Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elmarad a kerékpáros zarándoklat a körmendi Egyházmegyei zarándoklatra

kerékpáros zarándoklatA bizonytalan időjárás miatt elmarad a szeptember 23-án reggel 8 órakor induló kerékpáros zarándonklat Körmendre. A szervezők mindenki megértését kérik. 

Vegyétek kézbe a Bibliát!

1-1Veni Sancte szentmisét tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség Szombathelyen.

100 éves a Szociális Testvérek Társasága

szocialisA Szociális Testvérek Társasága alakulásának 100. évében jubileumi megemlékezést tartanak 2023. október 1-én, vasárnap 15 órától a Szombathely-Szőlősi Jézus Szíve templomban. 

Helyszínváltozás a szeptember 23-i egyházmegyei zarándoklaton

kormend-arpad-hazi-templomVáltozik a szeptember 23-i egyházmegyei zarándokat helyszíne Körmenden. Az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba kerülnek át a programok.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Romániai Püspöki Konferencia közös közleménye

hun-roA magyarországi (MKPK) és a romániai (CER) püspöki konferenciák állandó tanácsai évente találkoznak egymással. Tavaly Nagyváradon tanácskoztak a püspökök, idén, 2023. szeptember 18–19-én Győr adott otthont az együttes ülésnek, amelyen részt vettek a püspöki konferenciák titkárai is.

Zenés imaest Szombathely lelki megújulásáért október 14-én

zene-s-imaestSzombathely lelki megújulásáért tartanak hálaadó szentmisét és zenés imaestet október 14-én a Székesegyházban. A plakát letölthető itt.

Zarándoklat Medjugorjeba a szombathelyi Szent Márton Plébánia szervezésében

zarandoklatA szombathelyi Szent Márton Plébánia zarándoklatot szervez Medjugorjeba 2023. október 20-23. között. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

Istenről és a világról - Biblikum III. rész - Dr. Székely János megyéspüspök előadása megtekinthető

biblikum-iii2023. szeptember 11-12-én dr. Székely János bibliai témájú előadásával folytatódott az Istenről és a világról című sorozat Zalaegerszegen és Szombathelyen. Az előadást visszanézhetik ide kattintva.

A hit segítette a nemzetiségeket túlélni a nehézségeket - Egyházmegyei Nemzetiségi Találkozó Vaskeresztesen

0916-nemzetisegi-talalkozo-vaskeresztes-18Találkozóra hívta a Vas és Zala vármegyékben élő nemzetiségeket a Szombathelyi Egyházmegye szeptember 16-án. Vaskeresztesen szentmisével és kulturális bemutatóval ünnepeltek a megjelentek.

Püspöki szentmise a rönöki Szent Imre templomban

00138Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén gyűltek össze a hívek az osztrák-magyar határon 32 éve újraszentelt Szent Imre templomban tartott püspöki szentmisére.

Keresztáldás a Szőlősi templomnál

0011Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be szentmisét a szőlősi Jézus Szíve templomban, előtte megáldotta a templom kapujával szemben felállított sok viszontagságot megélt keresztet.

Vasárnapi Ige - Évközi 24. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/J-WrhTPnz3c?si=3u78r5xpBkgIyqwv

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ ORSZÁGOS ÓVODAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

brenner-oviA megítélt támogatási összeg segítségével köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére került sor a Szombathelyi Egyházmegyénél, az EGYH-EKF-20-P-0058pályázat keretén belül. A Bem utcai óvoda, Hollán Ernő utcai óvoda és a Zalaegerszegi Szent Család óvódák fejlesztésére 171.461.008.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Egyházmegye.

Akolitusképzés 2023 őszétől a Szombathelyi Egyházmegyében

akolituskepzesA Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését.

Közi Horváth József: Triptichon, kötetbemutató a Mindszentyneumban

konyvbemutatoA zalaegerszegi Mindszentyneum Múzeum tisztelettel hív mindenkit Közi Horváth József: Triptichon, a XX. század kiemelkedő főpapjai című díszdobozos kötet bemutatójára 2023. szeptember 23-án 15 órára a Mindszentyneumba. A meghívó letölthető itt.

Mária Kongresszus Zalaegerszegen - Visszanézhetők a szentmisék, előadások

maria-kongresszus-2023Szeptember 8-9-én rendezték a Mária Kongresszust Zalaegerszegen. A szentmisék és előadások visszanézhetők egyházmegyénk honlapján.

Várunk mindenkit az egyházmegyei zarándoklatra szeptember 23-án - Székely János megyéspüspök buzdítása

egym-zarandoklat-plakat-onlineSzeptember 23-án szervezi a Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatát Körmenden. Dr. Székely János megyéspüspök invitálja a híveket. 

Három hétvége elvált, egyedülálló szülőknek

ave-hetvegeAz Emmánuel Közösség szeretettel várja az elvált, egyedülálló szülőket közös hétvégére Budapesten. A szórólap letölthető itt. 

Már a nyomdában egyházmegyénk új kalendáriuma

egyhazmegyei-kalendarium-cimlapMár a nyomdai munkálatoknál tart egyházmegyénk kalendáriumának megjelentetése. 

Szentmise a "Kalapos-kútnál" Sitkén szeptember 24-én

received-355518226898615Sitke Község Önkormányzata, a Gércei Római Katolikus Plébánia, a Szent György Lovagrend szeretettel hív mindenkit szeptember 24-én a Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen tartandó szentmisére. A meghívó letölthető itt.