Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mária Kongresszus Zalaegerszegen - Beharangozó

mk23-plak-1-4-nyomdaiA szervezők sok szeretettel várnak mindenkit szeptember 8-9-én a Mária Kongresszusra Zalaegerszegre. A beharangozót meghallgathatják itt. 

Hétköznapi dolgokat cselekdett, de nem hétköznapi szeretettel - Emléktáblát avattak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére

0831-terez-anya-emlektabla-avatas-szombathely-46Emléktáblat avattak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére Szombathelyen a Zárdatemplomban. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök áldotta meg az emléktáblát, amelyen Teréz anya egyik imádságát lehet olvasni. Szentbeszédében a segédpüspök Teréz anya emberi nagyságáról, a szegényekért végzett áldozatos munkájáról beszélt a megjelenteknek.

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én - Riport a szervezőkkel

Mária KongresszusZalaegerszegen gőzerővel zajlanak a szeptember 8-9-i Mária Kongresszus előkészületi munkái. A Mária Rádió önkéntesei a szervezőkkel készítettek interjút, amit meghallgathatnak itt. 

Ferenc pápa üzenete a teremtésvédelmi imanapra

ferenc-papa„Áradjon az igazságosság és a béke” – ez a témája az idei ökumenikus teremtésvédelmi hónapnak, amelyet Ámosz próféta szavai ihlettek: „Mint a víz, áradjon inkább az igazság, mint a sebes patak, az igazságosság” (Ám 5,24).

Veni Sancte a hitoktatóknak

dsc1480Augusztus 30-án, püspöki szentmisében kérték az egyházmegye hitoktatói a Szentlélek segítségét a 2023/24-es tanévre.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23szeptA szervezők mindenkit, de különösen a fiatalokat hívják és várják sok szeretettel szeptember 7-én elsőcsütörtöki szentségimádásra a 18 órai püspöki szentmisét követően a Székesegyházba. A plakát letölthető itt. 

Sjatóközlemény - A jánosházi Szent Imre Általános Iskola bővítése

Jánosházi Szent Imre Általános IskolaA megítélt támogatási összeg segítségével köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére került sor a Szombathelyi Egyházmegyénél, az EGYH-EKF-21-P-0009 pályázat keretén belül. A Jánosházi iskolafejlesztés támogatási célra 59.135.000.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Egyházmegye.

Művészettel Istenhez - Új könyv az Ecclesia Kiadótól

muveszettel-istenhez-megjelentÚj kiadványt jelentett meg az Ecclesia Kiadó Művészettel Istenhez címmel. 

Százéves hagyomány - Újra együtt zarándokoltak a horvátok Máriacellbe

20230826-153545Nyugat-magyarországi, szlovákiai és burgenlandi horvátok zarándokoltak a hétvégén Máriacellbe. A jubileumi zarándoklat vármegyénkből, Kőszegről indult, a zarándokok 150 kilométeres utat tettek meg a búcsújáró helyig, ahol dr. Székely János szombathelyi megyés püspök fogadta őket. (www.vaol.hu)

Szoboravató Gersekaráton szeptember 17-én

GersekarátA gersekaráti Szent Kereszt felmagasztalása Plébánia mindenkit szeretettel hív a templom búcsúnapján, szeptember 17-én 10 órakor kezdődő búcsúi szentmisére és az azt követő Szent Gábriel arkangyal szobor megáldására. A plakát letölthető itt. 

A Családakadémia 19. évfolyamának nyári tábora Sitkén

csaladakademia-taborA Győri Egyházmegye hét lelkes családjával indult el 2021 novemberében a CSAK19, vagyis a Schönstatt mozgalom keretében működő Családakadémia képzés 19. évfolyama. A képzési hétvégéknek Szombathely, a Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont. A kétéves képzést lezáró nyári hétnek 2023 augusztusában Sitke adott otthont.

Emléktáblát avatnak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére augusztus 31-én

meghivo-kalkuttai-szent-terez-anya-emlektabla-avatasa-a-zarda-templombanAugusztus 31-én emléktáblát avatnak a szombathelyi Zárdatemplomban Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére. A püspöki szentmise 18 órakor kezdődik. A meghívó letölthető itt. 

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én

f50393a7f92e47a2979d5e0fa63d0723Hetvenöt évvel ezelőtt, 1948. szeptember 7-én és 8-án Zalai Mária-kongresszust rendeztek Zalaegerszegen, amelyre 35 ezer ember érkezett. (www.zaol.hu)

Istenről és a világról - teológiai előadások 2023 őszén

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-online2023 őszén folytatódik Az Istenről és a világról című teológiai előadássorozat. A plakát letölthető itt. 

Legyetek Krisztus hiteles tanúi - Ministránsvezetőket avattak Zalaegerszegen

ministransvezetokepzes-zarasa-zalaegerszeg-41Augusztus 26-án Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában keresztek és oklevelek átadásával zárult a ministránsvezetők képzése a Szombathelyi Egyházmegyében.

Püspöki zárószentmise a Savaria Karnevál Castrum Dei helyszínén

dsc1356A 2023 évi Savaria Történelmi Karnevál Castrum Dei helyszínén, vasárnap délután püspöki szentmisével zárult az idei év programsorozata.

Egyházi iskolák dolgozóinak Veni Sancte-ja Körmenden

dsc1452Az egyházi iskolákban dolgozók tanév eleji közös évnyitójára a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban került sor augusztus 28-án hétfőn délelőtt.

Gondolatok Évközi 21. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-21-2023„Isten a hordozója életünknek, és Isten a célja minden cselekedetünknek.
Őbelőle, Őáltala és Őérte van minden, és ezért övé a dicsőség, ahogy az apostol folytatja a mondatot: Őt illeti minden áldás, minden köszönet, mert Ő az örökkévalóság.
Őt illeti minden tisztelet és minden hála, mert Ő örökkévalóságának részesévé tesz bennünket, hiszen erre teremtett meg, ezért hordoz bennünket a kezében, és elfogad bennünket, kicsinyeket, és örökkévalóságában végtelen és változatlan, boldog és örök 
életet ad nekünk.”

Papok és szüleik zarándoklata a Jó Pásztor kápolnánába

dsc1227Augusztus 25-én, a zsidai Jó Pásztor kápolna felszentelésének évfordulóján került sor a hagyományos papok és szüleik zarándoklatára.

László Attila adott koncertet a Székesegyházban

dsc1169Augusztus 24-én, csütörtökön este a Székesegyházban adott koncertet László Attila erdélyi magyar énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.