Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mindszenty József bíboros beszéde a zalaegerszegi Mária Kongresszuson 1948. szeptember 8-án

mindszenty-jozsef1948. szeptember 8-án Mindszenty József bíboros is beszédet mondott a zalaegerszegi Mária Kongresszuson. Ezt olvashatják honlapunkon.

Ars Sacra Fesztivál Kádon szeptember 10-én

received-1443782139812149Számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a XVII. Ars Sacra Fesztivál Káldon szeptember 10-én. A plakát letölthető itt.

Egy toursi zarándok naplójából

0906-francia-zarandok-szombathelyenA szombathelyi Eölbey-házban szervezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt szeptember 6-án dr. Donatien Mazany francia történész. Kerékpárral érkezett Toursból Szombathelyre, ahol kedden a Szent Márton-templomban vett részt szentmisén, szerdán pedig útiélményeiről tartot beszámolót az Eölbey-házban.

Vasárnapi Ige - Évközi 23. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/rAd3QKLmF_o?si=sT41ShHQvDcwZj-7

Agusztus végén Szombathelyen volt a KERET Keresztény Egyetemisták Nyári Tábora

keret2023Az idei nyár végén is Szombathelyen valósult meg a KERET, közel 50 fő egyetemista részvételével. A lelki programok mellett helyet kaptak a csapatépítő, közösségszervező játékok is

Gondolatok Kisboldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

kisboldogasszony-2023„A kicsinységedet szerette benned, az alázatodat, amit te, a te Szent Fiadból merítettél.
Ő öltöztetett fel ebbe a ruhába, önmaga lelkébe, Ő ékesített föl alázat gyöngyével, Ő tett hibátlanná téged, a Bárány báránnyá teremtett, ó Mária, ó, kicsinység Asszonya.
Tanítsd meg a te gyermekeidet! Tanítsd meg kicsinyek Anyja, tanítsd meg az alázat bölcsességére!
Taníts meg bennünket harmatcseppnek lenni, harmatcseppként hullani Isten kezébe!
Taníts meg bennünket bárányként menni, menni az Isten ölébe!
Tanítsd meg bennünket, kicsinység Asszonya, taníts meg a kicsinységre!”

Gyászfeldolgozó csoport indul a Martineumban!

gyaszcsoport-1Gyászfeldolgozó csoport indul 2023 őszén a Martineumban. A plakát letölthető itt. 

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én

mk23-plak-1-4-nyomdaiAz 1948-as rendezvény évfordulóján újra Mária Kongresszust tartanak Zalaegerszegen 2023. szeptember 8-9-én. A program plakátja letölthető itt. 

Szombathelyi Egyházmegyei Nemzetiségi Találkozó Vaskeresztesen szeptember 16-án

2023-szombathelyi-egyhazmegyei-nemzetisegi-talalkozo-7A Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív nemzetiségi találkozójára Vaskeresztesre. A meghívó letölthető itt. 

A Martineum Felnőttképző Akadémia őszi progrmjai

MartineumA Martineum Felnőttképző Akadémia ősszel is számos érdekes programmal várja az érdeklődőket. 

Közönségtalálkozó a Mária Rádióval Szombathelyen

maria-radio-kozonsegtalalkozoA Mária Rádió Savaria mindenkit sok szeretettel hív 2023. szeptember 6-án megrendezésre kerülő közönségtalálkozójára. A helyszín Szombathely, a Püspöki Palota konferenciaterme. Kezdés 19 órakor. A plakát letölthető itt. 

Kerekasztal-beszélgetés Donatien Mazany történésszel szeptember 6-án

zarandoklat-szent-marton-nyomaban-2023-09-05-06-plakat2023. szeptember 6-án 17 órától dr. Donatien Mazany történésszel szervez kerekasztal-beszélgetést a Szzombathelyi Egyházmegye az Eölbey-házban Szombathelyen, melyre mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A meghívó letölthető itt.

Gazdasági vezetőt keres a szombathelyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága

SzombathelyA szombathelyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága gazdasági vezető munkakörre munkatársat keres.


Szent Márton nyomában két keréken

francia-zarandok-szombathelyen-9Szombathelyre érkezett dr. Donatien Mazany. A toursi történész hálából doktori disszetrációja sikeres megvédéséért zarándokolt el Toursból Szombathelyre, két keréken. 

Követni Krisztust - Érseki szentmise a szombathelyi Szent Márton-templomban

francia-zarandok-szombathelyen-192023. szeptember 5-én dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be szentmisét a szombathelyi Szent Márton-templomban. Szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. 

Gondolatok Évközi 22. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-22-2023„Tagadd meg önmagad, veszítsd el az életet, és úgy jöjj hozzá, hogy egyedül Isten legyen a mindened, csak Isten, egyedül Ő.
És úgy jöjj hozzám, hogy menj át azon az emésztő tűzön, ami a kereszt. Vedd föl és így kövess!
És akkor valóban követni fogsz, akkor valóban az én nyomomban jársz, és elérkezel az én helyemre, akkor valóban a feltámadás dicsősége lesz a te koronád, és az élet, az örök és halhatatlan élet, a Szent szeretet lesz a boldogságod, az üdvösség.
Aki követni akar engem - mondja Jézus - tagadja meg önmagát, vegye föl keresztjét és kövessen!
És bizony eljut hozzám, bizony lesz kapcsolat, felbonthatatlan szent egység az Istennel, az Atyával, és az Úrral, és az Ő Szent Lelkével.”

Hálát adni az elért eredményekért - Megáldották a részlegesen megújult vámoscsaládi templomot

Templommegáldás VámoscsaládonAz elmúlt években már több felújítást is sikeresen elvégeztek a vámoscsaládi templomon. A nyílászárók cseréjére került sor nemrég, amelynek részét képezték új ablakok beépítése. Ezért is hálát adtak a vámoscsaládiak, akik Fekete Szabolcs Benedek segédpüspökkel együtt ünnepeltek. 

Templommegáldás Vámoscsaládon - Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszéde

templommegaldas-vamoscsalad-292023. szeptember 3-án áldotta meg Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a részlegesen felújított vámoscsaládi templomot. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 22. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/_a8d8N_yGes?si=f-bwep72Jrwasg18

A kőszegi Jézus Szíve-templom toronysisakjának javítása

Kőszeg, Jézus Szíve-templomMint ismert kormányzati támogatással, 6,1 milliárd forint összegből számos kőszegi egyházi épület újul meg. Ezek egyike a Jézus Szíve-templom. Az épület évtizedek óta beázott, emiatt súlyosan károsodott a tetőszerkezet, a homlokzati torony sisakja meg is dőlt. Ez utóbbi probléma javításán dolgoznak a szakemberek már hónapok óta. Egy nagy lépést már sikerült megtenniük: megemelték a toronysisakot, így hozzáférnek az elmúlt évtizedekben megrongálódott faelemekhez. Lehetővé válik így javításuk, cseréjük.