Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én

f50393a7f92e47a2979d5e0fa63d0723Hetvenöt évvel ezelőtt, 1948. szeptember 7-én és 8-án Zalai Mária-kongresszust rendeztek Zalaegerszegen, amelyre 35 ezer ember érkezett. (www.zaol.hu)

Istenről és a világról - teológiai előadások 2023 őszén

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-online2023 őszén folytatódik Az Istenről és a világról című teológiai előadássorozat. A plakát letölthető itt. 

Legyetek Krisztus hiteles tanúi - Ministránsvezetőket avattak Zalaegerszegen

ministransvezetokepzes-zarasa-zalaegerszeg-41Augusztus 26-án Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában keresztek és oklevelek átadásával zárult a ministránsvezetők képzése a Szombathelyi Egyházmegyében.

Püspöki zárószentmise a Savaria Karnevál Castrum Dei helyszínén

dsc1356A 2023 évi Savaria Történelmi Karnevál Castrum Dei helyszínén, vasárnap délután püspöki szentmisével zárult az idei év programsorozata.

Egyházi iskolák dolgozóinak Veni Sancte-ja Körmenden

dsc1452Az egyházi iskolákban dolgozók tanév eleji közös évnyitójára a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban került sor augusztus 28-án hétfőn délelőtt.

Gondolatok Évközi 21. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-21-2023„Isten a hordozója életünknek, és Isten a célja minden cselekedetünknek.
Őbelőle, Őáltala és Őérte van minden, és ezért övé a dicsőség, ahogy az apostol folytatja a mondatot: Őt illeti minden áldás, minden köszönet, mert Ő az örökkévalóság.
Őt illeti minden tisztelet és minden hála, mert Ő örökkévalóságának részesévé tesz bennünket, hiszen erre teremtett meg, ezért hordoz bennünket a kezében, és elfogad bennünket, kicsinyeket, és örökkévalóságában végtelen és változatlan, boldog és örök 
életet ad nekünk.”

Papok és szüleik zarándoklata a Jó Pásztor kápolnánába

dsc1227Augusztus 25-én, a zsidai Jó Pásztor kápolna felszentelésének évfordulóján került sor a hagyományos papok és szüleik zarándoklatára.

László Attila adott koncertet a Székesegyházban

dsc1169Augusztus 24-én, csütörtökön este a Székesegyházban adott koncertet László Attila erdélyi magyar énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.

Vasárnapi Ige - Évközi 21. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ji0E8B55-8c

„Örömre hívtál” címmel Adventi lelkigyakorlatot szervez a Martineum 2023. december 15-17. között

adventi-lelkigyakorlat2023martineum2023. december 15-17. között „Örömre hívtál” címmel Adventi lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A plakát letölthető itt. 

„Női mivoltunk kincsei – életünk közepe táján” lelkigyakorlat 40-65 év közötti nőknek

noi-lelkigyakorlat-plakat2023. szeptember 29.-október 1. között 40-65 év közötti nőknek szervez lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémia. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A plakát letölthető itt. 

Kisboldogasszony ünnepi szentmise Káld-Hidegkúton szeptember 9-én

Kisboldogasszony búcsúA Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szeretettel meghív mindenkit Kisboldogasszony búcsúra Káld-Hidegkútra 2023. szeptember 9-én, 10 órára. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

7 lépés ifjúsági képzés a Szombathelyi Egyházmegyében - Információk

plakat2023A Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági irodája a következő tanévben is meghirdeti a 15-25 éves korosztály számára a 7 lépés ifjúsági képzési programot.

Oltárszentelés Eszteregnyén

eszteregnyei-oltarszenteles1Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentelte fel augusztus 12-én az eszteregnyei templom új oltárát, rajta a régi, 1936-os oltárképpel. A templom búcsúnapján az érdeklődők a Nagyboldogasszony-templom régi-új oltérképéről is hallhattak érdekes előadást. 

White Party a Püspöki Palotában szeptember 3-án

meghivo-white-party-2023A Női Vállalkozói Klub Egyesület szeretettel hív mindenkit szeptember 3-án 16 órakor kezdődő jótékonysági estjére, a White Party-ra a Püspöki Palota kertéjbe. A részvétel regisztrációhoz kötött. A meghívó letölthető itt. 

Miszori Zoltán emlékzarándoklat szeptember 8-án

szombathelygencsapati-miszoriszekelyA Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út közös zarándoklatot szervez szeptember 8-án Miszori Zoltán emlékére. 

Kamaszodó kapaszkodó - online előadás augusztus 24-én

kamaszkapaszkodo-1-2048x1365Eberlein Éva augusztus 24-én online előadást tart Kamaszodó kapaszkodó címmel szexuális nevelés témában. A részvétel regisztrációhoz kötött. 

Csesztreg - Emléktábla-avató - Plébánosok

emléktáblaavatásA csesztregi Szent Móric plébániatemplomban államalapításunk ünnepén, Szent István király napján került sor a szentmise keretében a településen egykor szolgált plébánosok emléktáblájának ünnepélyes avatására, megáldására.

Nagyboldogasszony búcsú és kenyéráldás Pusztacsatáron

dsc-0039Nagyboldogasszony búcsút tartottak augusztus 20-án a pusztacsatári Mária kegyhelyen.

Karneváli programok a Püspöki Palotában, a Székesegyházban

savaria karneválA Savaria Karnevál idején egyházi intézmények is kínálnak programokat.