Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mária anyaként viselkedik velünk - Mária Kongresszus Zalaegerszegen

0908-maria-kongresszus-zzalaegerszegen-3975 évvel az 1948-ban megrendezett Mária Kongresszus után újra Mária tiszteletére hívták össze a híveket Zalaegerszegen.

Búcsúi ünnep a szombathelyi Kálvária-templomban

szombathely-kalvaria-templomA szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére szeptember 14-én. 

Vincze Lívia - Középpont - Dalpremier a Martinus.hu-n

Vincze LíviaVincze Lívia a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági könnyűzenei életének fiatal tehetsége, számos általános iskolás diák példaképe és segítője. Ifjúsági szentmiséken, táborokban, egyházi rendezvényeken énekel.

Búcsúi szentmise október 14-én Szombathelyen az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templomban

oladi-templom2023. október 14-én este 18 órára a szombathelyi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templom közössége mindenkit szeretettel hív búcsúi, püspöki szentmiséjére. 

Közönségtalálkozóra hívta hallgatóit a Mária Rádió Szombathelyen

Mária RádióSzombathelyre látogatott Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója. Szeptember 4-7. között kerékpárral járta a város utcáit, valamint a környék településeit, falvait, hogy személyesen vigye el a hallgatóknak a rádió magazinját és egy rádiós ajándékcsomagot, de nem titkolt célja volt az is, hogy meghívja az itt élőket, legyenek a Mária Rádió futár önkéntesei. 

Ülésezett a püspöki konferencia

mkpk-logo-vonal-magyar-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2023. szeptember 4-6. között tartotta őszi rendes ülését.

Nyugdíjasok zarándoklata Szombathelyen október 8-án

nyugdijasok-zarandoklata-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye minden érintettet szeretettel hív 2023. október 8-án a szombathelyi Székesegyházban megrendezésre kerülő Nyugdíjasok zarándoklatára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

KÉSZ zarándoklatot a Hazáért október 7-én Bodajkra - Szombathelyi jelentkezés

bodajkKeresztény Értelmiségeik Szövetsége Magyarok Nagyasszonya ünnepének alkalmából Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervez a hazáért és a békéért október 7-én, szombaton Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre. Szombathelyről is indul busz. 

Jubileumi, hálaadó zarándoklatra hív a Mária Út Egyesület

best1Idén húsz éves a Mária Út kezdeményezése. Húsz évvel ezelőtt született meg egy Máriás kegyhelyeket átölelő zarándokút álma egy régi búcsújárási hagyományt felevenítő Balatonalmádi-Sümeg zarándoklaton. Az ott átélt élmények inspirálták a résztvevőket, hogy kiépítsék Mariazelltől Csíksomlyóig valamint Częstochowatól Medjugorje-ig húzódó; Ausztrián, Magyarországon, Románián, valamint Lengyelországon, Szlovákián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán átívelő keresztet formázó zarándokutat.

Gondolatok Évközi 23. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-23-2023„Minden törvény ebben az egyben foglaltatik benne: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. 
Minden törvény betetőzése, tökéletesítője a szeretet, ezért minden törvényben, a törvény minden teljesítésében, azaz minden tettünkben ott kell legyen a szeretet is.
Szeretettel kell megtöltenünk az Isten akaratának megtételét, minden cselekedetünket, mert a szeretet emel föl bennünket Istenhez, forraszt eggyé bennünket Ővele, a Szeretet nyitja meg a mi létünk ajtaját, és Isten belép a mi életünkbe, velünk van, és a Szeretet megnyílik a szeretet előtt, Isten kitárja önmagát a mi szeretettel megtöltött tetteinknek, és mi belépünk Istenbe, Benne élünk, és Ővele vagyunk.”

Kisboldogasszony búcsú a Vasvári Szentkútnál

00121Szeptember 9-én délután 6 órakor körmenet indult a Vasvári templomtól a Szentkútig, ahol Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatta be az ünnepi búcsúi szentmisét.

Zarándoklat papi hivatásokért a Gencsapáti szentkúthoz

0018Kisboldogasszony ünnepén, papi hivatásokért indult zarándoklat Dr. Székely János megyéspüspök vezetésével, a Szombathelyi Egyházmegye és a Mária Út Egyesület közös szervezésében a Gencsapáti Szentkúthoz, mely egyben Miszori Zoltán lelkipásztor emlékzarándoklata is volt.

Mindszenty József bíboros beszéde a zalaegerszegi Mária Kongresszuson 1948. szeptember 8-án

mindszenty-jozsef1948. szeptember 8-án Mindszenty József bíboros is beszédet mondott a zalaegerszegi Mária Kongresszuson. Ezt olvashatják honlapunkon.

Ars Sacra Fesztivál Kádon szeptember 10-én

received-1443782139812149Számos érdekes programmal várja az érdeklődőket a XVII. Ars Sacra Fesztivál Káldon szeptember 10-én. A plakát letölthető itt.

Egy toursi zarándok naplójából

0906-francia-zarandok-szombathelyenA szombathelyi Eölbey-házban szervezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt szeptember 6-án dr. Donatien Mazany francia történész. Kerékpárral érkezett Toursból Szombathelyre, ahol kedden a Szent Márton-templomban vett részt szentmisén, szerdán pedig útiélményeiről tartot beszámolót az Eölbey-házban.

Vasárnapi Ige - Évközi 23. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/rAd3QKLmF_o?si=sT41ShHQvDcwZj-7

Agusztus végén Szombathelyen volt a KERET Keresztény Egyetemisták Nyári Tábora

keret2023Az idei nyár végén is Szombathelyen valósult meg a KERET, közel 50 fő egyetemista részvételével. A lelki programok mellett helyet kaptak a csapatépítő, közösségszervező játékok is

Gondolatok Kisboldogasszony ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

kisboldogasszony-2023„A kicsinységedet szerette benned, az alázatodat, amit te, a te Szent Fiadból merítettél.
Ő öltöztetett fel ebbe a ruhába, önmaga lelkébe, Ő ékesített föl alázat gyöngyével, Ő tett hibátlanná téged, a Bárány báránnyá teremtett, ó Mária, ó, kicsinység Asszonya.
Tanítsd meg a te gyermekeidet! Tanítsd meg kicsinyek Anyja, tanítsd meg az alázat bölcsességére!
Taníts meg bennünket harmatcseppnek lenni, harmatcseppként hullani Isten kezébe!
Taníts meg bennünket bárányként menni, menni az Isten ölébe!
Tanítsd meg bennünket, kicsinység Asszonya, taníts meg a kicsinységre!”

Gyászfeldolgozó csoport indul a Martineumban!

gyaszcsoport-1Gyászfeldolgozó csoport indul 2023 őszén a Martineumban. A plakát letölthető itt. 

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én

mk23-plak-1-4-nyomdaiAz 1948-as rendezvény évfordulóján újra Mária Kongresszust tartanak Zalaegerszegen 2023. szeptember 8-9-én. A program plakátja letölthető itt.