Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pitti Katalin adventi koncertje a Székesegyházban

1-pk-webNovember 25-én Pitti Katalin ad adventi, karácsonyváró koncertet a Székesegyházban. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban válthatók. Részletek a plakáton.

Miért járjunk szentmisére? - Online előadásunk felvétele

Miért járjunk szentmiséreA Nehéz kérdések-világos válaszok online előadássorozatunkban Kirner Zoltán kőszegi plébános beszélt a szentmise fontosságáról. Az előadás visszanézhető itt. 

„Ne félj, nem ítéllek el!” - lelkigyakorlat magzatukat elvesztett édesanyáknak és édesapáknak Szombathelyen -

plakat-a4Kovács Ferenc állandó diakónus és Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó vezetésével gyógyító lelkigyakorlat lesz magzatveszés fájdalmával küzdőknek Szombathelyen 2024. február 22-25. között.

Csesztreg - Könyvbemutató- Kerkai Ház

KönyvbemutatóCsesztregen a Szent Móric Plébánia fenntartásában működő Kerkai Házban került sor Doma Péter által írt a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent Szvitlana krédója című könyv bemutatójára.

Pécsi Rita előadása november 24-én Szombathelyen

pecsiritaeloadaskicsiplakatA Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány és a Martineum Felnőttképző Akadémia szeretettel hívja az érdeklődőket Uzsalyné Dr. Pécsi Rita előadására!

Apa-lánya hétvége Szombathelyen - szubjektív beszámoló

dscn0253November 12-én Apa-lánya hétvégét tartottak Szombathelyen a Martineumban. Erről szól a következő beszámoló. 

Adventi koncert a Székesegyházban

szekesegyhaz-koncert-2023-plakatAdventi koncerteket tartanak november 25-étől szombatonként a szombathelyi Székesegyházban. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

"A szeretet tetteivel hitelesítik az egyház szavait" - Karitász ünnep Szombathelyen

00115Szent Erzsébet ünnepével összekötve tartotta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hálaadását a szombathely-szőlősi Jézus Szíve templomban.

Szent Erzsébet ünnepén a templomi perselyadományok a Katolikus Karitász munkáját segítik

szent-erzsebet-unnepeTöbb száz településen emlékeznek meg a Karitász munkatársai és önkéntesei Árpád-házi Szent Erzsébetről, a Katolikus Karitász védőszentjéről. November 19-én valamennyi magyarországi katolikus templomban a templomi perselygyűjtésből befolyt adományokat a Karitász sokrétű munkájának segítésére fordítják. 

Egyházmegyei családi lelki nap december 2-án Szentgotthárdon - Jelentkezés

csaladi-lelkinap-plakatA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága szeretettel hívja egyházmegyénk családjait az Egyházmegyei Családi Lelki Napra december 2-án Szentgotthárdra. 

Vasárnapi Ige - Évközi 33. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/MTaQYSmUzYg?si=_VE8xZOPZJSMi3xV

Segítség egy családnak - A Szent Márton Köpenye Alapítvány felhívása

plakat-egy-edesanyanak-2A Szent Márton Köpenye Alapítvány minden jószándékú adakozó támogatására számít, hogy egy nehéz helyzetben lévő családnak segíteni tudjanak házuk tetőzetének rendetételében. A felhívást itt olvashatják. 

Géfin Gyulára, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár egykori igazgatójára emlékeztek Szombathelyen

20231117-gefin-tarlat-szombathely-33Dr. Géfin Gyula teológiai tanár, egyháztörténész, igazgató 1973. november 10-én hunyt el. Halálának 50. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban november 16-án, csütörtök délután.

Istenről és a világról - teológiai előadások liturgikus témában november 20-21-én

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-online2023. november 20-21-én folytatódik az Istenről és a világról előadássorozat Szombathelyen és Zalaegerszegen. Várunk mindenkit szeretettel Kürnyek Róbert atya liturgikai előadására. További részletek a plakáton ami letölthető itt.

Nyílt nap a győri szemináriumban december 2-án

bjhf-nyilt-nap-plakat-2023A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel várja nyílt napjára a papi hivatás iránt érdeklődőket. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Gondolatok Évközi 33. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-33-2023„Eljön az a nap, amikor egész életünket, mint egyetlen, hatalmas érett kévét odavihetjük Isten elé, és ragyogni fog az Ő tekintete: Jól van derék és hű szolgám, a kevésben hű voltál, ebben a te maroknyi életedben minden nap nekem szolgáltál, a szívedből, amit adtam neked szeretetet teremtél, jó tetteket. A lelkedből, amelyben Hozzám vágyódó érzéseket ültettem el, lobogott felém a láng, a buzgó imák, az áhítat: Jól van derék és hű szolgám, jöjj tehát, és légy a te Urad örömének a részese. Valóban behív bennünket Isten önmaga végtelen, meg nem fogyatkozó, soha el nem múló és valóban teljes örömébe. Ez lesz a mi üdvösségünk.”

Szent Márton völgyhíd megáldása Zalalövőn

dsc6198Szent Márton ünnepét követő vasárnap került sor a Zalalövőt elkerülő 600 méter hosszú völgyhíd megáldására, mely ettől a naptól a Szent Márton nevét viseli.

Püspöki határozat Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának egyházmegyei szakaszáról

Boldoggá avatási eljárás2023. november 10-én hirdette ki Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, hogy megkezdődik Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárásának egyházmegyei szakasza. Az alábbiakban a püspöki határozatot közöljük. 

Prokop Péter kiállítása a Martineumban

00115Csütörtökön nyílt Prokop Péter kíállítás a Martineum Felnőttképző Akadémián, a festő halálának 20. évfordulóján.

Migrációs, menekültügyi és gazdasági kérdésekről tanácskoznak Szombathelyen

KonferenciaNovember 13-15. között az Európai Püspökkari Konferenciák Tanácsa Szociális és Pasztorális Bizottsága két szekciójának tagjai üléseznek Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök meghívására tárgyalnak migrációs és gazdasági kérdésekről.