran és derűvel, örömmel és emelkedetten a Fény útján, az alkonyt nem ismerő Örök Hajnal fényében, menjünk a Napfénybe, a mi fölkelt Napunknak, Krisztusnak örök, tündöklő életébe, éljük Őt, az Ő igazságát mindennapi tetteinkben, tudván, hogy megmaradnak ezek a tettek, örökké ragyognak, tudván, hogy az Örökkévalónak, az elmúlhatatlan, a végtelen Istennek az élete felé tartunk, és Őhozzá érkezünk el, Őbenne, az Igazban valóban igazak leszünk és megmaradunk mindörökre.”

Megemlékezés és kiállításmegnyitó Karakón

Megemléezés és kiállításmegnyitóAugusztus 18-án emlékeztek meg Karakón a falu egykori plébánosának Tóka János atya halálnak 20. évfordulójáról. Az egykori plébániaépületben kiállítás nyílt szakrális kincsekből. 

Vasárnapi Ige - Évközi 20. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/QXRwab1kN3U

Sormási búcsú augusztus 19-én

img-d0a9bb6861422e446573b813c23b6d97-vA Szepetneki Plébánia mindenkit szeretettel hív a sormási búcsúra augusztus 19-én. A plakát letölthető itt. 

Püspöki szentmise Zalaegerszegen a Gébárti tónál lévő Boldogasszony kápolnában

nagyboldogasszony búcsúA zalaegerszegi Gébárti-tó parti Boldogasszony kápolnában búcsúi szentmisét mutatott be dr. Székely János megyéspüspök augusztus 15-én.

Emlékút - Nagy Háború - Zala Vármegye

EmlékútA Letenyei Polgári Egylet emlékutat szervezett az első világháború zalai vonatkozású szlovéniai helyszíneire a Komeni-fennsíkra.  Szombati napon – 2023. augusztus 12-én hajnali négy órakor indult el a busz, melyen nagy létszámú fiatal is utazott - dícséretes módon!