Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi koncert a Székesegyházban

szekesegyhaz-koncert-2023-plakatAdventi koncerteket tartanak november 25-étől szombatonként a szombathelyi Székesegyházban. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

"A szeretet tetteivel hitelesítik az egyház szavait" - Karitász ünnep Szombathelyen

00115Szent Erzsébet ünnepével összekötve tartotta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hálaadását a szombathely-szőlősi Jézus Szíve templomban.

Szent Erzsébet ünnepén a templomi perselyadományok a Katolikus Karitász munkáját segítik

szent-erzsebet-unnepeTöbb száz településen emlékeznek meg a Karitász munkatársai és önkéntesei Árpád-házi Szent Erzsébetről, a Katolikus Karitász védőszentjéről. November 19-én valamennyi magyarországi katolikus templomban a templomi perselygyűjtésből befolyt adományokat a Karitász sokrétű munkájának segítésére fordítják. 

Egyházmegyei családi lelki nap december 2-án Szentgotthárdon - Jelentkezés

csaladi-lelkinap-plakatA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága szeretettel hívja egyházmegyénk családjait az Egyházmegyei Családi Lelki Napra december 2-án Szentgotthárdra. 

Vasárnapi Ige - Évközi 33. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/MTaQYSmUzYg?si=_VE8xZOPZJSMi3xV

Segítség egy családnak - A Szent Márton Köpenye Alapítvány felhívása

plakat-egy-edesanyanak-2A Szent Márton Köpenye Alapítvány minden jószándékú adakozó támogatására számít, hogy egy nehéz helyzetben lévő családnak segíteni tudjanak házuk tetőzetének rendetételében. A felhívást itt olvashatják. 

Géfin Gyulára, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár egykori igazgatójára emlékeztek Szombathelyen

20231117-gefin-tarlat-szombathely-33Dr. Géfin Gyula teológiai tanár, egyháztörténész, igazgató 1973. november 10-én hunyt el. Halálának 50. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban november 16-án, csütörtök délután.

Istenről és a világról - teológiai előadások liturgikus témában november 20-21-én

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-online2023. november 20-21-én folytatódik az Istenről és a világról előadássorozat Szombathelyen és Zalaegerszegen. Várunk mindenkit szeretettel Kürnyek Róbert atya liturgikai előadására. További részletek a plakáton ami letölthető itt.

Nyílt nap a győri szemináriumban december 2-án

bjhf-nyilt-nap-plakat-2023A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel várja nyílt napjára a papi hivatás iránt érdeklődőket. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Gondolatok Évközi 33. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-33-2023„Eljön az a nap, amikor egész életünket, mint egyetlen, hatalmas érett kévét odavihetjük Isten elé, és ragyogni fog az Ő tekintete: Jól van derék és hű szolgám, a kevésben hű voltál, ebben a te maroknyi életedben minden nap nekem szolgáltál, a szívedből, amit adtam neked szeretetet teremtél, jó tetteket. A lelkedből, amelyben Hozzám vágyódó érzéseket ültettem el, lobogott felém a láng, a buzgó imák, az áhítat: Jól van derék és hű szolgám, jöjj tehát, és légy a te Urad örömének a részese. Valóban behív bennünket Isten önmaga végtelen, meg nem fogyatkozó, soha el nem múló és valóban teljes örömébe. Ez lesz a mi üdvösségünk.”

Szent Márton völgyhíd megáldása Zalalövőn

dsc6198Szent Márton ünnepét követő vasárnap került sor a Zalalövőt elkerülő 600 méter hosszú völgyhíd megáldására, mely ettől a naptól a Szent Márton nevét viseli.

Püspöki határozat Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának egyházmegyei szakaszáról

Boldoggá avatási eljárás2023. november 10-én hirdette ki Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, hogy megkezdődik Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának egyházmegyei szakasza. Az alábbiakban a püspöki határozatot közöljük. 

Prokop Péter kiállítása a Martineumban

00115Csütörtökön nyílt Prokop Péter kíállítás a Martineum Felnőttképző Akadémián, a festő halálának 20. évfordulóján.

Migrációs, menekültügyi és gazdasági kérdésekről tanácskoznak Szombathelyen

KonferenciaNovember 13-15. között az Európai Püspökkari Konferenciák Tanácsa Szociális és Pasztorális Bizottsága két szekciójának tagjai üléseznek Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök meghívására tárgyalnak migrációs és gazdasági kérdésekről.

ReménykeltŐ -ifjúsági est

pazstoralisAz Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája szeretettel hívja a 14 év feletti fiatalokat november 24-én, pénteken a ReménykeltŐ című ifjúsági estre a zalaegerszegi Mindszenty Iskolába.

Adventi-karácsonyi koncertek a Székesegyházban

szekesegyhaz-koncert-2023-plakatAdventet váró és adventi-karácsonyi koncerteket szervezünk a Székesegyházban: a fellépők között lesz Pitti Katalin érdemes-kiváló művész, a Szent Efrém Férfikar valamint László Attila, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.

Cursillok az egyházmegyében és ultreya

decoloresA Szombathelyi Egyházmegyékben az alábbiakban lesznek cursillos hétvégék és ultreya.

Gyertyás rózsafüzér a Hősök terén

mrMária Rádió november 25-én szombaton, szeretettel hív és vár mindenkit a 16:00 órakor kezdődő közös rózsafüzér imádságra a békéért. Az imádságban részt vesznek Szikora Róbert és Eperjes Károly művész urak. 

Észrevenni, megállni, cselekedni - Szent Márton ma is példa mindannyiunknak

szent-marton-unnep-szombathely-13Észrevenni, megállni, cselekedni –  üzeni a ma élő híveknek Szent Márton. Ezzel segíthetjük az embereket közelebb Krisztushoz, mondta szentbeszdében Haľko József pozsonyi segédpüspök Szombathelyen, a Székesegyházban tartott Szent Márton napi ünnepi szentmisén. 

Lépjünk Szent Márton nyomába - Védőszentjére emlékezik a Szombathelyi Egyházmegye

szent-marton-vesperas-40-of-95A hagyományos esti zsolozsma elimádkozásával november 10-én kezdetét vette a Szent Márton Ünnepség Szombathelyen.