Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

László Attila adventi koncertje a Székesegyházban december 9-én

3-la-webDecember 9-én László Attila ad koncertet Szombathelyen a Székesegyházban. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban vásárolhatók. Részletek a plakáton.

Fogadj örökbe egy papot! - Imaháló lelkipásztorainkért 2024-ben is

fogadj-orokbe-egy-papot-plakat2024-ben is folytatódik kezdezményezésünk amelynek keretében papjainkért imádkozunk. 

Rorate szentmise - ÉLŐ közvetítés

rorateAz adventi hétköznapokon, hétfőtől szombatig reggel 6 órakor hajnali szentmisét közvetítünk az egyházmegye YouTube csatornáján.

Szent Efrém Férfikar hangversenye a Székesegyházban

20231202szentefremkorus-ut-5Advent első vasárnapjának előestéjén, a Szent Efrém Férfikar koncertjét hallhatták az érdeklődök a Székesegyházban.

Vasárnapi Ige - Advent 1. vasárnap

vasarnapi-ige-ujkepAdvent 1. vasárnapján Heiter Robert Gottfried szepetneki plébános osztja meg gondolatait. 

Mitől csodák a csodák? - Online előadás december 6-án

nehez-kerdesek-plakatok-2023-ii-onlineFolytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának Nehéz kérdések-világos válaszok című online előadássorozata aktuális hit- és társadalmi kérdésekről 2023. december 6-án szerda 18.00 órakor.

Pitti Katalin adott koncertet Szombathelyen a Székesegyházban

406346023-726181136214125-8667224083583301722-n2023. november 25-én Pitti Katalin, Pálmai Árpád, Hegedüs Valér, Fáklya Erzsébet és Egresi Tamás adott koncertet a szombathelyi Székesegyházban.

Dicsőítő festés Szombathelyen

mlg00010Dicsőítő festés címmel szervezett foglalkozást Fazekas Petra rajz szakos hallgató, szalézi animátor a szalézi plébánián november 23-án. 

Gondolatok Advent 1. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

advent-1-2023„Olyan a keresztény, - ezt a feladatot bízta ránk a ház Ura, a mi Üdvözítő Istenünk, - olyan a keresztény, mint a kapu őrzője, és ezért azt mondja nekünk: Virrasszatok! Legyetek ébren, tudjátok azt, hogy jövök hozzátok, és várjatok engem készen, kinyitott szívvel, amikor betoppanok, ne kelljen várakoznom szívetek ajtaja előtt, legyen nyitva az élet, amikor betoppanok, amikor közeledek, már fussatok elém, köszöntsetek engem, boruljatok le előttem, hiszen jövök, ez a ti hitetek, és a feladat, az életetek, hogy virrasszatok, hogy ébren legyetek.”

Zenés szentóra az Ifjú Lámpás Missziós Közösséggel

zardatemplom-szentsegimadas-plakat2023. november 30-án zenés szentségimádásra hívnak mindenkit az Ifjú Lámpás Missziós Közösség tagjai a szombathelyi Zárdatemplomba az esti, 18 órakor kezdődő szentmise után.

Közösségek találkozója Szombathelyen

20231103-192216A három legnagyobb szombathelyi egyházi ifjúsági szervezet első alkalommal gyűlt össze a Bárka pincében, hogy együtt imádkozzanak, beszélgessenek, játszanak és ismerkedjenek. 

„Keresztényként a fake news világában” – Gajdics Ottó újságíró tartott előadást Szombathelyen

Ferences estékA Szent Erzsébet Plébánia Ferences Esték elnevezésű előadás-sorozatának őszi évadában a meghívott előadók arról tesznek tanúságot, hogy a napjainkra jellemző „fake news (álhírek) világában” miként lehet jelen a hit és az erkölcs? November 17-én Gajdics Ottó újságíró, szerkesztő, műsorvezető tartott előadást a témában.  

Organikus pedagógia képzés utolsó alkalma a Martineumban

csoportkep2023. november 25-én zárult az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kihelyezett „Organikus pedagógia” szakirányú továbbképzése a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A képzés keresztfélévben, februárban indult, szombati napokon valósult meg, félévenként 5-6 alkalommal. Uzsalyné Pécsi Rita PhD, neveléskutató, főiskolai tanár vezetésével 70 résztvevő ismerkedett meg a keresztény értékrendű, érzelmi intelligenciára alapozó pedagógiai szemléletmóddal. Kiss-Kocsis Ágnes személyes hangvételű cikkét olvashatják. 

A Szent Efrém Férfikar adventi koncertje december 2-án a Székesegyházban

2-szef-webDecember 2-án a Szent Efrém Férfikar ad koncertet Szombathelyen a Székesegyházban. Részletek a plakáton.

ReménykeltŐ ifi est

387330303-306091662338930-7387524274667744655-nKrisztus Király ünnepéhez és az ifjúsági világnaphoz kötődően a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági estet szervezett ReménykeltŐ néven a zalaegerszegi Mindszenty József Gimnázium kápolnájában. 

A szexuális nevelés legmeghatározóbb alapjai - Pécsi Rita előadása meghallgatható honlapunkon

20231124-194647A Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány és a Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 2023. november 24-én, pénteken este került sor Uzsalyné Dr. Pécsi Rita előadására, " A szexuális nevelés legmeghatározóbb alapjai" címmel.

Már közel az Úr születése - Betlehemekből nyílt kiállítás a Brenner Óvodában

1127-betlehem-kiallitas-szombathely-5Betlehemekből nyílt kiállítás Szombathelyen a Hollán Ernő utcai Boldog Brenner János Óvodában november 27-én.

Hazánkban is ökumenikus imanapot szerveznek az ENSZ-klímacsúcs döntéshozóiért

img1November 30. és december 12. között tartják az Egyesült Arab Emírségekben az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáját (COP28). A tanácskozás alkalmából Ferenc pápa Dubajba látogat, és beszédet mond a találkozón. Az eseményhez kötődően Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke ökumenikus imádságra hív november 30-ára.

Mindszenty Emlékverseny Csehimindszenten

mindszenty-jozsefImmár kilencedik alkalommal került megrendezésre a MINDSZENTY JÓZSEF BÍBOROS, HERCEGPRÍMÁS REGIONÁLIS EMLÉKVERSENY a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában Mindszenty József szülőfalujában.

Megáldották a kőszegi Kálvária templomot

0015November 24-én pénteken került sor a kőszegi Kálvária templom megáldására püspöki szentmise keretében, melyet Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be.