Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gondolatok Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szent-kereszt-2023„A kereszt az ég ajtója, és mindenütt jelen van, mindenütt nyitott. A kereszt az ég ablaka, és a kereszten át a kegyelem örökkévaló fénye sugárzik a lelkünkre.
S amikor így ünnepelünk most, mondjuk, igen mondogassuk a mai napon, sokszor fohászkodjátok: Imádunk Téged Krisztus, keresztnek Krisztusa, és áldunk Téged, mert a Te szent kereszted által megváltottad a világot.”

Grádistyei horvátok gyalogos zarándoklata a kiscelli Szűzanyához

img-20230909-105908Őseik hagyományát követve gyalog zarándokoltak gradistyei horvátok Celldömölkre, hogy részt vegyenek a kegytemplom főbúcsúünnepén szeptember 10-én. 

Búcsúi ünnep a Csesztregi Plébánián szeptember 22-24.

bucsui-unnep-csesztregenA csesztregi Szent Móric Plébánia mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére 2023. szeptember 22-24-én. A plakát letölthető itt. 

Mária anyaként viselkedik velünk - Mária Kongresszus Zalaegerszegen

0908-maria-kongresszus-zzalaegerszegen-3975 évvel az 1948-ban megrendezett Mária Kongresszus után újra Mária tiszteletére hívták össze a híveket Zalaegerszegen.

Búcsúi ünnep a szombathelyi Kálvária-templomban

szombathely-kalvaria-templomA szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére szeptember 14-én. 

Vincze Lívia - Középpont - Dalpremier a Martinus.hu-n

Vincze LíviaVincze Lívia a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági könnyűzenei életének fiatal tehetsége, számos általános iskolás diák példaképe és segítője. Ifjúsági szentmiséken, táborokban, egyházi rendezvényeken énekel.

Búcsúi szentmise október 14-én Szombathelyen az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templomban

oladi-templom2023. október 14-én este 18 órára a szombathelyi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templom közössége mindenkit szeretettel hív búcsúi, püspöki szentmiséjére. 

Közönségtalálkozóra hívta hallgatóit a Mária Rádió Szombathelyen

Mária RádióSzombathelyre látogatott Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója. Szeptember 4-7. között kerékpárral járta a város utcáit, valamint a környék településeit, falvait, hogy személyesen vigye el a hallgatóknak a rádió magazinját és egy rádiós ajándékcsomagot, de nem titkolt célja volt az is, hogy meghívja az itt élőket, legyenek a Mária Rádió futár önkéntesei. 

Ülésezett a püspöki konferencia

mkpk-logo-vonal-magyar-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2023. szeptember 4-6. között tartotta őszi rendes ülését.

Nyugdíjasok zarándoklata Szombathelyen október 8-án

nyugdijasok-zarandoklata-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye minden érintettet szeretettel hív 2023. október 8-án a szombathelyi Székesegyházban megrendezésre kerülő Nyugdíjasok zarándoklatára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

KÉSZ zarándoklatot a Hazáért október 7-én Bodajkra - Szombathelyi jelentkezés

bodajkKeresztény Értelmiségeik Szövetsége Magyarok Nagyasszonya ünnepének alkalmából Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervez a hazáért és a békéért október 7-én, szombaton Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre. Szombathelyről is indul busz. 

Jubileumi, hálaadó zarándoklatra hív a Mária Út Egyesület

best1Idén húsz éves a Mária Út kezdeményezése. Húsz évvel ezelőtt született meg egy Máriás kegyhelyeket átölelő zarándokút álma egy régi búcsújárási hagyományt felevenítő Balatonalmádi-Sümeg zarándoklaton. Az ott átélt élmények inspirálták a résztvevőket, hogy kiépítsék Mariazelltől Csíksomlyóig valamint Częstochowatól Medjugorje-ig húzódó; Ausztrián, Magyarországon, Románián, valamint Lengyelországon, Szlovákián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán átívelő keresztet formázó zarándokutat.

Gondolatok Évközi 23. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-23-2023„Minden törvény ebben az egyben foglaltatik benne: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. 
Minden törvény betetőzése, tökéletesítője a szeretet, ezért minden törvényben, a törvény minden teljesítésében, azaz minden tettünkben ott kell legyen a szeretet is.
Szeretettel kell megtöltenünk az Isten akaratának megtételét, minden cselekedetünket, mert a szeretet emel föl bennünket Istenhez, forraszt eggyé bennünket Ővele, a Szeretet nyitja meg a mi létünk ajtaját, és Isten belép a mi életünkbe, velünk van, és a Szeretet megnyílik a szeretet előtt, Isten kitárja önmagát a mi szeretettel megtöltött tetteinknek, és mi belépünk Istenbe, Benne élünk, és Ővele vagyunk.”

Kisboldogasszony búcsú a Vasvári Szentkútnál

00121Szeptember 9-én délután 6 órakor körmenet indult a Vasvári templomtól a Szentkútig, ahol Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatta be az ünnepi búcsúi szentmisét.

Zarándoklat papi hivatásokért a Gencsapáti szentkúthoz

0018Kisboldogasszony ünnepén, papi hivatásokért indult zarándoklat Dr. Székely János megyéspüspök vezetésével, a Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út Egyesület közös szervezésében a Gencsapáti Szentkúthoz, mely egyben Miszori Zoltán lelkipásztor emlékzarándoklata is volt.

Mindszenty József bíboros beszéde a zalaegerszegi Mária Kongresszuson 1948. szeptember 8-án

mindszenty-jozsef1948. szeptember 8-án Mindszenty József bíboros is beszédet mondott a zalaegerszegi Mária Kongresszuson. Ezt olvashatják honlapunkon.

Ars Sacra Fesztivál Kádon szeptember 10-én

received-1443782139812149Számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a XVII. Ars Sacra Fesztivál Káldon szeptember 10-én. A plakát letölthető itt.

Egy toursi zarándok naplójából

0906-francia-zarandok-szombathelyenA szombathelyi Eölbey-házban szervezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt szeptember 6-án dr. Donatien Mazany francia történész. Kerékpárral érkezett Toursból Szombathelyre, ahol kedden a Szent Márton-templomban vett részt szentmisén, szerdán pedig útiélményeiről tartot beszámolót az Eölbey-házban.

Vasárnapi Ige - Évközi 23. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/rAd3QKLmF_o?si=sT41ShHQvDcwZj-7

Agusztus végén Szombathelyen volt a KERET Keresztény Egyetemisták Nyári Tábora

keret2023Az idei nyár végén is Szombathelyen valósult meg a KERET, közel 50 fő egyetemista részvételével. A lelki programok mellett helyet kaptak a csapatépítő, közösségszervező játékok is